Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do 1000 pln

gzesejk

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

jestem tu nowy i mam parę pytań, ktoś odrazu powie że był już taki temat ,tak był dwa lata temu czy coś takiego ,ale jak się do niego odnieś skoro cały czas jakaś firma wprowadza nowości itd ,itp.

Więc tak

chcę zbudować kolumny dwudrożne wolnostojące,bass-reflex

jakie możecie polecić mi głośniki do 1000PLN (koszt wszystkich głośników)

co sądzicie o głośniku Peerless V-Line XT18WO-09-08,czy on "pociągnie" od 35hz

co sądzicie o głośniku peerless HDS 205 Exclusiwe jak on by się sprawdził w konfiguracji dwudrożnej cze jego wielkość (22,0 cm) nie stanowi tu problemu ,chodzi mi o średnie tony

gdzie przez internet można zamówić fornir

https://www.audiostereo.pl/topic/32830-jakie-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-1000-pln/

Witam. Mam właśnie podobny problem jak ty. Posiadam podobną kwotę może troche wiekszą i też przeszukuje internet w poszukiwaniu "idealnego" projektu. Jest tu na forum kilka godnych uwagi ale z małym głośnikiem niskosrednio. Przez mały rozumiem 14 cm i mniej. Mam 18 metrów pokój i zdecydowanie wolałbym głośnik 18 cm. 22 To chyba za dużo jak na dwie drogi. 18 i mniej jest najczęściej spotykane.

witam. Miałem taki sam problem jak Wy. Po wielu namysłach zdecydowałem się na głośniki projektu HX18 akustyka . Za te pieniądze jestem zajebiście zadowolony . Powiem dlaczego taka decyzja i dlaczego zadowolony. Obydwa głośniki są dosyć nowoczesne i poza tym mają nadbiegunniki miedziane i aluminiowe w przypadku HDS-a . Projekt ma bardzo liniową charakterystykę co również miało dla mnie znaczenie , bardzo podoba mi się średnica na tych HDS jest przyjemna i wyraźna . Nie ma tak wyraźnego efektu efektu tracenia stereofoni gdyż HDS pod katem 30 ' ma dosyć liniową charakterystykę . Bas jest sprężysty lecz nie ma go tak dużo , jest tyle ile ma być , w moim przypadku słucham tylko na Direct , żadnych podbarwień . Każdy ma różne upodobania , za tą kasę myślę że to bardzo dobry wybór tym bardziej że dostajesz sprawdzony projekt do ręki i możesz samemu zrobić resztę . Adam

hej, zbudowałem kolumny w oparciu o projekt XT1.3 akustyka i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem jaka jest dolna granica przenoszonych częstotliwości, ale bas schodzi bardzo nisko a dźwięk jest potężny mimo że do napędzania tych kolumn używam starego Radmora (wiem wiem, profanacja ;). Koszt budowy (przynajmniej w moim przypadku) co prawda przekracza określony przez Ciebie budżet (~1800) jednak projekt uważam za udany

co do dalszych informacji:

-pomieszczenie o powierzchni 12m kwadratowych,

-słucham-i tu proszę powstrzymać się od komentarzy o gustach się nie dyskutuje-techno ,trance,czasami hip-hop,

to czego oczekuję to:

-charakterystyka jak najbardziej liniowa ,

-nie chcę "suchego"dziwięku,

-bass dynamiczny może lekko być podbarwiony,

-przenoszenie od 35hz

muzy słucham oczywiście bez żadnych podbarwień-DIRECT

WZMACNIACZ -to LFD firmy mistral x2(podwujne mono)z punktem pracy przesuniętym w stronę klasy AB -zależało mi na większej mocy teraz jest około 70W na kanał, ale co do mocy głośników to dobrze by było by miały po100W nominal

i spl min.88db

odtwarzacz cd to Yamacha cdx-480(ale to zamierzam zmienić na jakieś DVD-Audio,SACD)

no to chyba narazie tyle .:-) pozd.

a co sądzicie o tym głośniku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.