Skocz do zawartości
IGNORED

KOSS UR40- czy oryginalne

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić słuchawki KOSS UR40 i chciałbym Was zapytać czy te z tej aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wydają się być oryginalne??. Oraz czy wogóle polecacie te słuchawki??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/32426-koss-ur40-czy-oryginalne/

mam doslownie identyczne jak w aukcji, wiec jesli zdjecia przedstawiaja sprzedawany produkt, to jest ok.

NIe jestem "sluchawkowcem", nie wiele modeli slyszalem, ale mysle ze to bardzo dobre sluchawki (w swojej cenie).

Jesli ktos jest zdecydowany warto za nie dac jakies 170 zl (w sklepie 199zl), ale jak dojda koszty przesylki to chyba nie ma sensu:)

Swoich UR40 uzywam do kompa.

pozdr

hybryd

nie chciałbym uprwiać jakiejś kryptoreklamy ale za rada zildijana kupiłem jts hp353 i powiem tyle że nie załuję ani trochę. nie słuchałem kossów ale mają dośc dużo negatywnych opinii oprócz tych pozytywnych. o jtsach złej jeszcze nie czytałem ani w polskim ani jakimkolwiek innym języku. w tym co o nich się pisze nie ma jakiejkolwiek przesady a o kossach można poczytać na amazonie - mają opinie bardzo dobre jak i przeciętne.

A co to jest ten jts hp353 ? UR-40 nie są jakieś wybitne w skali bezwzględnej,ale w swojej klasie. Choć dla mnie jak do komputera to są za bardzo neutralne. Przynajmniej z moją archaiczną SB Live 5.1 przyjemniej mi się słucha z mocno ocieplonych i mniej szczegółowych KTXPro1.

Na wstępie chcę z całą mocą podkreślić, że nie jestem dealerem Kossa, ani przedstawicelem Audio Klanu, lecz bez owijania w bawełnę muszę przyznać, że brzmienie Kossów mnie baardzo urzekło. Są one nieco inne niż większość tzw. audiofilskich słuchawek. Podają brzmienie instrumentów bardzo detalicznie z dość specyficznie zdefiniowanym "mięskiem", subtelnym, a zarazem stanowczym. Poza tym wszystko jest jak gdyby lekkie i zwiewne, wydaje się, że nic nie ogranicza wydobywających się zeń dźwięków. Kossy tworzą subiektywne odczucie słuchania muzyki w dobrze wietrzonym pomieszczeniu, tuż po porannej wizycie w...WC popijąc ice coffee (sorry za allegoryczne ujęcie zagadnienia). W odróżnieniu od większości Senków, nic nie chce nam zmiażdżyć czaszki basem (choć w Kossach jest on bardzo wyraźny,ale zupełnie inaczej zaprezentowany), a góra, choć analityczna, nie przypomina wiertarki wysokoobrtowej. Dlatego cenię sobie te zupełnie niedrogie słuchawki za neutralność, balans tonalny, brzmienie w wielu aspektach lepsze od wielokrotnie droższych konkurentów.

Zastrzegam, zę moja opinia jest całkowicie subiektywna.

Witam!!!

Słuchawki posiadam od 6 miesięcy. Jak już wcześniej napisano są bardzo wygodne...lekkie, trwałe i przyjemnie grzeją uszy po dłuższym użytkowaniu:). Jedynie co może przeszkadzać to zbyt krótki kabelek. Słucha się ich przyjemnie, szczególnie rockowe kawałki. Jest basik, dynamika, chociaż przy większych składach potrafią się troszkę pogubić. Ogólnie jednak, słuchawki godne polecenia.

Pzdr

Hoodinni82

• 3 miesiące później...

A czy te są oryginalne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Bardzo proszę o pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak chcesz kupić na Allegro to polecam użytkownika TOP hifi. Sam u niego kupiłem Koss UR 40. Dostawa wprawdzie się trochę przeciągnęła, ale klient wywiązał się z zobowiązania bo w opcji "kup teraz" wylicytowałem 128 zł. Mimo wzrostu cen w międzyczasie słuchawki przyszły w tej cenie. Dołączona była autoryzacja Audio Klanu dla tego gościa - więc słuchawki raczej oryginalne. Produkt absolutnie polecam. Dobry dźwięk, przestrzenny, nie nachalny i super walory użytkowe. Kabelek ma niestety 1,2 mb, ale przedłużacz kupisz za 10 pln i po probleme :)

Takich sluchawek sie - z tego co mi wiadomo - nie podrabia, wiec bez obaw ludzie...

Podrobki w serwisach aukcyjnych to bolaczka glownie sluchawek dousznych.

A co do przedluzacy za 10 zl - moze do low-ednowych sluchawek mozna takie cos podlaczyc, ale pod cos lepszego to juz nie radze :)

mac2005 >

Same słuchawki wyglądają na oryginalne, choć zdjęcia są nieco za słabej jakości, żeby na nich polegać. Za to opakowanie podejrzanie mocno różni się od tego, w którym przyszły moje. To nie musi oznaczać podróbki, bo opakowania się czasem zmieniają, ale jest sygnałem ostrzegawczym. Najlepiej zapytać mailem producenta dołączając zdjęcie. W poprzednim wątku o oryginalności UR-40 odpowiedzieli komuś bardzo szybko.

Mieczysław >

Nie byłbym taki pewny. Allegro a zwłaszcza ebay zalane są Sennkami PX100 i PX200 "bulkware", za których oryginalność nie dałbym złamanego grosza. A to zbliżona liga cenowa i jakościowa, choć fakt, że UR-40 to słuchawki "domowe" - więc adresowane do nieco innego klienta.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.