Skocz do zawartości
IGNORED

Anti IC's;IC Zelum AC kontra reszta:)

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

a założysz się, że za 2 tygodnie będę miał orginalne kable od Paula?

Facet jest na tyle poważny, że chyba musiało by go popiescić 220 V aby poszedł na układ blokowania dostaw do Polski. Jesteś stary a czasami serwujesz takie infantylne kawałki, że aż śmiać się chce:)

Nikt u nas w kraju nie jest autoryzowanym dystrybutorem itp kabli Paula i tyle, wszystkie dziwne wersje są wersjami

kogoś kto sprzedaje akurat tą wersję....

Najlepiej załóżcie sobie watek w DIY grupowe zamówienie Anti zróbcie sobie liste wybierzcie kogoś kto

zbierze kase i potem to roześle, zapłaci Paul'owi paypalem na ten przykład i kupicie taniutko

płacąc za jedną przesyłkę. Paul dostarcza to do nas expressem w ciągu kilku dni przesyłka na miejscu

i na dodatek wyśle to jako gift (Paul doskonale wie o co chodzi z przesyłką do nas)jeśli się nie boicie oczywiście, że zaginie po drodze

i tym samym rynek się nasyci... możecie

potem sami kombinować z geometrią itp. pleść, zaplatać jak np Kimber i inne różne cuda.

Jak mówiłem Paul jest wzorem w handlu i jest ogromnie rzeczowy i słowny wsio:-)

Marduk, 6 Wrz 2007, 15:57

Swietny pomysl!!

Sam raczej tego nie zorganizuje z kilku wzgledow, ale chetnie sie dolacze do zamowienia.

Opinie sa zachecajace, a cena przystepna. Jesli znajdzie sie chetny do zajecia sie zamowieniem to pisze sie na takie zbiorowe zamowienie.

Who's Afraid of Music?

Marduk, 6 Wrz 2007, 15:57

>Najlepiej załóżcie sobie watek w DIY grupowe zamówienie Anti

Widziałem niedawno na którymś zachodnim forum grupowe zamówienie Anticabli i przy dosyć sporej ilości (coś około 400m) Paul zaoferował cenę 1$ za metr czyli 20% taniej (mowa oczywiści o gołym drucie).

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Widzę że złośliwości to co niektórym nie brakuje.

1. Kabel DIY jest o 20% cieńszy od tego sprzedawanego w konfekcji, a Judi pisząc do Claudiora że to ten sam drut miała na myśli ten sam rodzaj miedzi i sposób jej wyciągania oraz okrywę z emalii.

2. Wszyscy, którzy za moim pośrednictwem nabyli Anti Cable's nabywli je w świetnych cenach. Bardziej znajomi płacili nawet cenę netto bez kosztów dodatkowych jak wysyłka i transfer pieniedzy. Jeśli oferując kabel w cenie ze strony Paul'a dokonałem przestępstwa a na dodatek umożliwiałem odsłuch kabli bez ryzyka z możliwością zwrotu i do tego bez pobierania kaucji co niektórym to proponuję byście mnie UKRZYŻOWALI.

3. Marduk- ja chyba "troszkę" lepiej znam Paul'a :):) przemiły gość.

4. Róbcie sobie zamówienie forumowe- i tak nie wyjdzie Was taniej niż za moim pośrednictwem :):)

5. Przesyłki z kablami przechodzą przez "cło w Warszawie a tam kilka osób wie o co biega umiejąc je odpowiednio oclić- nalezy więc brać to pod uwagę.

6. Życzę teraz i oczekuję że znajdzie się ktoś kto tak jak ja da możliwość poznania jakiegoś wyrobu forumowiczom i będzie możliwość posłuchania.

Ja ręce umywam. Już nigdy nawet zabitej wszy nikomu nie wyślę. Jak się będfzie chciało ja poznać to trzeba będzie od razu kupić.

I na koniec kolegi Anti proszę nie porównywać z moją osobą. Podejrzewam że nagonka to jego sprawka więc udzielam mu bana.

Dobranoc.

mam nadzieję, że autor strony przewidział taką krytyczną sytuację jak zbanowanie wszystkich na forum:) towarzystwo się wykrusza:) Módlmy się za stabilnośc tej aplikacji:P oby forum nie padło:)

1. Moj nick to cloudior.

2. Uwage o stanie kabli pomine. Skoro miales zal do nas, czemu nic nie napisales zaraz po otrzymaniu przesylki.

3. KABEL SPRZEDAWANY JAKO BULK JEST W 100% TAKI SAM JAK TEN Z KONFEKCJA. WYSYLALEM MAILA W TEJ SPRAWIE 2KROTNIE. KUPILEM TAKZE TAKOWY, WIEC WIEM JAKI JEST STAN RZECZY. SREDNICA TEGO CO NAM PRZYSLALES JEST TAKA SAMA JAK BULKOWEGO, WIEC PROSZE NIE PISZ NIEPRAWDY, NIE WPROWADZAJ LUDZI W BLAD.

4. Jacku za kogo sie uwazasz piszac o mailu z prosba o zablokowanie zakupow rodakom bezposrednio z USA?

5. Jezeli ktos chcialby sprowadzic kable AC taniej, prosto ze strony producenta, prosze o kontakt mozemy zrobic wspolne zamowienie dla forumowiczow, ktorzy maja problem z np. pisaniem maili po angielsku.

Pozdrawiam.

...a fatal error has occurred...

i Zed z Białegostoku zamknął swój mały kramik, AntyKabli już nie będzie, o! bo nikt tak jak Zydelek nie umiał ciągnąć druta... z USA ;-)

d'noc,

x.

karbidoczaszka, 6 Wrz 2007, 16:38

>Marduk, 6 Wrz 2007, 15:57

>

>>Najlepiej załóżcie sobie watek w DIY grupowe zamówienie Anti

>

>Widziałem niedawno na którymś zachodnim forum grupowe zamówienie Anticabli i przy dosyć sporej

>ilości (coś około 400m) Paul zaoferował cenę 1$ za metr czyli 20% taniej (mowa oczywiści o gołym

>drucie).

Bo to żadna ilość:):)

ciągle bzdety do upadłego

Zed naprawde myslisz ze ktos uwierzy ze gosc przestawia linie produkcyjna aby raz ciagnac drut normal a raz normal+20% od takich zabaw to ten drut byłby 2 razy droższy

Claudior- mogłeś kupić 1.8mm a w konfekcji jest 2mm. Niby żadna różnica a jednak na dzwięk ma to wpływ?

Na dodatek zapłaciłeś tyle samo co byś zapłacił u mnie:). Jednak polska cecha została- "nie dam zarobić rodakowi" choćbym miał kupić w rej samej lub niższej cenie:):)

Honorowo to powinienem żadać za umożliwienie odsłuchu nie sądzisz???

Zamiast słowa dziękuję buntujesz przeciw mnie ludzi- głupawo i głupawych zresztą.

Za kogo się uważam? Mogę zrobić zamówienie kilometrów drutu w zamian za zablokowanie dostaw do... i co Ty wtedy na to?

Zydelek

>

Moje przesyłki z USA zawsze jakoś przechodziły przez Bytom. Tam jest Pocztowy Oddział Ceny obsługujący przesyłki zagraniczne :-)

Oclić można jedynie wg taryfy celnej a nie "odpowiednio". W tym przypadku jak się nie mylę to max 6%.

Cleniu podlega także wartość transportu przesyłki. Do łącznej zadeklarowanej przez wysyłającego wartości $100 przesyłki są zwolnione z wszelkich opłat. Zatem pole manewru jest spore jeśli paczka nie będzie zbyt ciężka.

scamle ohara, 6 Wrz 2007, 22:58

>ciągle bzdety do upadłego

>Zed naprawde myslisz ze ktos uwierzy ze gosc przestawia linie produkcyjna aby raz ciagnac drut

>normal a raz normal+20% od takich zabaw to ten drut byłby 2 razy droższy

CZY DO TĘPEJ PAŁY DOTARŁO ŻE Pau'l nie jest producentem druta tylko amerykańska huta MATOLE!!!

Nic więc nie trzeba przestawiać!

cloudior, 6 Wrz 2007, 22:51

5. Jezeli ktos chcialby sprowadzic kable AC taniej, prosto ze strony producenta, prosze o kontakt

>mozemy zrobic wspolne zamowienie dla forumowiczow, ktorzy maja problem z np. pisaniem maili po

>angielsku.

>

>Pozdrawiam.

Nie wiesz ile mamy czasu do wprowadzenia embarga na Polskę :-))). Może jakaś szybka akcja!

i kontynuując huta czy walcownia czy co tam ciągnie 2 druty raz normal raz normal plus 20% a facet skoro sprzedaje jeden to drugiego by nie sprzedał?? bo co ten drugi tylko dla NASA i Zeda?

Jeśli jest możliwość zamówienia różnej grubości drutów, to dużo lepszy efekt w kablach głośnikowych uzyska się stosując połączenie 3 lub 4 drutów o różnych przekrojach np: 1,5 + 0,9 + 0,6 mm. Taki układ jest zawsze lepszy od pojedyńczego druta i stosowany przez wielu producentów kabli opartych o przewodniki solid core.

1. Normą przy nawijaniu traf o pewnej mocy są druty grubości 1.8m a nie 2mm, które są wykonywane w małej ilości. Tak jak projekty Nelsona Passa różnią się detalami od jego produktów tak drut a kabel głośnikowy również.

2. Obrałem sobie KMIOCIE nick Zydelek a nie Zed czy jak tam usiłujesz napisać. PONIAŁ!!!

Tak jak Cloudior miał powód do zwrócenia mi uwagi tak też i ja czynię tobie z małą różnicą.

3. Nie uważam ciebie za partnera nie zycząc z tobą dyskusji. lepiej razem z Xanaxem pociągajcie sobie druta.

Zydelek może i znasz Paula lepiej niż ja, pewnie osobiście...?;-) ale ja te kable zamówiłem kiedy nawet na oczy ich nie widziałeś i u niego zamówiłem hehe, potem zrobiłeś odkrycie i rozdmuchałeś sprawę i kręcisz lody, mnie to nie obchodzi jak już wspominałem, skoro masz chętnych ich sprawa:-)

co do przekrojów haha:

napiszcie do Paula możecie mieć jaki chcecie

2mm w dół o grubsze nie pytałem, cena za każdy przekrój taka sama

nie przeceniajcie jednak możliwości Anti, to nie jest nie wiadomo jak dobry kabel,

choć potrafi zaskoczyć, na pewno jest dramatycznie tani w stosunku do tego co oferuje

i kable za 60 pln za metr zjada bez mydła, IC z anty są gorsze niż jako głośnikowe,

z Anty świetnie sprawdza się IC do subwoofera, połączenie między pre a końcówką,

jak pisze Marek warto kombinować z różnymi przekrojami w jednej wiązce, może być ciekawie, ale też i drożej.

warto również sobie cewkę do zwrotki z tego nawinąć, duża czystość miedzi wyraźnie słychać.

Nasz drut nawojowy to dramat i dno, kupiłem kiedyś i porównałem totalny syf i tyle.

kabel tani jak kogoś nie stać na przeciętne dość drogie kable to nie ma lepszego.

jak ktoś szuka czegoś więcej polecam srebrnego Neotecha można kupić z metra w KCSA na Węgrzech,

to już jednak inna bajka cenowa i jakościowa, ale taka sama rewelka tylko w innym pułapie cenowym,

tyle, że trzeba znowu sobie samemu ściągnąć, bo Zydelek tym nie handluje ;-)

pozdrowionka

o głośnikowych nie wspominam, bo mojego w KCSA nie ma, a tego znam, choć mają jakiś dziwny model za ponad 2000 pln za metr...

Zydelku co do odsłuchu zaryzukuj i ściagnij sobie, nie będziesz żałował;-)

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.