Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do uzytkownikow wzmaka Azur 640

pawjer

Rekomendowane odpowiedzi

Nabylem wspomniane w temacie "cudo" i narazie ciezko pracuje nad maksymalnie dobrym zestrojeniem systemu, ale wrazeniami podziele sie w innym watku.

Frapuje mnie jedna rzecz ktora zauwazylem a mianowicie po 2,3 godzinach dosc glosnego sluchania, nawet po przelaczeniu wzmaka w tryb stand-by, zasilacz cichutko buczy takimi elektrycznymi 50 Hz. Czy to normalne zjawisko w tym sprzecie? A moze zasilacz sie za mocno nagrzal?

Bije sie w piersi, wzmak nie jest na samej gorze, ale stoi nad nim CDek SONY ktory nozki ma calkiem wysokie i nie powinno to przeszkadzac w cyrkulacji powietrza.

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

weź go pod pachę i idź do znajomych

stara instalacja lub brak trzymania parametrów sieci elektrycznej to powodują

sprzedająć swojego miałem reklamację od kupującego właśnie w zakresie buczenia - okazało się że buczał u niego w kamienicy a w pracy już nie

Słuchając rozumu....

Dzieki za odpowiedzi. Sprawdze elektryke, mieskzanie jest w calkiem nowym budynku i akurat elektryka jest w nim na odpowiednim, mam nadzieje, poziomie.

Ewentualnie na jaki aspekt instalacji elektrycznej zwrocic uwage?

moj wzmak tez nie buczy posiadam v1. nic nie trzymam "na" wszystko stoi pod dlatwego ze niestety kambodze dosc szybko sie grzeja. kiedys jak stał na wzmaku cd to po pewnym czasie sredniego grania mozna było na nim jajka smarzyc :)

Podłączyłem Azurka przez nową listwę zasilającą (najbardziej wypasiony Lestar, przystosowany np. do kserokopiarek) i problem zniknął. Wczoraj po ponad 2 godzinnym odsłuchu - wzmak cicho jak makiem zasiał :-)

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.