Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z YAMAHA RX V 620

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z tym amplitunerem: 1. potencjometr od głośnosci nie za kazdym razem załapuje tzn wyglada jakby sie ślizgał czyli trzeba wyczuc z jaką predkoscia krecic i jest to uciązliwe, 2. tu juz jest powazniejsza sprawa tzn amplituner ma zadyszke w okolicach - 30 - 25 dB ale juz przy -40 słychac z głosników jakby robiło sie zwarcie nie wiem jak to okreslic (tj. jakby cos bzyczało z głosników),(podłaczałem równieź słuchawki i jest to samo) więc nie wiem czy cos uległo spaleniu. Prosze pomóżcie bo ten ampli naprawde b. mało był grany i niechciałbym (wyrzucac) wymieniac na cos innego.

https://www.audiostereo.pl/topic/32995-problem-z-yamaha-rx-v-620/

Z tego co piszesz to : 1. Trzeba rozebrać "potencjometr" i podoginać styki. Wiem bo przerabiałem temat w wierzach.

2. Końcówka mocy wygląda na nadpaloną. Rozkręć wzmacniacz i zobacz czy nie widać śladów nadpaleń i uszkodzeń mechanicznych na elementach, czy nie czuć spalenizny w środku, czy kondensatory nie są wybrzuszone u góry. Na razie tyle. POZDRAWIAM:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.