Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa sieciowa - pomoc mile widziana.

Machidiel

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopy, chcę kupić listwę sieciową tak powiedzmy do 400zł. Jest coś sensownego na rynku za tą kasę? Póki co biorę pod uwagę Audionova lub Sonus Oliwa. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.

Miłej nocy życzę.

https://www.audiostereo.pl/topic/32990-listwa-sieciowa-pomoc-mile-widziana/

kup aluminiową do sprzetu elektronicznego w tych sonusa i audionovy i tak nie ma nic więcej a zapłacisz chyba połowę

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

gratulacje! - nie jesteś fetyszofilem!

jak nie lubisz metalowych obudów, które mogą cię zabić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do poczytania, raczej się przyda :) co by do tej listwy jak do jajka, co by nie było bez sensu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli chcesz zabezpieczac sprzet to nie tedy droga. listwa nie zatrzyma zadnego powazniejszego przepiecia, podobnie zreszta jak wiekszosc popularnych kondycjonerow. chcesz miec bezpieczne klocki to zaluz sobie w instalacji elektrycznej ochronnik przepieciowy klasy C. oczywiscie nie rob tego samodzielnie tylko zawolaj elektryka!!!

Od kilku tygodni jestem posiadaczen produktu Audionovej, w wersji "kondycjoner", czyli coś więcej niż tylko listwa... chociaż za więcej niż 400 pln.

Powiem tylko jedno: długo nie wierzyłem magikom od kabli zasilających, póki nie usłyszałem na własne uszy pozytywnego wpływu, jaki produkt Audionovej wywarł na oczyszczenie dźwięku cedeka.

Radzę jedno - zadzwoń do Pana z Audionovej (telefon na ich stronie) i wypytaj o różnice konstrukcyjne pomiędzy Powerstation listwą a kondycjonerem. Może się okazać, że listwa wystarczy.

pavlos:

nigdy nie usłyszałem jeszcze opinii osoby, która zapłaciła za "cudo" kupę kasy i się na tym "cudzie" nie zawiodła (należy czytać chyba, że nie spaliła jej sprzętu, nie zgwałciła kota albo coś w tym stylu)...

podtrzymujesz moją teorię a PSYCHOakustyce zjawisk voodoo zwłaszcza w świecie "audiofilii"

>camle

robisz się już nudny,

jedynie co możesz "doradzić" to wiecznie wypowiadane słowo "voodoo"

masz listwę komputerową może?, zbędny wydatek

zastanawiam się czy sam nie doświadczyłeś nirwany przy niej?

ja mam wszystko skręcone drutami i zaizolowane :((

wyniosło mnie to krążek taśmy izolacyjnej i 3 minuty roboty i też gra

w pewnym sensie potwierdzasz moją teorię zjawisk "voodoo" w audiofili

przecież to wydatek rzędu 50 zetów? czysta głupota

pavlos -->

"jaki produkt Audionovej wywarł na oczyszczenie dźwięku cedeka"

nie bardzo rouzmiem :( ... na czym polega oczyszczanie dźwięku?

... czyżby produkct Audionova miał wpływ na warstwę nośnika na płycie CD?

zdezintegrowany_3PO

a ja kupiłem dziś w saturnie najtańszą (29,90 pln) komputerową 5-gniazdkową listwę APC SurgeArrest P5B-FR; to listwa bez żadnych bajerów - ma jedynie wskaźnik uziemienia i "organizer kabli", tłumienie 20-30dB (to chyba akurat dobrze dla sprzętu audio, prawda? ;-) tak, czy inaczej - po zmianie z bardziej "wypasionego" Acara XP Protector (tłumienie 60 dB) na APC, mój system dostał życia, powietrza, oddechu, więcej barw i swobody; ale to może moja autosugestia? albo jednak listwy zasilające wprowadzają zmiany w brzmienie systemu? ;-D

x.

i fotka tego APC...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jodel,

ależ oczywiście, że tak! trzeba być zadowolonym, szczególnie zajmując się np. własnym hobby ;-) widzisz, wcale nie uważam, że ta listwa za 30 pln działa gorzej, niż inne listwy wymienione w tym wątku. fakt, są one za to pewnością "audiofilskie" - wszak kosztują co najmniej kilkaset pln, a nie śmieszne 30 pln na wyprzedaży w saturnie ;-)

abudzik,

chętnie wpiąłbym cały sysytem "w ścianę", lecz mam tylko jedno podwójne gniazdko w pobliżu sprzętu stereo - więc "w ścianę" wpięty jest tylko wzmacniacz, a peryfera (odtwarzacze CD, tunery i gramofon) musiałem wpiąć w jakiś "rozgałęźnik"; znalazłem więc niedrogą listwę sieciową renomowanego producenta, która spełnia moje potrzeby, nie kosztuje absurdalnych pieniędzy i nie "kaszani dźwięku". czegóż chcieć weięcej?

x.

jodel,

nie, niestety "inne, obce uszy" jeszcze tego nie słyszały, to tylko moje spostrzeżenia po wymianie listwy i ok. ponad godzinnym odsłuchu fragmentów kilku ulubionych "testowych" płyt; ja dziś czuję się przeciętnie, jestem podziębiony, więc nie mam już ochoty przepinać listew i ich porównywać w nieskończoność ;-) ale może kiedyś z obeznanymi w tematyce audio kolegami porównamy listwę APC z innymi, "ałdjofylskymi" urządzeniami i opiszemy to na forum ;-)

a tego w/w APC za 30 zeta polecam z czystym sumieniem - jak się nie sprawdzi w systemie audio, można go użyć jako przedłużacz do kompa albo do miksera w kuchni ;-)

x.

Za 20-30 zł to można zjesć obiad a nie kupić dobrą listwę:)

"Głupi" rozgałęziacz przemysłowy to koszt w hurcie 100zł+ kabel+ własna robota. Jak więc producent może wyprodukować coś dobrego za mniej niż koszta własne za dobry materiał? Przecież solidne gniazdko bedzie za szt. kosztować tyle za ile chcecie nabyć listwę, która w ocenie ma być "dobra".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.