Skocz do zawartości
IGNORED

JBL Northridge czy Dali concept?

qwezxc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam amplituner Onkyo 674E z dvd 504 i chcę do tego kupić głośniki, tylko kompletnie nie wiem które wybrać.

Zastanawiam się nad dwoma zestawami

-JBL Northridge (2xe80; 2xe20; EC25; E150p)

-Dali Concept (2xconcept6; 2xconcept1; concept center; concept sub)

Z góry dziękuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/32089-jbl-northridge-czy-dali-concept/

No to troche Cie zadziwie. W "o mnie" piszesz, ze szukasz ampli i m.in. wymieniasz Denona 2307.

A ja smiem twierdzic, ze duzo lepszy brzmieniowo i pradopodobnie jden z lepiej grajacych ampli denona w stereo jest troche straszy model 2106.

Porownywalem oba i niestety, a moze i stety, ale 2106 to dzwiek z klasa w porownaniu do kartonowo-pudelkowego brzmienia 2307.

Z reszta porownywalem tez 2103 do Onkyo 674 i 703 oraz do Cambridge Azur 540R v.2.

W kazdym z powyzszych Denon 2103 zagral najlepiej.

Wszystko to gralo z Dali Concept.

Oczywiscie idelanym rozwiazaniem jest zakup zestawu Dali Ikon.

Jezeli stac Cie na zakup tych kolum to na prawde warto, bo jest to o dwie klasy lepszy dzwiek niz z Conceptow.

A jezeli nie stac Cie na Ikony to i tak je kup. Chociaz fronty, reszte sobie dokupisz pozniej. To i tak lepsze niz wymiana calego systemu za 3-5 lat bo Concepty beda juz Cie meczyc.

I jeszcze jedno. Podobno z Ikonami swietnie gra Onkyo 703. Za to 674 w ogole nie polecam. Buczacy, zle kontrolowany bas i wyostrzona cykajaca gora.

Ale moim zdaniem, jezeli uda Ci sie gdzies dorwac tego Denona 2103, to bierz go w ciemno. On zagra swietnie i z Conceptami i Ikonami i Northrigeami.

profes wielkie dzięki te ikony chodziły za mną od początku po pierwsze ładnie grają a po drugie super wyglądają niestety są dla mnie za drogie, ale może masz racje żeby najpier kupić fronty a dopiero później reszte zastanowie się nad tym.

Wiesz PROFES to jest twoje subiektywne zdanie , akurat Denon 2307 w zachodnich magazynach jak Audio niemieckie jest o klase wyzej umejscowiony niz jego starszy brat 2106 i i najlepiej oceniony jako ampli do 1000 euro zreszta do 10 k euro tez jest denon na 1 miejscu

Wszędzie Denon i Denon jakby nie było innych marek. Na giełdziekupiłem sobie używany wzmacniacz stereo firmy Proton. Był za 250 zł. Nie mam bladego pojęcia co to za firma. Mały , zgrabny całkiem czarny. Całkiem sobie nieźle gra.

Z tego co widzę to w tej samej klasie cenowej właściwie wszystkie wzmacniacze, głośniki, odtwarzacze mają takie same cechy. Bardziej przypomina to szukania dobrego wina niż sprzętu. W sumie to wybiera się smak. Więc wcale nie dziwi mnie fakt ,że jedni chwalą taki sprzęt a drudzy inny. Ale gadanie, że ten jest taki a ten taki to bzdura. Nieliczni z was piszą dlaczego wybrali daną markę - BO MI ODPOWIADA BRZMIENIE, zatem idź do sklepu zażycz sobie konfigurację, posłuchaj i kup.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.