Skocz do zawartości
IGNORED

vincent vs233, vs236 czy xsindak 6950..?

noovik

Rekomendowane odpowiedzi

no jak czytam ten watek to jednak po raz kolejny dochodze do wniosku ze nie ma co czytac innych tylko sluchac samemu,sluchalem wielu vincentow w roznych konfiguracjach, i uwazam ze to nerwowe suchotniki przy ktorych trzeba sie napocic zeby uzyskac z tego dobre brzmienie,albo czekac nocy az sie nawygrzewaja tudziez dostana dobry prad i zagraja na 1 plycie fajnie na 10 puszczanych,wzmaki sa wybredne zarowno jesli chodzi o plyty jak i sprzet towarzyszacy,dla mnie szkoda zdrowia ale to tylko prywatna opinia.

Czy sa jacyś użytkownicy XINDAKA.

W audiostereo jest tylko jedna opinia i to pozytywna. Chciałbym przeczytać coś negatywnego - lub jeżeli są same pozytywy tego sprzętu- to jakieś inne potwierdzające tamtą opinie.

Wzmacniacz nie ma regulacji tonów. Ja co prawda używając PM94 wysokie i niskie miałem zawsze na "0", ale nie wiem czy brak takowej jest ujmą dla wzmacniacza.

Proszę o opinię - jeśli nie o samym wzmacniaczu - to nt. posiadania lub nie, regulacji barwy.

marek się nie mylił

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

noovik, 10 Kwi 2007, 07:56

>Czy sa jacyś użytkownicy XINDAKA.

>W audiostereo jest tylko jedna opinia i to pozytywna. Chciałbym przeczytać coś negatywnego

Opinia o XA-6950 jest moja i ogólnie nic mi się nie odmieniło - nadal jest aktualna. Ale upragnionego przez Ciebie negatywa też dorzucę - ten Xindak jest mało uniwersalny. Po zakupie wpinałem go w kilka systemów m.in. na zmianę z AVM Evo2. I ten AVM gra podpięty do czegokolwiek. Minimalnie lepiej, minimalnie gorzej, ale w zasadzie sprawdza się w stopniu przynajmniej przyzwoitym w każdym systemie, w którym go słuchałem.

Xindak zdecydowanie taki nie jest. Np. połączony z B&W 704 grał tak, że można było usnąć w minutę przy dosłownie każdym rodzaju muzyki. Tak więc po zakupie może się okazać, że reszta toru (ze wskazaniem na kolumny, rzecz jasna) wymaga wymiany ze względu na nie zgranie się z chinolem. Jeśli więc planujesz zakup, to odradzam wywalania kasy w ciemno. Można duuużo wtopić, szczególnie że skośne sprzęty w odsprzedaży niekoniecznie chcą cenę trzymać...

>Wzmacniacz nie ma regulacji tonów. Ja co prawda używając PM94 wysokie i niskie miałem zawsze na "0",

>ale nie wiem czy brak takowej jest ujmą dla wzmacniacza.

Co kto lubi. Jedni używają, inni nie, bo to "nie wypada", inni nie, bo uważają, że przekłamuje dźwięk (co zresztą jest prawdą). Ja należę do tej trzeciej grupy. W Denonie 1500AE miałem zawsze "source direct" wciśnięte. Podobnie we wcześniej posiadanym Onkyo. Teraz nie mam możliwości ingerencji w dźwięk i ani przez sekundę jej nie potrzebowałem. Moim zdaniem jeśli czujesz taką potrzebę, to oznacza to, że Twój system nie gra tak, jak chcesz.

Pozostaje oczywiście pytanie, czy lepiej jest naprawić problem przekręceniem gałki, czy żonglowaniem elektroniką, kolumnami i/lub kablami. Decyzję każdy musi podjąć sam.

Też sie zastanawiam nad kupnem vs236 lub Shengya A10CS (ten sam produkowany na rynek nie-europejski), którego można miec z za 517$ + 204$ wysyłka. W przeciwieństwie do xindaka ma regulację barwy. Może to przekłamywać dźwięk, może też służyć niwelowaniu przekłamań głośników, czy słabszych wzmaków. Zawsze można ten układ ominąć przyciskiem "tone". Ja słucham 85% płyt bez regulacji, te pozostałe 15% gorzej nagranych starszych płyt musiałbym wyrzucić, albo godzić się na "szpilki w uszach" (CA540/Hyperion III).

Jest kilka sklepów internetowych sprowadzających bezpośrednio z Chin czy HongKongu. Ceny podałem z www.nysound.com. Mają tam też xindaka 6950 za 600$ + 250$; jolidy, CAYIN-a. O ile mi wiadomo od wartości zadeklarowanej trzeba zapłacić VAT 22% i cło 2%.

to na szybko:)

xindaka nie słuchałem ale z pierwszych 2 zdecydowanie 236 to naprawdę "klocek" z charakterem

onegdaj konfontowałem go z 372 nada i ten ostatniz ringu zszedł pobity

shenga mozna -tyż- a to co w kieszeni zostanie trza wydać na insze lampki naprawdę warto,

jednak

do vicka tani xlo to pomyłka - straszny bałaganiarz "kruca bomba";)

dzieki fubb!

potwierdzasz to, co mówili entuzjaści - czyli użytkownicy - vicków i xindaków w rozmowach telefonicznych których miałem aż nadmiar w ostatnim czasie. (nawet nie myślałem ze aż tak boli brak konkrentnego sprzętu, od kiedy poszukuję następcy dla mojego wzmaka)

Wpadłem w krąg zainterosowań chińskich klocków - bo nie jestem wyznawcą ceny i marki.

Teraz mam żałobę po moim wazmaku i jestem w rozterce co kupić na jego miejsce. Łapczywie czytam i słucham co ludzie do mnie mówią i sądzę po opiniach że chyba będę miał "żółtego". A, niech tam !!!

italus - dokładnie tak jest - i jakie to ma znaczenie ?!

Znalazłem kilka linków które potwierdzają że część tzw audiofilskiego sprzętu jest pochodzenia żółtego.

Znaczy to tylko tyle że należy skupić się na jakości sprzętu, wymianie doświadczeń i wiedzy, a nie na "kołtuństwie i tzw. marce.

A możektoś byłby chętny na sprowadzenie vicków 234?? Zastanawiam się nad jego zakupem bo z tego co widze ma "main-in" co pozwoli wykorzystac go także w kinie na frontach.

Niestety 1800E to trochę sporo ale niestety samamu sprowadzać chyba nie ma sensu a że w kupie raxniej i taniej...

A co sądzicie o tej chińszczyźnie

www.nysound.com/exec/servlet/CategoryServlet?action=productdetail&itemID=shy-2012-01020&formID=0

www.nysound.com/exec/servlet/CategoryServlet?action=productdetail&itemID=shy-2112-01006&formID=0

lub

www.nysound.com/exec/servlet/CategoryServlet?action=productdetail&itemID=shy-2112-01003&formID=0

www.nysound.com/exec/servlet/CategoryServlet?action=productdetail&itemID=shy-2012-01004&formID=0

• 5 tygodni później...

ww.nysound.com. Mają tam też xindaka 6950 za 600$ + 250$; jolidy, CAYIN-a. O ile mi wiadomo od

>wartości zadeklarowanej trzeba zapłacić VAT 22% i cło 2%.

czyli zakup finalny 3067zł a w polpaku posłuchasz i kupisz jak sie zdcydujesz pewnie za 3100..ale interes chłe chłe

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

McGyver

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1016 / 7752 / 5

7 Kwi 2007, 20:49

Słuchałem tylko PM84, za to kilku egzemplarzy w różnych systemach.

Adam z calym szacunkiem ale PM 84 i PM 94 dzieli niesamowita przepasc cenowa i jakosciowa. PM 84 jest ZDECYDOWANIE gorszy. Za PM 94 trzeba dosc sporo zaplacic mimo wieku.

Ale osobiscie w tym wypadku poleciłbym Xa-6950

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...
  • 1 rok później...

Chciałbym zakupić jakiegoś używanego "Chinola" i w związku z tym prosiłbym o spostrzeżenia i opinie dotyczące następujących wzmaków:

1.Xindak XA-6950V

2.Xindak XA-6950

2.Vincent VS233

4.Xindak XA-6200

Wszystkie te wzmacniacze znalazłem na różnych portalach ogłoszeniowych w cenach od 1600zł za XA-6200 do 2400zł za VS233.

"Piecyk" na razie będzie "współpracował" z cd82 Arcama i kolumnami AAPhoebe IIs/Nexton M100.

Hej noovik! Na Twoim miejscu do odsłuchów dodałbym jeszcze Vincenta 226 mk2. Wedługo wielu (sam nie miałem okazji porównać) 226mk2 brzmi lepiej od 233.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.