Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ampltunery Denona a dobre stereo

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie myślę o wymianie swojego DVD Pioneer 575A na Denona 2930, mam jeszcze amplituner Yamaha 730, jak podłącze do niego swój odwarzacz CD Sony, to dźwięk stereo jest porażką, w odróżnieniu jak podłącze to starego wzmacniacza Technics (stary typ, nie wzmacniacze z okresu późniejszego) zastanawiam się czy jakbym zdecydował się jeszcze na amplituner Denona, co by wtedy było, czy nowsze modele amplitnerów Denon, potrafią brzmieniem w stereo dorównać wzmacniaczom stereo, jeśli tak to jakie modele byście polecicli czy model AVR-2807, to byłby dobry wybór zarówno do kina jak i do stereo?

https://www.audiostereo.pl/topic/32417-czy-ampltunery-denona-a-dobre-stereo/

W cenie Denona AVR-2807 można mieć wzmacniacz Denon PMA-1500 oraz amplituner AVR-1907.

Wzmacniacz będzie służył do napędzania kanałów przednich i do odsłuchów stereo.

Wydaje mi się, że jest to najlepsza kombinacja za dane pieniądze. Żaden amplituner w cenie do 5k nie zagra jak Denon PMA-1500.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja mam kombinację taką, że Technicsa mam podłączonego do wyjść pre-out, amplitunera Yamaha, CD mam podłączone do wzmacniacza,DVD do amplitunera,jak oglądam kino to chodzi jednocześnie wzmacniacz (napędza przody)oraz amplituner, jak słucham muzykę w stereo to chodzi tylko wzmacniacz. Myślę, że pozostanę przy tej kombinacji,może jedynie wymienię Pioneera 575 na Denona 2930 a wzmacniacz Techincsa na wzmacniacz Denon PMA-1500.

I o to mi właśnie chodziło. Najlepsza kombinacja za rozsądne pieniądze.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.