Skocz do zawartości
IGNORED

sluchawki do domu (max 350zl)

twister2005

Rekomendowane odpowiedzi

witam

przelecialem forum i dostalem strasznego dylematu

poczatkowo myslalem o budzecie 200zl ale wole sie zaopatrzyc w sprzet lepszy i na dluzej

chcialem sobie zlozyc jakies stereo stare ale chyba wole zainwestowac w dobre sluchawki bo gdzies czytalem ze to jakies 70% dzwieku i chociaz mam stara wieze a glownie slucham na kompie to chyba najrozsadniejsze rozwiazanie

nie besztajcie mnie za wysematow o sluchawkach ale sa to glownie przestarzale wpisy wiec postanowilem zamiescic nowy

chcialbym wydac jak najmniej i miec jak najwiecej tyle ze wiadomo jest to raczej niemozliwe ale chce sie zblizyc do tego

sluchqm glownie trip hopu altrocka nujazzu delikatnego rapu jazzu i elektroniki

w sumie ogolnie wszystkiego poza techno i country

chce slyszec glebie pink floyda metallici czy mehldaua albo ninja tune

w najblizyszm czasie planuje zakup pcm2702 wiec jakby ktos tanio robil albo sprzedawal prosze o kontakt ;]

na wakacje planuje zlozyc jakies stereo ale na razie musicie mi pomoc przy tym ;]

na razie forum narobilo mi tylko mentliku

napalilem sie na hd555 ale to kolo 4 stow

wole cos o stowe tansze

damy rade?

dziekuje z gory za kazde wpisy

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/32513-sluchawki-do-domu-max-350zl/

Polecam temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pozdrawiam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wszedlem na wyzej wymieniony watek

i powiem tak jezeli agraja lepiej od dt150 i od fostexow 40rp2

powiem ze sa ok, jezeli zagraja gorzej od sd426 uznam za szit na ktory nie warto wydawac pieniedzy i kolega z wotku odda mi za nie pieniadze:)))

szczerze powiedziawszy to zabardzo nie chce mi sie wierzyc ze za 150zl jest cos co jest lepsze niz beyert dt150-ktos mowil ze kolega ze studia mowila tak o nich, zobaczymy na ile ma racji , jezeli te sluchawki po tyg wygrzewania sie nie sprawdza to wysmieje kolege ktory do nich namawial i jego kolege ze studia,

wiem ze moga sie okazac lepsze ale jezei ty i kolega smieliscie sie z takich znakomitosci jak studyjne beyery-sluchawki z rodowodem ze studia to znaczy ze byliscie na haju....moga byc roznice przy tego rodzajach sluchawek ale znajdzie je audiofil ktory bedzie opowiadal o smaczkach....

zamowilem te sluchawki wiec niech kolega z tematu ma sie na bacznosci, albo zostanie pochwalony albo zbesztany

zoobowoazuje sie je potem podeslac do grafa i jezeli on tez cie zbeszta to bedzie tylko z czego sie smiac....

:)

JESZCZE JEDNO

poco tworzysz watek jezeli podobnych jest z 10 wsytarczy poczytac, ja raczej polecam otwarte pioneery se-a1000, jest o nich przezwemnie zalozony caly watek z miarodajnymi danymi a nie czczegadanie, pozatym pisali do mnie koledzy z forum i mowili ze naprawde sa super, wiec sumienie mam czyste i polecam je ,w pewnym momencie sluchawki sa na takim poziomie ze czesto preferencja odbioru decyduje o tym czy sie podobaja czy nie....wiec ja raczej bym zobaczyl co ludzie pisza a potem sie decydowal, niedlugo napisze recenzje z odsluchow jts 535....

"w spokojniejszych momentach grają cudownie, ale jak tylko pojawi się talerz, mocne unissono to robi sie jazgot niesamowity i z tego wzgledu odpadają właściwie w każdej muzyce rozrywkowej

o"

a mi wlasnie zalezy na rozrywce wiec raczej odpadaja chociaz cena ciekawa

tak jak pisalem jezelio jestes z wawy moge ci usluzyc pioneerow albo zaprosic na odsluchy do mnie i zobaczysz jak graja pioneery lub inne z mojej kolekcji

ale w zasiegu reki sa pioneery wiec na nich bym sie skoncentrowal i sprawdzil wiec?

twister2005 HD555 to mocno średnie słuchawki. Dużo lepsze są Grado SR80, a cena podobna. Przy nich sennki grają jak ze studni. SR60 jeśli wolisz spokojniejsze i relaksujące brzmienie lub masz słaby sprzęt grający. SR60 mają mniejsze wymagania co do niego. Jeśli rozpoczynasz przygodę słuchawkową i chcesz coś niezłego i w dobrej cenie to posłuchaj KOSSów UR-40. Sporo osób na forum je ma.

Stare wątki słuchawkowe się wiele nie zestarzały. Nowe modele nie wychodzą co kwartał ;)

cytat pochodzi z mojej wypowiedzi ale w odniesieniu do Philipsów a nie JTS. Mam jts i jestem z nich zadowolony choć nie składałbym im peanów jak robi to zildijan. z prostej przyczyny - bardziej słucham muzyki niż sprzętu i dla mnie smakowanie sprzętu kończy sie na tym że obiad jest dobry za przystepną cenę, ma odpowiednie proporcje a po spożyciu nie dostaję nudności. i tak jest z tymi jts - są dobre i tyle o nich powiem bo nie szukam audiofilskich smaczków. słuchałem w życiu niewielu słuchawek bo nie mam gdzie tego robić. Porównuję je do philipsów 890 i wiem ze sa od nich lepsze, ale te filipy nie są miarodajne bo to bardzo specyficzne słuchawki i w zaden sposób nie nadają się do rocka czy muzyki rozrywkowej (one były ponoć projektowane przez AKG więc charakter jest mniej wiecej podobny). Natomiast jts graja dość potężnym ale precyzyjnym dźwiękiem. jak dla mnie mogły by być ciut jaśniejsze. Mam jeszcze niewygrzane wiec jesszcze coś tam się zmieni. Z niecierpliwoscią rzczywiscie poczytam recenzję osłuchanych kolegów - sam dowiem sie z chęcią co to jest warte - nie słuchałem kossów. są w podobnej cenie ale czytałem o nich też opinie przecietne. natomiast o tych jts same pozytywy - choc nie są to słuchawki zbyt popularne. Ktoś gdzieś tam pisał ze one kosztują tyle ile kosztuja ale przepasci miedzy topowymi Sennkami a tymi jts wielkiej nie ma. WIęc zastanowiłem się czy warto oplacac 4 stówy jka można mieć coś za 150. Bardzo solidne wykonanie choć bez finezji - raczej spartańskie. W porównaniu do moich philipsów pod tym wzgl to extraklasa ale tu znów philipsy to badziew. Sam właściwie zastnawiam sie dlaczego je mam - słabo grają generalnie i jszcze gorzej są wykonane. Moze dlatego ze kosztowały mnie 80 zł. Z tym ze ja słucham głównie klasyki i muzyki akustycznej wiec te filipy jakos się fajnie z tym zgrywają ale przy rocku to więdną uszy

nie jestem z wawy

zastanawialem sie, czytalem, zastanawialem sie i dalej czytalem i napalilem sie na sr60 ;]

znalazlem aukcje za 339zl+kp ale moge je miec na raty 24x16zl co by mi bardzo odpowiadalo

moglbym sobie juz teraz zamowic pcm2702 lub cos podobnego na usb

tylko wlasnie czy przy moim sprzecie jest sens wydawac tyle kasy jak i tak nie wygraja tego co powinny

Polecam słuchawki "Philips HP 895".Są znakomite i tanie.Niestety nie z każdym wzmakiem mają ochotę współpracować.Niewiem, może potrzebują wzmacniacza słuchawkowego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sluchalem dzisiaj hd-555

szczerze to srednio mi sie podobaly

niestety byly podlaczone tylko do odtwarzacza mp3 iRiver T10 ale za taka cene to do mnie nie przemawialo

moze potrzebuje wygrzania jednak ja jako osobaq ze skromnym budzetem oczekuje duzo wiecej

• 2 tygodnie później...

swieta minely czas na zakup

wybralem grado 60tki

16zl moge dac miesiecznie ;]

wypada mi jeszcze stara wieze zmienic ale to juz na wakacjach cos poszukam

na razie mysle nad wzmacniaczem sluchawkowym bo go chyba wystarczy podpiac pod 230 ;] tak?

ewentualnie jakis odtwarzacz CD i na razie starczy

jaki wzmak polecicie?

dobrze jakbym sie w stowie zmiescil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.