Skocz do zawartości
IGNORED

Podstawki pod glosniki firmy JTL

miro

Rekomendowane odpowiedzi

• 33 lat później...

Ciężko ich namierzyć, ale mnie się udało - www.jtl.home.pl

Mają teraz jakość której nikt nie zrobi w domu. Nie robią chyba nic na Polskę.

Musisz pisać na [email protected] - dostałem aktualne zdjęcia i szczęka mi opadła.

Sam nie mam tych podstawek ale kumpel kupił ostatnią wersję PRS200 cena jest wysoka bo ok. 1900 pln za kpl ale w odróżnieniu od reszty konkurencji od razu widać za co się płaci. Polerowany lakier i jakość wykończenia detali jak w zegarkach. Ten sam model w strukturalnym lakierze można u nich kupić za 1200pln. Gdyby te podstawki robili Anglicy albo Niemcy to nie wiem jaka była by cena. Moim zdaniem nikt na świecie nie robi takiej jakości. Myślę że problem polega na tym że dobre podstawki powinny być ze stali a to zupełnie inna obróbka niż MDF. Widziałem z bliska podstawki Targeta i Sonus Faber i jeśli chodzi o obróbkę stali to nie dorastają JTL do pięt i są cholernie drogie. Porównywaliśmy dźwięk na Sonusach i mieliśmy mieszane odczucia. Jak zastosowaliśmy wszystkie opcje które oferuje JTL to oryginalne podstawki Sonusa całkiem wymiękły.

Nie wiem co jest grane z tą firmą taka jakość a tak cholernie ciężko ich namierzyć i nigdzie o nich nie piszą.

Podobno Horn ich zarżnął ale nie wiem czy to prawda ? chętnie bym się dowiedział co jest grane.

Roczek temu, gdy szykowalem sie do zakupu standow moj wybor wlasne padl na JTL (StandArt jednak troszke za drogi). Przypadkowo bylem w Lublinie i tak w sklepie na Piaskowej byla ostatnia para JTL, ktorych jednak malo upszejmy Pan nie chcial mi sprzedac mowiac ze firma juz niestety nie istnieje. Zakupilem wiec u siebie na miejscu podstawki firmy Femi - najwyzszy model za ponad 6 stowek (25kg/sztuka - wyglad idealnie taki sam jak StandArt oprocz kolcy, ktore sa gorszej jakosci). Trafilem wiec dobrze, ale...

Dostalem niedlugo po tym maila z odpowiedzia z JTL`a! Uprzejmy czlowiek, gdy mu opowiedzialem ta historia powiedzial, ze dosc ma dawania w komis, drzenia czy dany sklep nie zostanie zlikwidowany (sytuacja analogiczna do Amplifona). Podstawki bym mial gotowe za pare dni...

Ostatnio JTL wprowadziło dużo nowości można przykręcać głośniki do podstawek i podstawkę do marmuru na dole. Stroisz to wszystko jak instrument. Dolny marmur poziomujesz na specjalnych absorberach z mosiądzu. Podoba mi się ta koncepcja bo można pokombinować. Nie wiedziałem wcześniej że podstawki mogą mieć taki wpływ na dźwięk to lekko szokuje. Bawiliśmy się tymi PRS200 i powiem szczerze że jest nad czym pomyśleć. Podoba mi się że ten gość z JTL (mail) nie zgrywa guru i nie gada o magii.

Gość TF => Paul

(Konto usunięte)

Jesli chcesz kupic cos ladnego dobrze wykonanego

z mozliwoscia przerobki lub rozbudowy pod kolumny to przeciez nie musisz kupic JTL

Granitowa plyte mozesz samemu kupic, ja probowalem i spiewali takie sumy ze nie wiem kto ma taniej. Mozesz samemu cos zrobic z katownikow.

Ja mam od JTL przesylka za free, wykonanie i wykonczenie bardzo dobre, piasek wsypany nie wysupuje sie, wszytko spasowane i podobajace mi sie wstawki liklowe.

A przeciez nie zmieniasz podstawek co chwila jak chcesz grac na podstawkowych lub masz wypieszczone pomieszczenie np 10m^2

Gość TF => Paul

(Konto usunięte)

Zadzwon do kamieniarza to zobaczysz jak cie policzy

Moze za wieksze plyty taniej. Ja chcialem pod kolumny

ale ostro policzyl i 3 innych tak samo. Lepiej betonowy kawalek chodnika

okleic okleina skalo podobna ;)

Z kamieniem nie jest jeszcze tak tragicznie jeśli chodzi o cenę może fatalnie trafiłeś. Ale zrób resztę na jakimś przyzwoitym poziomie u naszych fachowców golgota !. Jeśli wystarczy poziom Ostoi to jeszcze warto próbować.

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...

PODSTAWY GRANITOWE

posiadaczą sprzętu wysokiej jakośći HIGH-END zależało na jak najwiekszej masie podstaw co ma wpływ na polepszenie charakterystyki dzwięku z myślą o tych klientach mój zakład wprowadza na rynek ten produkt

podstawy graniowe pod głośniki klasy HIGH-END. Podstawy wykonywane w różnych kolorach granitu, grubość, wielkość wzornictwo według ustaleń cena :do uzgodnienia od 130 zł za komplet czas realizacji 7-14 dni

SPOSÓB ZAMÓWIENIA

prosze e-mail na adres : [email protected] ze specyfikacją zamówienia wykonuje kosztorys po akceptaci wystawiam na aukcji w opcji kup teraz .więcej można zobaczyć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18322-100001353 1213446531_thumb.jpg

post-18322-100001354 1213446531_thumb.jpg

post-18322-100001355 1213446531_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

CO POWIECIE NA TO

Ukryta Zawartość

post-18322-100000593 1214640582_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.