Skocz do zawartości
IGNORED

Anti IC's;IC Zelum AC kontra reszta:)

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek, 23 Kwi 2007, 23:32

>Na zdjęciu to sieciówki o przekroju20mm (w posiadaniu Franka). Postaram się zrobić zdjęcie topowego

>modelu o przekroju 50mm:)

Hmm... zazwyczaj na "topie" jest chwalenie się długością, choć przyznaję, że chodzą słuchy, że grubość ma większe znaczenie...

foxbat, 24 Kwi 2007, 20:03

>zyzio, 100dolcow? no to tanszy niz zelumy....

Zależy co bierzesz pod uwagę:)

Zelum jest rozbudowaną wersją Anti Cable's o wielokrotnym przekroju i na srebrnych bulletach. Odliczając konektory i dzieląc przekrój wychodzi jeszcze taniej:)

• 3 tygodnie później...

no dobra, podobno sporo ludzi ma anti-cables a nikt nie chce napisać jak grają,

może coś mają do powiedzenia właściciele głośnikowych anti-cable?

może ktoś się odezwie? jestem ciekawy opinii

kwestii anti-IC:

próbowałem wpiąć w system dwie pary anti-ic,

cd-pre i pre-ampli, no i wyszła kiszka :((

dźwięk wysuszył się, stracił na masie, najbardziej stracił bas, średnica straciła na barwie :((

także jak widać nic nie jest perfekcyjne,

ale duet anti-ic między cd - pre i sznurówka pre-ampli

to już bardzo udany zestaw :))

Rzut cytatów z audiogon.com o antykablach:

"I'm replacing a pair of cardas golden reference with Speltz"

"I've compared the Speltz'ics to other cables that were performance competitive to the Nordost Valhallas (but not the QuatroFil) and the Speltz were easily superior."

"Speltz's anti ic's far outperform their price and beat Nordost SPM's and Kimber Selects"

" just tested the Speltz against the Oritek x-1 and x-2. In my system, the Speltz was significantly better than the x-1."

"When compared to the Audioquest Diamonds and Lapis I had at the time, I was stunned by how much more open, uncolored, and dynamic they were. "

"What did I have before? You name it, I tried many interconnect cables in the

W pośpiechu wkleiłem nie potrzebny cytat:

"When compared to the Audioquest Diamonds and Lapis I had at the time, I was stunned by how much more open, uncolored, and dynamic they were. " NIE DOTYCZY ANTYKABLI:)

Ale podoba mi się pointa autora:

"The IC's I use now are pretty expensive, but at least they outperform $20 DIY cables." Nie ma to jak zdrowy rozsądek..no i dobry dźwięk:)

By wydobyć dzwięk jakiego zwykle sie oczekuje system musi być przejrzysty. Wtedy to Anti Cable's bedą wyborne w systemie. Kabel likwiduje wszelkie naleciałości techniczne (brzmi analogowo), daje gładkość, obca jest mu wszelka krzykliwość i posiada fenomenalne wypełnienie i monstrualnie silny bas:) Oddanie sceny dzwiękowej i lokalizacja źródeł pozornych taka jak z kabli za tyśiące $$$$ za set. Charakterem zblizony do referencyjnych Cardasów itp kabli ale zachowując zblizony szybkością charakter basu znany z kabli srebrnych.

Natomiast miłośnikom nadprzejrzystości, którzy jednak lubią i "miesko" a nie tylko "kosteczki" polecam konfigurację bi-wirring z dodatkiem srebra solid core. Miedź- mięsko, pypełnienie, srebro- szybkość i przejrzystość a budowa jako drut nie przerysowuje. Wielodrucikowe kable srebrne są jak mi zbyt szorstkie:)

Anti IC to kabel do nieutralnych, przejrzystych systemów, mam go miedzy pre i CD - bas jest FENOMENALNY, barwa analogowa w dobrym tego słowa znaczeniu, Cardas Neutral Reference to przy ANTI IC zabawka dla naiwnych bogaczy, którym nie zal wydać 3 kzł na coś, co zostanie zdeklasowane przez sznurówkę :)))))

W poniedziałek komplet okablowania Anti Cable's trafi do chłopaków z Poznania. Będą mieli Oni okazję sprawdzić je w różnych systemach, bo każdy z nich posiada inny. Z pewnością napiszą o wrażeniach jakie ........... i podzielą się tym samym swoimi szeroko rozwiniętymi opiniami.

Podkolannik wykonany z drewna abachi,niezbędny przy odsłuchach.

Do nabycia na E-bayu

:-)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wczoraj Frank na odsłuch do mnie przybył z "nakolanikami", gdyż zdawał sobie sprawę że zostanie powalony na kolana:):) i tak sie stało:):) dziś po obejrzeniu "Kubicy" wyrwał Anti Cable's i poleciał do siebie do domu. Zapomniałem dać mu tylko lekarstw na serce. Chłopina się załamie jak usłyszy jaki potencjał miał ukryty mając nieodpowiednie druty. Jutro tylko plastry na Jego twarzy zobaczę :):):) jako u cżłowieka dokumentnie znokautowanego:)

Pozdr. i sorry za humor:)

• 2 tygodnie później...

Jako człowiek" dokumentnie znokautowany" mogę tylko napisać,że warto AntiCable przetestować.

Jest to wybitnie muzykalny wyrób za niewielkie pieniądze.

Kable te nie skupiają się w zasadzie na żadnym podzakresie dzwięku,ich siła to podobnie jak w kolumnach Proaca tzw średnia,żadne pasmo nie jest faworyzowane.

Wybitna muzykalność,przy zachowaniu dość dużej holografii powoduje możliwość wielogodzinnych odsłuchów bez najmniejszego zmęczenia.

Polecam , warto posłuchać.

Lekko przesadzacie z tym deklasowaniem Tary i Kondo przez ANTI IC. Podobnie ma się rzecz w porównaniach zasilającego kabla nie wiem czy też "Anty"-Power Zelum . Mam akurat ten kabel a więc moja wypowiedź jest obiektywna.Owszem jest to dobry kabel ale czy aż tak. Nie jest to kabel napewno neutralny.W moim systemie np. w porównaniu do standardowego NEEL wypadł lepiej-bo akurat wolę mniej rozświetlone wysokie.Jednak jakiejś dużej różnicy nie ma. Natomiast Power Zelum padł w porównaniu do używanego przeze mnie kabla Furutech (koszt ok. 550 zł za 1 m. Padł głównie na prezentacji średnicy, wysokie i niskie (bardzo podobne).Największa różnica w prezentacji przestrzeni-tu górą Furutech.

Miałem również od znajomego (sprowadził ze stanów) ANTY IC. Krótko-gdyby był to mój pierwszy kabel to zapewne bym przy nim pozostał bo gra bardzo dobrze ale niestety w porównaniu do AIR1 brakuje mu właśnie tego czegoś co uzasadnia (jak dla mnie ) taki wydatek (nie jest on jednak taki ogromny jak ze stanów się sprowadzi) za AIR1. W AIR1 -bardzo dużo powietrza, super kontrolowane całe pasmo niskich tonów.Ogólnie bardzo neutralny ale niestety wywala wszystkie niedoskonałości reszty toru. Anty IC "gra" brzmieniowo podobnie do AIR1 ale wtedy gdy w AIR1 wypniemy mikro kable (ale wtedy znikają pozostałe walory z AIR1).

Zresztą podobnym nieporozumieniem jest porównywanie przetwornika P. A.Stelmacha do urządzeń za 4kzł. Akurat też używałem ten przetwornik który wmontowany był w Sony. Może zewnętrzny przetwornik podpięty pod jakiś naprawdę dobry transport zabrzmi tak jak niektóre CD z przedziału 4 kzł- napewno sony z tym przetwornikiem tak nie brzmi.Zapewne jak wyda się ze 2 Kzl na dobry transport i do tego przetwornik ww. to efekt brzmieniowy będzie podobny do tego jak w CD za 4 kzł . Pytanie czy nie lepiej za 4 kzł kupić używane CD mające bardzo dobry przetwornik i jeszcze lepszy przetwornik niż wspomniany DAC -przynajmniej odpada problem kolejnego kabla.

Nie mam zwyczaju sie przekrzykiwać w "swojej" racji ale...

przedmówca nie do końca trafnie ocenił. Miałem Tara labs AIR1 i wcześniejsze wysokie modele tej marki. IC Tara labs dodają od siebie dość dużo co w połączeniu z Amplifonem jest O.K . Natomiast w przypadku neutralnych systemów Tara AIR1 będzie drażniąca i o wiele bardziej mniej muzykalna od Anti IC.

Czy posiadasz Power Zelum AC czy go obecnie odsłuchujesz? Ja wraz z IC zakupiłem i sieciówkę co uważam za strzał w dziesiątkę. Wszystkie znane mi i odsłuchiwane sieciówki o takiej gładkości jak Zelum kosztowały wielokrotność ceny Zeluma, dlatego zdecydowałem się na zakup. W moim systemie pasują jak szyte na miarę.

Swego czasu słuchałem. W pierwszej chwili nawet chciałem go kupić. Niestety po tygodniu był mi zbyt drażniący. Lubię gładkosć nasycenie i barwę a to otrzymałem po zastosowaniu Zeluma. Ale w każdym systemie może być przecież inaczej.

JAiM-rozwiń temat co mianowicie AIR1 dodaje od siebie. Wypisjecie tu jakieś brednie-do jednego systemu lepiej będzie pasował ten a do innego tamten kabel a udowadnianie który lepszy i godny wydania ileś tam pieniędzy jest bezsensowne. Kabel jest tyle wart ile ktoś za niego jest skłonny zapłacić -proste prawa rynkowe +marketing.

Oczywiście masz świętą rację. Nie istnieje idealny kabel jak i pozostałe elementy. Miałem okazje poznać szkołę brzmienia jaką oferują Amplifony. Ciepłe, gęste, spowolnione na basie i nie zbyt przejrzyste. Dobór Tara AIR1 uważam w Twoim przypadku za bardzo celowe i trafne:) mogąc dać dobry efekt brzmieniowy.

JAiM -chciałbym jednak abyś uświadomił posiadacza polskiego mulastego wzmacniacza Amplifon co dodaje od siebie AIR1. Jak wiesz nie posiadając neutralnie grającego systemu trudno będzie mi samemu to wyłapać.

o AC napisze coś wiecej jak dostanę je na dłużej do siebie.

Na razie było porównanie z IC za lekko ponad 2Kzł i jak dla mnie IC pozamiatał go bez dwóch zdań

Jest bardzo naturalny(przestrzeń+namacalnośc-rzadko spotykane połaczenie). Dynamika, precyzja i kultura.

Powiem tylko tyle, ze na razie komplet AC(IC+glośnikowe) znalazł sie na liście mich zakupów.

Przyklepię jak posłucham u siebie.

Pozdrawiam

Porównywanie Zeluma do Neela to nieporozumienie, Zelum jest po prostu dużo lepszy, wiadomo że wszystko zalezy od systemu jednak :)

A Anti IC, no cóż to klasa sama w sobie, majaca niesamowity stosunek jakosć/cena :) Jeśli ktoś chce przeznaczyć do 3 kzł na IC niech najpierw wypożyczy Anti IC, a nóż widelec uchroni go to przed przepłaceaniem za wynalazki Tary, Cardasa czy Kondo :))

>zawi

brawo za opinię, w twojej ocenie negatywną (względem Tary), mam nadzieje, że była obiektywna ;))

oczywiście wpływ kabelków zależy od systemu, z Amplifonem oprócz Air-a spróbowałbym jeszcze najwyższego Cardasa

co do ceny to poniżej 800$ za Air1 nie widziałem, a Anti-IC tu niestety powala na kolana swoją ośmiokrotnie mniejszą ceną

u siebie próbowałem kilka wysokich kabli, niestety zawsze było coś nie "tak".

Anti-IC między CD i PRE bez wątpienia jest dla mnie strzałem w dziesiątkę, miałem nadzieje, że dodatkowy Anti-IC między PRE i AMPLI to będzie strzał w podwójną dziesiątkę, niestety już tego nie było, już to pisałem wcześniej (dźwięk wysuszył się, stracił na masie, średnica straciła na barwie)

także nie dziwię się zawi, że mogło u Ciebie nie zagrać

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.