Skocz do zawartości
IGNORED

Ultimate Ears Super.Fi 5 PRO

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

parę dni temu dostałem malutką przesyłkę zza Wielkiej Wody - od mojej koleżanki, która się tam wyekspediowała.

Kiedyś żaliłem się jej, że nie mam żadnych słuchawek, które mógłbym podłączyć w pracy ( :-) ) do notebooka, aby oderwać się od szarej rzeczywistości biura i skoncentrować się na pracy jednocześnie oddając się przyjemności słuchania muzyki.

I tak, zupełnie przypadkowo stałem się mimowolnie posiadaczem tych maleństw.

Mając doświadczenie z innymi słuchawkami "normalnymi" podłączyłem je do wygrzania - przeszły tortury przez 3 pełne doby grania na bardzo zróżnicowanym materiale muzycznym - bez mojego udziału :-)

Wykonanie:

Hmm, to moje pierwsze doświadczenia z takimi słuchawkami (no nie przepraszam, słyszałem Sony takiego typu - chyba 80 - i była to porażka).

Bardzo solidnie wykonane - przewód z przetwornikami, który zakłada się dookoła ucha można wyprofilować wg własnego widzimisię.

Duża ilość nakładek - 5 rodzajów, ładne metalowe opakowanie.

Brzmienie:

Słuchałem, słuchałem i dalej słucham i trochę nie wierzę - grają tak pomiędzy Beyerdynamic DT150 a DT990 (mam obydwie pary tych słuchawek), i o ile w zależności od materiału muzycznego korzystam z jednych lub drugich Beyerów, to tutaj nie ma takiej potrzeby :-)!!!

Znakomity pełen kolorów bas, świetna przestrzeń, ładna średnica, krystaliczna detaliczna góra.

WADY:

- zbyt krótki kabel - ten ma chyba 1 m długości, mógłby być trochę dłuższy

- wysoka cena - z tego co widziałem w necie to min trzeba za nie zapłacić ok 170 USD + koszty przesyłki do Polski

- trochę trzeba poeksperymentować ze znalezieniem wkładek "dla siebie"

ZALETY:

- łatwo się je nosi - nic nie męczy, można bez problemów słuchać przez dłuższy okres czasu

- bardzo lekkie

- znakomite brzmienie

- duża ilość wkładek

Podsumowując - świetne słuchawki, niestety nie najtańsze, ale jak się dostanie w prezencie, to I liga -:) (wiem wiem, też byście chcieli mieć takie koleżanki, hehe).

Pozdr i życzę miłego weekendu!

https://www.audiostereo.pl/topic/32883-ultimate-ears-superfi-5-pro/

No, a tak te maleństwa wyglądają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.