Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa systemu - etap 2

Tr0n

Rekomendowane odpowiedzi

Przechodze juz do 2 etapu budowania systemu.

Wzmacniacz to Rotel RA-960BX

Jaki CD polecacie do tego wzmacniacza i jakie monitory do pomieszczenia 20-24 m^2. Dzisiaj mialem okazje testowac Dali 370 - cena okolo 1600

Myslalem jeszcze nad MORDAUNT-SHORT 902i ale na allegro widze tylko bez "i" - czy ktos zna te kolumny?

Czy dobrym wyborem CD bedzie Rotel RCD-930AX?

Pozdrawiam

Tr0n

https://www.audiostereo.pl/topic/32933-budowa-systemu-etap-2/

jak to jest dźwięk za 4000 to czego jeszcze tam stoi.

Co do cd to radzę po prostu porównac kilka. kiedyś myslałem, że źródło jest najmniej wazne a to nie prawda. Źródło jest w pewnym sensie decydujące bo to co zostanie na początku zagrane zostanie potem juz tylko wzmocnione i przetworzone na dźwiek. A co do pasowania... musisz się zastanowić jaki dźwięk lubisz. jak ciepły, powololny, basowy - z mocnym łupnięciem to marantz 6000 ose. jak bardziej chirurgiczny to NAD 542. Rotel nie wiem jak gra, ale ostatnio chłopaki wyraźili opinię, że po prostu zaskakująco dobrze.

a co myslicie o tych kolumnach ? -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potwierdzam słowa arka67 odnośnie technicsa modyfikacji Qaudio, słuchałem go kiedyś u siebie w domu w połączeniu Rock SA i ProAc Studio 100. Bardzo dobry odtwarzacz, detaliczny, przejrzysty z bardzo dobrym basem. Z mojej strony zalecam mezalians z cardasem goldenem albo podobnym brzmieniowo IC, który doda w znacznym stopniu gładkości i jeśli możma się tak wyrazić muzykalności.

Poza tym sprzedawca to nie handlarz, tylko nasz forumowy kolega a stwierdzenie że technics gra jak inny odtwarzacz z półki 4kz nie jest wcale przesadzone.

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.