Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 1300zł - stosunek jakosc/cena

kopaczmopa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sprzedaję za 1300zł swoje Esa Ostinato 2000. Chyba w tej cenie to bezkonkurencyjna oferta. Ale to sprzedaż po układach, dlatego cena tak niska. Nie mniej jednak te esy są zdecydowanie warte uwagi, a można je dostać za ok. 300 zł drożej.

>>> sebol

"Dla mnie porażką a wręcz zboczeniem jest posiadanie badziewia Naima..."

Nie ma to jak zdrowo sie pośmiać w poniedziałkowy poranek. Proponuję: umieść ten wpis w "Naim klub" i podeprzyj faktami (jakich zestawów słuchaleś, repertuar itp.....).

Co do kolumn: Dali concept2 - bardzo zły stosunek cenajakość. Swego czasu kosztowały 1299 pln, ale nawet teraz za 799 to niezbyt udana propozycja.

geertgen,

Człowiek przeniesie się do 20m2 a do tego słucha głównie rocka więc ushery będą raczej maławe. Mają też niską skuteczność a elektronika ma byc nie-za-specjalna. Tannoye może obiektywnie gorsze ale w przeciwieństwie do usherów są kompatybilne do podanych okoliczności przyrody.

kopaczmopa,

nie daj się wrobić w żadne audiofilskie monitory, zwłaszcza jak wchodzisz do 20m2 i wcześniej miałeś tonsile. Parę lat temu zrobiłem taki bład - żegnając moje tonsile fantazje 100 miałem do wyboru 2 opcje - "lepsze" monitory i "gorsze" podłogówki do 22,5m2. pod wpływem prasy i opinii audiofili stwierdziłem, że oczywiście wezmę monitory, bo to lepsze komponenty i dźwięk bardziej rasowy, z klasą, słowem audiofilski. Finał był taki, że po 3 tyg. frustracji i poszukiwań tego rewelacyjnego brzmienia monitory wylądowały spowrotem w sklepie a ich miejsce zastąpiły podłogówki. Nawet najpiękniejsza średnica brzmi łyso bez podkładu basowego.

No i dygresja - cokolwiek kupisz (byle podłogówki!) to będziesz się cieszył - ostatnio zniosłem swoje stare tonsile - brzmienie tragiczne, a altusy pewnie nie dużo lepsze :)))

jarekeraj

No troche przesadziłeś z uogólnieniami. Usher x718 (a zwłaszcza x719) jest w stanie spowodować trzęsienie ziemi w 20-metrowym pokoju i bynajmniej nie brakuje mu podstawy basowej :). U mnie Uher v-601 bez trudu nagłaśnia 25 metrów.

Zasadnicza róznica pomiędzy podłogówkami i monitorami polega w moim przekonaniu na kształtowaniu sceny. A z tym na ogół monitory radzą sobie znacznie lepiej (choć nie jest to reguła). Wiele zalezy jednak od możliwości ustrawienia kolumn w pokoju. Jeśli jednak ten czynnik nie jest dla kupującego istotny, to polecam podłogówni diy. Idealne byłyby klony ostinato, które mozna kupić w tej cenie. Oczywiście odsłuch wskazany. Widziałem też w Allegro nieco droższą konstrukcję na głośnikach ushera. To może być interesujace, ale niezbędny będzie odsłuch.

• 1 rok później...

jarekeraj, 24 Kwi 2007, 07:52

Wspomniane Tonsil Fantazja 100 to po prostu jeden z tańszych modeli Heco. Zapewne jako Heco już by Skibusowi zagrały pięknie. To ogólnie kolumny nieco przebasowione, podobne w założeniach do serii Maestro 130.

Jeśli już z nowszych to Siesta – też powinny sobie poradzić na 20 metrach.

• 1 rok później...

w tej cenie DIY esa ostinato 2000 mysle ze jedna z najlepszych propozycji, sluchalem kilku zestawow w podobnej cenie i troche wyzszej jak heco tonsile tannoye jamo technicsy eltaxy itp klasy kolumny i kazde mialy gorsza jakosc dzwieku... takze mi juz pare lat sluza i zeby byl sens wymieniac to na kolumny z przedzialu okolo 3000-4000 zeby to mialo sens, pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.