Skocz do zawartości
IGNORED

Coś optymistycznego i przyjemnego

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Jak czlowiek slucha radia czy oglada TV to czesto sie zastanawia czy sobie w lep nie strzelic. Czy na tym pieknym swiecie czy tez w Polsce nie ma DOBRYCH wiadomosci. Moze na poczatek

1. Mamy wiosne

2. Upadek SLD juz bliski.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/32402-co%C5%9B-optymistycznego-i-przyjemnego/

A co tu daleko szukać: jest piątek, zaraz fajrant, potem szlachetne trunki, muzyka i pogawędka. W sobotę i niedzielę ma być ładna pogoda, więc wycieczka za miasto murowana - Ojców, a może i Gorce. Polecam.

zwolennik łagodności

Gość

(Konto usunięte)

Kilka dni temu dowiedziałem się , że ze 200 - 300 metrów od mojego domu w jednym z wariantów ma przebiegać droga ekspresowa S1.

Pocieszające jest to , że są jeszcze cztery inne warianty , które mam nadzieje okażą się lepsze dla budowniczych i dla mnie :)

Uważam,że niestety coraz mniej jest optymizmu na tym świecie. Nieraz się słyszy i obserwuje wyścig szczurów, wzajemne zwalczanie się i przepychanki ludzi od których teoretycznie powinniśmy brać przykład bo czy audiofil,człowiek wrażliwy na piękno muzyki nie powinien reprezentować sobą pewnego poziomu,a niestety da się zaobserwować równanie w dół do poziomu pierwszego,lepszego dresa z podwórka.To smutne ale prawdziwe. Kiedyś to forum dawało mi przykład, wyznaczało cel,który che osiągnąć ale nie wiem Drodzy Forumowicze w którym momencie ale zatraciliście zdolność odparcia chamstwa i pokazania wyższości nad typowym poziomem polskiego społeczeństwa.

Są jednak dobre strony,są ludzie,którzy nadal pozostali sobą, są wartościowi i warci naśladowania.

Żyją nadal osoby,które warto wspierać ale trzeba zauważyć,że może potrzebują naszej pomocy,obecności i dobrego słowa. Czemu potrafimy zapalać znicze w wątku o śmierci VanVideo (nie znałem go osobiście ale Świeć Panie nad Jego duszą [*] ),a zaraz obok piszemy na siebie wzajemnie bluzgi?

Zastanówcie się na chwilkę czy osoba z którą rozmawiacie nie ma uczuć.Czy nie było by Wam głupio w chwili gdy się okaże,że ta osoba odeszła,a chwile wcześniej wyzywaliście ją od najgorszych?

To mój pierwszy wpis od dłuższego czasu ale patrząc na to wszystko też mam ochotę się pożegnać. Niewiele osób mnie zna, możliwe,że mało kto mnie pamięta ale PROSZĘ Was, nie dajcie się wciągnąć w bagno! Pokażcie,że jesteście ludźmi kulturalnymi, różniącymi się od wszystkich nieczułych, chamskich typowych ostatnio przedstawicieli naszej narodowości. Dajcie innym POZYTYWNY przykład,a może będzie więcej optymizmu chociaż na tym forum.

Pewnie i tak dostane "po głowie" za ten wpis od niektórych ale uwierzcie mi,że nie warto ciągle na siebie naskakiwać.

"Nauczcie się kochać ludzi, tak szybko odchodzą" - Przemyślcie to zanim odpiszecie...

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Płacimy dwa razy - info dla zapyziałych zdUPRowców, i to nie za sprawą tego przebrzydłego, wstrętnego, socjalistycznego państwa. Lecz za sprawą całkowicie wolnych i kapitalistycznych amerykańskich liberalnych koncernów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Dreamer_1

>"...może będzie więcej optymizmu chociaż na tym forum."

Chyba - JESZCZE WIECEJ optymizmu ?!

O tym, ze jest go coraz mniej, nie mowisz chyba powaznie ?!

Jeżeli ktoś u nas w tej chwili, na bieżąco, w konkretnych bardzo okolicznościach,

jak teraz żyjemy prawda wszyscy w końcu tutaj gdzieś, i ktoś nagle mowi, że jest mu nie dobrze,

ze słyszy i obserwuje "wyścig szczurów, wzajemne zwalczanie się i przepychanki ",

ze "zatraciliśmy zdolność odparcia chamstwa i pokazania wyższości nad typowym poziomem polskiego społeczeństwa",

że nie ma konkretnego celu, w czasach kiedy dookoła od celów jest aż... aż... aż gęsto aż... aż się mnożą te cele,

w ogóle aż jeden za drugim następuje, gdzie kolektyw obok kolektywu, gdzie ludzie są na prawdę wszędzie razem,

gdzie ciągle... gdzie ciągle czują się jakoś związani ze sobą i nagle ktoś mowi, że jest samotny i, że nie ma się gdzie

przystosować i, że nie ma nikogo, że... że... że w ogóle nie wie co ze sobą zrobić, że tęskni za czymś bliżej nieokreślonym,

skoro wiadomo, że mamy bardzo konkretne cele i konkretne dążenia i wiemy za czym mamy... jeżeli mamy tęsknoty,

to wiemy jakie to są tęsknoty i bardzo są konkretne, jeżeli ten ktoś w ten sposób mowi, panowie, no to przecież panowie...

to przecież... to on nie mowi tego serio po prostu. Na tym polega problem !

Proponuje przeniesc kolege Dreamera do Sekcji Sportowej !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.