Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy - klon Corda HA-1

PJotr

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek_W

Ja chyba odstąpię swoje PCB, wpakowałem się w za dużą ilość rzeczy na raz i pewnie by leżała z pół roku w szufladzie, a skoro jesteś chętny to złożyć ...

potwierdż mi na PW, i Beardini wyśle wtedy Tobie moją sztukę.

Pozdrawiam

Tomek_w potwierdził chęć zakupu PCB,

Beardini, nie będzie problemu żebyś moja płytkę wysłał pod adres, który poda Tomek?

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam za zamieszanie w wątku.

gdyby ktoś był zainteresowany, ponieważ projekt Corda oddałem "w dobre ręce" a kilka zakupów już poczyniłem...

mam na zbyciu jeszcze gniazdo tablicowa Neutrik kosztowało mnie 29 zł + wysyłka, odstąpię za tyle samo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Płytki są na miejscu. Dzisiaj będę pakował, jak się wyrobię czasowo być może wszystkie "pojadą" poleconym priorytetem, jeśli nie - poniedziałek.

Link photo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PCB popakowane, jutro jadą w Polskę.

Pozdrawiam

Beardini

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moż eto się komuś przyda:

Odpowiednikiem bufora BUF634 jest HA-5002, ponoć lepszy do tego zastosowania, opinia z diyaudio. Czy to prawda tego nie wiem (jeszcze), ale można go dostać za niecałe 5pln.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jestem zdania, że trzeba budować dobre, sprawdzone projekty. Eksperymenty kosztem dużej liczby osób na tym forum, dla których robię pcb nie leży w mojej naturze. Jeśli footprinty HA-5002 są takie same jak BUF634T, to można próbować.

Przyłączę się do tego co napisał Jan Meier na stronie projektu HA-1 MKII:

Ukryta Zawartość

[...]

If you like to built this design I suggest you do not make any major changes unless you know exactly what you're doing

[...]

Ukryta Zawartość

F4, 26 Sty 2008, 15:06

>Tomek_w

>Twój adres zastąpił mój, więc płytka jedzie do Ciebie, tak jak było umówione

>a tylko spróbuj nie zrobić tego wzmaka :-)

Piękne dzięki jeszcze raz za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby:)

Teraz jestem w trakcie prac nad wzmakiem na TPA6120 razem z dźwiękówką na PCM2702 w ładnej metalowej obudowie także jak z tym się uporam to biorę się za Corda.

Pozdrawiam serdecznie.

Moja informacja nie była przeznaczona dla tych którzy na ślepo odtwarzają gotowe projekty tylko dla tych którzy "czują bluesa", dla których dany projekt jest szerokim polem do popisu. Ten układ który podałem można nabyć 8x taniej, absolutnie nikogo nie namawiam, podałem tylko informację z wyraźnym zastrzeżeniem i bardzo dziwię się Twojej reakcji. Z własnego doświadczenia wiem że te układy są porównywalne, ja niestety zrobiłem to 3 lata temu, teraz nie mam takiej możliwości.

ps. Odtwarzanie na ślepo układu z elementami niestandardowo polaryzowanymi nie znając np. ich serii wcale nie oznacza że uzyskamy ten sam wynik który założył konstruktor. Tyle tytułem wyjaśnienia.

Trochę sensu poproszę.

Bardzini, coś Ciebie okrutnie męczy. Mnie męczy głupie napinanie się na forum. Ślepo znaczy tutaj ściśle według przepisu. Nie wiedziałem że jeden mój wpis o możliwości kupienia innych buforów może wywołać taką alergię, dlatego bardzo za niego przepraszam:(

Trochę sensu poproszę.

>Odpowiednikiem bufora BUF634 jest HA-5002, ponoć lepszy do tego zastosowania, opinia z diyaudio

HA-5002 nie jest odpowiednikiem BUF634T - w tym zastosowaniu!!!!

Dlaczego? Choćby ze względu na obudowę.

I to wystarcza, bo płytki już zostały wykonane właśnie pod BUF634T.

I teraz proponować inne rozwiązania jest bez sensu...

Wcześniejsza wersja Cordy nie miała na wyjściu BUF634, tylko były to 2 LM6171.

Rózne były pomysły na mody tej konstrukcji - wymiana LM na inne, wymiana rezystora wprowadzającego LMy w klasę A na inne rozwiązania i w końcu na dodaniu na wyjściu BUF634.

Jan Meier przychylił się głównie do BUF634T.

Oczywiście każdy ma prawo zmienić wszystko, dodam tylko że w tytule jest słowo "klon" ;)

Zakończę te parę zdań tym co napisałem na początku:

HA-5002 nie jest odpowiednikiem BUF634T - w tym zastosowaniu!!!!

Ręce opadają.

PJotr, umiesz z sensem przeczytać to co napisałem? Miałem okazję wykonać podobną konstrukcję ponad 3 lata temu. Na wyjściu zastosowałem HA5002. Jeśli ktoś miałby problemy z zakupem BUF, może kosztem kilku zł uruchomic projekt, ale tego czynić NIE MUSI.

KAŻDY ZE SKŁADAJĄCYCH KLONA JEST INTELIGENTNY I MA WOLNĄ WOLĘ.

Za podanie tej informacji już przeprosiłem, jak widzę każdy tutaj wie lepiej i nie odpuści sobie okazji by o tym wszystkich uświadomić. Jest mi bardzo przykro że z powodu jednego mojego wpisu zrodziła się głupia pyskówka, nie ona była moim celem.

Trochę sensu poproszę.

Gagacek spokojnie trochę dystansu, ja przeczytałem to co napisałeś, więc prosze jeszcze raz przeczytaj co napiszę:

w momencie gdy już mamy wykonane płytki pod układ BUF634T (jest to obudowa TO-220 5-pin), nie ma sensu ładować tam HA-5002, gdyż układ HA-5002 nie jest wykonywany w takiej obudowie. A kombinować jakieś przejściówki np. DIP8 do TO-220 5-pin chyba jest bez sensu. I tylko o to tu chodzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.