Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa sieciowa - pomoc mile widziana.

Machidiel

Rekomendowane odpowiedzi

Machidiel, 23 Kwi 2007, 20:54

>Wiedziałem, że na Forumowiczach się nie zawiodę. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i życzę miłego

>wieczoru. :-)

>Wziąłem SO. To tak, żeby już zamknąć wątek.

Sądzę ze nie będziesz rozpczarowany a raczej bardzo zadowolony.

Porównywałem listwę S.O z różnymi innymi i zawsze SO dawała lepsze efekty. Pod źródła i pre jest bardzo dobra. Pod prądożerne wzmaki może nie wydolić- tak jest u mnie, ze lepiej jest wpinając w ścianę poprzez 6mm2 na zyłę solid corem.

gwoli wyjasnienia: daleki jestem od wartosciowania tudziez segregacji kogokolwiek na podstawie li tylko stażu forumowego czy jak to tam zwal i prosze nie przeinaczac sensu mojej wypowiedzi. owszem - byla sarkastycza i taka wlasnie w zamysle byc miala, ale raczej trudno z nalezyta powaga odniesc sie do sytuacji kiedy to osobnik ledwo co zarejestrowany zaczyna swoj wpis slowami: "jak zwykle na tym forum..." - i wlasnie tego dotyczyla moja wczesniejsza wypowedz, bez zadnych dodatkowych kontekstow rasistowskich, ktore w swym oburzeniu kol. xanax probuje mi przypisywac. jesli byles xanaxie na forum wczesniej pod innym nickiem - ok, nie ma sprawy, ale skoro nie poinformowals o tym wczesniej w swoim 'o mnie' to nie miej teraz pretensji, ze zostales omylkowo poraktowany jak kolejny "mlody gniewny", ktorych tu przeciez nie brakuje. bez urazy.

z mojej strony to tyle w kwestii forumowego apartheidu (xanaxie i krzychu - sprawdzcie w slowniku czy aby napewno dobrze napisalem to trudne obcojezyczne slowo ;)

przepraszam wszystkich za offtop i pozdrawiam

gonarek (znany wczesniej jako gonarek ;)

obywatelu gonarek,

wyjaśnienia przyjęto, ale stosowanie - tu trudne słowo - stażowego apartheidu zabronione, ok? ;-D

być młodym na forum nie musi wcale oznaczać nieznajomości tematuk? to mogą być "obserwatorzy", osoby będące na forum jako - znowu trudne - spektator (czyt. obserwator ;-D

uszanowanie,

xanax

Czy ktoś już zaglądał do takiej listwy co tam jest gniazda są łączone kablami czy jest coś innego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

za ok. 40 zl w media markt mozna kupic listwe Vivanco EDS 5 S. Obudowa mimo ze nie aluminiowa wyglada calkiem solidnie, ma 5 porzadnych gniazd typu schuko (styki wygladaja na miedziane lub miedziowane) z zabezpieczeniem przed dziecmi, a do tego okablowana jest przewodem 3x1,5mm. za takie pieniadze warto kupic chocby dla samego wygladu. wg. opisu producenta posiada tez jakies zabezpieczenia termiczne i przepieciowe - jesli kogos to interesuje moge zamiescic rozbierane zdjecia. w kazdym razie ogolne wrazenie robi zdecydowanie bardziej korzystne niz popuarne wyroby axiom/acar itp.

Zydelek, 24 Kwi 2007, 00:24

"jest wpinając w ścianę poprzez 6mm2 na zyłę solid corem"

WOW!!! :0

Niektórzy takim kabelkiem zasilają mały domek jednorodzinny ;)) he he he

jes, jes, jes

w ogłoszeniach rarytas

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja się zdecydowałem na listwe z wyłącznikiem nie będe musiał wyłączać non stop suba z tyłu.

Ukryta Zawartość

W listwie zamiast kabl łączących gniazda są prowadnice im mniej kabli tym lepiej wymienie jedynie kabel i wtyk i będzie git.

Ukryta Zawartość

No i kupiłem listwę Sonus Oliwa. Do tego wziąłem na odsłuch kable sieciowe roboty pana Witka. O samych kablach można pisać wiele, ale bardziej urzekła mnie osoba pana Andrzeja. Jest to szalenie interesujący człowiek, niezmiernie życzliwy i, co najważniejesze, wie o czym mówi.

Pozdrawiam

>jodel, brałem pod uwagę Suprę, ale Sonus Oliwa jest dosyć blisko mnie, a że byłem tam przejazdem, wpadłem, posłuchałem, kupiłem, szczerzę ząbki z radochy:-)

Machidiel..

zapewne zaciagnal cie na strych i puscil swoj sprzecik...opisz jak wrazenia, czy sie podobalo czy nie..:) Z listwy jego jestem bardzo zadowolony, ale pamietaj..jak burza to czym predzej wypinaj sprzet ze sciany...

>Blady99, jak znajde chwilkę wolnego czasu napiszę "jak było na strychu". "Zaciągnął cię na strych...", he he he, dobre.

Jeśli możesz, napisz mi o swoich wrażeniach co do listwy, no i czemu tak od razu mam lecieć i ją wypinać ze ściany? Nie styka wyłączyć elektroniki?

ona nie ma zadnego zabezpeczenia wiec jak walnie to wszystko szlag trafi. Inne liswty maja chociaz przepieciowy bezpiecznik a ta pusta jest:)..bo jak powiedzial autor...wyrzucone jest wszytsko co moze dzwiek ograniczyc:)...

hmm..jestem zdania ze listwa ani kabel nie maja najmniejszego wplywu na dzwiek, no ale jak wpielem listwe jakos tak mi dzwiek sie wygladzil i uspokoil na +..:)Cos w tym musi byc;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.