Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Edward

Akurat to nic nie tłumaczy a już napewno logicznie, natomiast inż Matusiak ma pełną rację jeśli chodzi o pętlę masy i rozpływ sygnału w systemie.

Na podstawie jakich doświadczeń z jakimi kablami zasilającymi i CD playerami napisałeś to logiczne jak twierdzisz wytłumaczenie ?

Kjubrik, ty inteligentny, zakuty czerepie:)

>Ipluver ( a może Zydelek vel Zmora).

>

>Przestań walić gruchę publicznie bo się ośmieszasz (z udawanym emerytm od butów).

>Macie, głuche pały, przyjechać do KAiM, przywieść swój sprzęt, ustroje akustyczne, kabelki duperelki

>i co tylko chcecie.

Nie łącz mnie w czymkolwiek z Żydelkiem proszę i nie przypisuj mi słów, których nie wypowiedziałem. W ocenie sieciówek, nigdy nie padło z moich ust jakiekolwiek przytoczone przez Ciebie określenie : w przestrzeni, barwie, otwartości itp.< i to nigdy,

bo to wiadomo typ marketowego bajania każdego handlowca, by jak naszybciej upchnąć towar. Każdy bajeruje jak może np: sprzedawca szynki zachwala ją choć doskonale wie, że w kilogramie szynki mięsa jest góra 30%, sprzedawca samochodu bajdurzy choć doskonale wie, że jego przepakowany elektroniką bubel zepsuje się po tygodniu np Merce, Pegouty i to wysokie modele, sprzedawcy kawy choć wiedzą, że sprzedawane na naszym rynku produkty to lury do potęgi, ...proszki do prania..., itp. Cechą reklam jest to, że ich twórcy albo kłamią całkowicie, albo przerysowują zalety produktu i tak właśnie robi kolega Żydelek. Przerysowuje zaletę druta, by zwrócić większą na niego uwagę, ale to nie znaczy, że całkowicie kłamie, a nawet jeśli tak, to każdy zakuty czerep jak Ty, może druta od niego wypożyczyć i potestować samemu,( a nie klepać pokrętną japą, by zrobił to ktoś inny, bo samemu nie może, bo zwieracz mu się przyssał do taboreta), a nie z góry w czambuł potępiać go, bez nawet fizycznego z nim kontaktu we własnych najpodlejszych garach.

Już o tym pisałem i się powtórzę. Sieciówki + kondycjoner( i podobne) są jednym z elementów toru audio, który również ma wpływ na urodę dźwięku i to bezprzecznie. Zakres zmian jakie wprowadzają, może być różny w zależności od budowy druta i od cech podłączonego nim komponentu, i oczywiście, by to wyłowić, dużo zależy od wyrobienia słuchowego odsłuchującego zestaw.Zmian tych nie można opisywać w kategoriach: tworzą kosmiczną przestrzeń ,wybitną szczegółowość, czy wnoszą niespotykaną gdzie indziej paletę barw, bo aż tak dobrze to nie jest ( tak można tylko powiedzieć o niektórych IC i głośnikowych). Zmiany w brzmieniu są bezprzeczne, a to, ile za te zmiany zechcemy zapłacić, to już indywidualna sprawa każdego z nas i żaden buc głuchowo-słuchowy(Cubrik, Muluś,jaMówię Ale Nie Rozumiem Co Mówię, Zderzak Zdezi_3PIPY) nie będzie nam narzucał co mamy robić ze swoją kasą, a kobita audiofilka-melomanka powiedziałaby, co ma robić ze swoją dupą(Jar nie pojawiaj się:)

>Cubrig

>Macie, głuche pały, przyjechać do KAiM, przywieść swój sprzęt, ustroje akustyczne, kabelki duperelki

>i co tylko chcecie.

>Zubrig

>I zrobić ślepy test. Pięćdziesiąt prób,<

Głuchy czerepie,

Podejmuję wyzwanie, prób będzie i nawet sto, do KAiM nie przyjadę, bo zawiła tam droga i tylko "atmosfera popijających" jest sprzyjająca, więc zbiorę graty i przyjadę prosto do Ciebie. Yolaos do szczęścia mi nie jest potrzebny, ale Ty z pewnością chętnie wesprzesz się na ramieniu i zdaniu wybitnego eksperta w dziedzinie kablologii stosowanej, czyli słynnym doktorze Mulsie nad Mułami, a z pewnością jego "światłe" uwagi zastąpią nam oświetlenie, więc sknero trochę zaoszczędzisz na prądzie.

Proszę więc o dokłdne namiary, na :

nazwę wioski(daczy w której się barłożysz),

który dom i jak blisko rzeki, bym mógł się odświeżyć po przjeździe,

nazwisko i imię, bym mógł sprawdzić czyś żyw, czyś tylko wirtualny potwór

nr tel.komórkowego, to tak dla bezpieczeństwa, gdybym zgubił drogę w tych ostępach(zasięg tam jest?)

jamówię,

>taka sytuacja miała miejsce raz w przypadku "wymiany poglądów",kiedy zostałem nazwany ciotą<

Sorry, nie wiedziałem nawet ,że ktoś już ciebie starał się rozszyfrować, ale mnie nic do tego.

Po prostu, twój świętojebliwy styl pisarstwa, tak pełen ekumenizmów, sugeruje kleryka/klechę, a stąd, tak już blisko do...

Ale pozdrawiam i sorry za pe...fila... jezu jaki się tu k...wa Wersal zrobił

Polichlorkowinylowy kochanek

theli28, 6 Kwi 2007, 09:28

>Prosze o Twój komentarz: jak w kontekście Twojego wpisu oceniasz wypowiedź kolegi Darkula, który

>wpływ sieciówek ogranicza jedynie do systemów ułomnych.

Thieli, ty chyba jako ostatni spadłeś z księżyca na ziemię, waląc głową o beton. Ci, co są tu na tym forum dłużej, doskonale wiedzą, jak można polegać na zdaniu tego jegomościa, a to dotyczy wszystkiego, czego się tylko tknie.

Oj, ty dzieciaku ,też znalazłeś sobie autorytet:)

zaden autorytet, tato :) Tylko byłem ciekawy Twojego autoratywnego zdania na jego temat. jak zwykle nie odmówiłeś sobie kilku ciepłych słow, jesteś przemiłym facetem, do rany przyłóż :)

The odd get even.

lplover

>Oj, ty dzieciaku ,też znalazłeś sobie autorytet:)

No to na TAK w sprawie kabelkow masz drugi wielki autorytet Zydelka :D

Oj, ty tatku, tez znalazles sobie autorytet:)

Kazdy kij ma dwa konce :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zorro,

bardzo przemawia do mnie Twój ostatni wpis. Ale gdy rozwiążesz taki problem, to nie jest fajnie poznać przyczynę dlaczego wcześniej było źle? :)

marekzawa:

"Akurat to nic nie tłumaczy a już na pewno logicznie"

W zamkniętej pętli przewodnika umieszczonej w zmiennym polu elektromagnetycznym indukuje prąd. Czy się mylę?

foxbut,(to tak przyjąłem od Kjubrika),

>Oj, ty tatku, tez znalazles sobie autorytet:) (Zydelek)

Znowu pudło.W doborze drutów Żydelek nie mógł być dla mnie autorytetem, bo on nie ceni Siltecha i nie słyszal drutów Signature G5,G6 tego producenta, a ja takie wybrałem.

Wampir, strzelaj dalej, może w coś trafisz:)

Polchlorkowinylowy kochanek

Na forum ostatnio robi się bardzo nudno. Moze by tak "niesłyszący" z Kurwikiem na czele udowodnili, że nic nie usłyszeli? Warunkiem przystapienia byłoby zaświadczenie o podstawach słuchu. Zdarzają sie osoby pozbawione słuchu całkowicie więc nie mogłyby wtedy brać udziału w testach.

Na całym świecie w systemach ludziska podłączają swe systemy różnej maści kablami. Wg. tezy "niesłyszących" wynikałoby, że cały świat się myli a tylko oni mają rację. Również nie spotkałem nigdy w zyciu żadnego klocka nie psartolonego, który byłby całkowicie obojetny na sieciówkę. Producentom jedynie wydaje się że ich produkty są obojętne, co jest wielka nieprawdą :) Poziom wpływu zalezy od całego toru a nie jednego klocka a słyszalne efekty brzmieniowe wypadkową wszystkiego- nawet podstawek pod kable zasilajace, głośnikowe i jesli to mozliwe pod IC :):)

zydelek

>wszystkiego- nawet podstawek pod kable zasilajace, głośnikowe i jesli to mozliwe pod IC :):)

to moze wsadzis swoje IC w wieksza rurke i zalejesz olejem? ale pamietaj! chce tantiemy od pomyslu!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Edward

1. W przeciwieństwie do Ciebie potrafię powiedzieć jakie kable i do jakich CDP podłączałem i nie muszę odpowiadać

pytaniem na pytanie.

Jakie kable to masz w "o mnie". Klocki nawet w cenie powyżej 40 kzł.

2.

Nie, nie mylisz się i ja też to wiem:-)

3. Czemu słyszałem wpływ sieciówki na moim starym playerze korzystając z wyjścia słuchawkowego i słuchawek ???

Dlatego też napisałem "że to nic nie tłumaczy logicznie". Gdzie się podziała pętla masy? - tylko jeden klocek luzem.

4. Też bym chciał ten wpływ logicznie wytłumaczyć, ale nie potrafię. Natomiast nie docierają do mnie spiskowe teorie różnych mega-konstruktorów że wszystkie klocki są źle zaprojektowane i tylko autorzy tych teorii potrafią zrobić to dobrze.

kable sieciowe podłącza się nie tylko do audio ,jest mnóstwo bardzo zaawansowanej elektroniki gdzie temat sieciówek praktycznie nie istnieje.System kończy się niejako na kondycjonerze a sieciówka ma tylko okresloną wydajnośc prądową i nic więcej.

Skoro podpieramy się ceną klocków jako jakąś barierą krórą trzeba przeskoczyc to --

pracuje z systemem video w krórym przetwornik i zasilacz do kamery kosztują ok. 300kzł,kondycjoner firmowy 12kzł a sieciówka 3 kable po 2,5 mm bez ekranow zwykłe izolacje cena dokładnie /czterdziesci dwa złote/.

Producent systemu neguje jakikolwiek wpływ sieciówek na pracę systemu co potwierdza stosownymi testami jakosci obrazu.

Dopóki nie zostaną stworzone wiarygodne testy do oceny w audio dotąd spór trwał będzie wiecznie bez rozstrzygnięcia

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wstyd byłoby megakonstruktorom sie przyznać:)

A ja podłączam również i cyfrę i plazmę sieciówkami i dało to widoczna poprawę. Czyżby wiec:).... cały sprzęt na świecie prócz kilku polskich klocków był źle zaprojektowany, że kabel sieciowy na tych "złych" jest słyszalny i widoczny przy TV ???

marekzawa, 6 Kwi 2007, 17:00

"W przeciwieństwie do Ciebie potrafię powiedzieć jakie kable i do jakich CDP podłączałem"

A gdzie ja coś takiego twierdziłem? Chyba pomyliłeś czyjś wpis z moim :)

marekzawa:

"Czemu słyszałem wpływ sieciówki na moim starym playerze korzystając z wyjścia słuchawkowego i słuchawek ???"

A powiedz mi, czy wtedy gdy robiłeś ten test sprawdziłeś omomierzem w obu testowanych sieciówkach która z żył kabla we wtyczce IEC prowadzi do którego bolca we wtyczce wtykanej do gniazdka elektrycznego? Czy kable pod tym względem były wykonane identycznie czy odwrotnie? Bo jeśli odwrotnie, to dodatkowo powodowałeś ten sam efekt, co odwrócenie wtyczki w gniazdku sieciowym. Odpowiedz z ręką na sercu czy sprawdziłeś to wtedy czy nie?

A przy okazji: ilu testujących sieciówki sprawdza to o czym napisałem powyżej?

cir, 6 Kwi 2007, 17:20

Jesteś w błędzie w studiach TV pracują i na dobrych kablach również. Niestety w TV podobnie jak w szpitalu mają przeogromne trafa separujące. Tak więc bardzo drogi i profesionalny sprzęt również jest wrażliwy na kwestie zasilania. Sposobów poprawy jest dużo. Sieciówka jest tylko jednym z nich i daje lepszy efekt sama niż kondycjoner + "zwykły sznur".

Edward

Z ręką na sercu odpowiadam TAK !!!

Nonówka stale leży przy kolockach, co może potwierdzić przynajmniej kilku forumowiczów :-)))

Zapewniam Cię Edwardzie że efekt ten mi jest znany.

Edward

Spodziewałem się ,że wiecej słyszysz na tych Sonusach bo to dobre kolumny, ale wciołes się w wątek jak stringi w pupę nie majac zielonego pojecia o co w tym chodzi potpierając sie opinią dotyczacą petli masy Zorro Ci napisał wyczerpujaco o co camon, dalej nie przypisuj sobie prawa do tłumaczenia wszytkich zjawisk jakie wystepują w fizyce, tak wiem zaraz bedziesz pisał że nieprzypisujesz sobie, gdyby były wszytkie wytłumaczone byłby jeden jedyny dzwiek idealny a reszta by przy tym wymiękała.

Nie uważam aby na tym forum ktoś gorzej lub lepiej słyszał oczywiście nie mam namyśli słuchu absolutnego ,ale wystarczajaco dobrze wszyscy słyszymy i jesteśmy wrazliwi na dzwieki skoro tu jestesmy .

Róznia nas doswiadczenia i zasób portfela.

zdezintegrowany

Czytałem bodajże w Audio nie chce mi sie szukać w którym ,że Naim mimo zapewnień producenta reagował na zmiane kabla sieciowego na LEPIEJ .Panowie redaktorzy tak ocenili i o ile pamietam nie była to sieciówka reklamowana w tej gazecie.

pozdro

Hm.

W studio nagraniowym jakość okablowania jest czymś o czym sie nie mówi i nie pisze.

Identycznie wygląda temat kabli zasilających.

Być może wynika to stąd że wszystkie stacjonarne urządzenia są odpowiednio uziemione , a same linie zasilania mają serwa pędzone z układu wzorca czasowego.

Skoro sieciówki wam diametralnie zmieniają brzmienie to albo mają za cienkie żyły , kiepskie styki , macie problem z masami itp.

Innego powodu brak.

lplover 6 Kwi 2007, 13:59

Lpluver, nadal plwa na wszystkie strony :)))

> ... Proszę więc o dokładne namiary, ... <

Gdzie chamie na salony się pchasz w XXI wiek z tym swoim mięciutkim vinylem do sado-maso??? :)))

Masz przyjechać do KAiM i zrobić test!

Zaznaczam, że ja mam głęboko chęć udowadniania komukolwiek, że kable to hochsztaplerstwo i hucpa!

To Ty słyszysz cudowne wpływy i jak rozumiem potrafisz rozpoznać. Więc TY i ci, którzy słyszą, macie udowodnić!

Ja nie muszę :)))

PS. Są w perfumeriach >ludzie nosy< komponujący zapachy dla wielkich projektantów mody (też lipa, niezależnie od nosa każdy modny i drogi zapach perfum, lub do niego zbliżony, można otrzymać pod inną marką, oczywiście znacznie taniej).

Być może więc są też >ludzie uszy< wysłyszający jak trawa rośnie i prąd w sieciówkach płynie, że aż grają one strzeliście. W takim razie nic prostszego żeby to udowodnić! KAiM na pewno się wykaże życzliwością dla takiego przedsięwzięcia.

PPS. Zydelek, a czajnik elektryczny podłączony drogą sieciówką na podstawkach gotuje lepszą wodę. Nie mówiąc już o poprawie jaką daje taki kabelek w elektrycznym piekarniku! :)))

Panowie w studiach nagraniowych siedzą sobie za wielką konsolą lub klawiaturą z monitorem i zmieniaja suwaczkami do woli :

bazę stereo , glębokośc planów , ustuowanie instrumentów ,wokalisty ,wysunięcie pierwszego planu , dodaja poglos lub skracają ,zmieniają barwę, korygują dynamikę i cholera wie co jeszcze , jednym slowem są BOGAMI .

Gdybyśmy mieli takie możliwosci ingerencji w nagranie w sprzęcie domowym to nie mielibyśmy w tej chwili o czym rozmawiać. :)

zydelek

To nie jest zwykły sznur tylko kabek zasilający od producenta całego systemu słownie za czterdziesci dwa złote .

Mysle ze przy cenie 300 kzł za przetwornik i zasilacz gdyby władował sieciówkę za 5 kzł i tak nikt by się nie połapał że jest za droga.

Podkreslam raz jeszcze sygnał video nie jest w niczym lepszy przy zmianie kabli sieciowych według producenta klocków w co wierzę bo to akurat da się bardzo wiarygodnie ocenic.

Co innego jednak systemy audio brak systemów oceny typu lepszy sygnał /gorszy sygnał a jedynie ocena lepszy dzwięk/gorszy dzwięk -za duży udział czynnika ludzkiego ---stąd taka ilośc różnic w ocenie dzwięku.

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"Są w perfumeriach >ludzie nosy< komponujący zapachy dla wielkich projektantów mody (też lipa, niezależnie od nosa każdy modny i drogi zapach perfum, lub do niego zbliżony, można otrzymać pod inną marką, oczywiście znacznie taniej)."

To ja poczekam aż ci którzy kopiują znane zapachy i sprzedają je na bazarach stworzą coś własnego , wtedy będzie można

ocenić ich geniusz.

yolaos, 6 Kwi 2007, 17:45

"ale wciołes się w wątek jak stringi w pupę nie majac zielonego pojecia o co w tym chodzi"

Wątek czytam od początku. Ale Twoje porównanie jest bardzo poetyckie :) Może więcej próbek?

"(...) byłby jeden jedyny dzwiek idealny"

Kiedyś był. Naturany dźwięk, który rejestrowały mikrofony a ludzie starali się budować sprzęt, który jak najwierniej miał ten dźwięk reprodukować. Nazywało się to Hi-Fi. High Fidelity. Wysoka wierność. Ludzie domyślnie rozumieli, że w tym jest rzecz. Dzisiaj sprawę postrzega się inaczej. Niemniej dla mnie osobiście naturalne brzmienie nadal pozostaje wzorem i punktem odniesienia.

"Nie uważam aby na tym forum ktoś gorzej lub lepiej słyszał"

Trudno powiedzieć jak to jest na forum, bo tu nieliczni, w stosunku do ogółu uczestników, znają się osobiście. Może i dobrze, bo byłoby parę trupów :) Ale ludzie naprawdę mają różny słuch. Jedni słyszą lepiej, inni gorzej, a przede wszystkim każdy słyszy inaczej.

Ale na koniec z przyjemnością zgodzę się z Tobą, że Sonusy to dobre kolumny. :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.