Skocz do zawartości
IGNORED

Konfiguracja - rekonfiguracja

Dave

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Wchodząc coraz bardziej w tematyke odnajduje coraz więcej problemów z doborem sprzętu. Dlatego interesuje mnie wymiana informacji na temat ktory mnie bezposrednio interesuje. Otoz posiadam kolumny Yamaha NS150 wzmacniacz NADC320BEE i do tego wszystkiego poszukuję odwarzacza.

pytania:

01. Jaki w cenie do 1500 moze zdziebko wiecej lub mniej: jak narazie z opisow wychodzi cambridge c640 v2 (odpadly NADy)

02. Ciekawi mnie wlasnie taka konfiguracja, i pytanie czy ktos juz jej sluchal??

03. Co moznaby wymienic zeby od razu uslyszec znaczaca poprawe. Moim zdaniem powinny poleciec kolumny na pierwszy plan a w zamian postawilbym jakies B&W (podlogowki)

04. LINN CLASSIK - czy ktos juz sluchal tego cacka? mialem przyjemnosc raz uslyszec jak to gra i bardzo mnie urzeklo, chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat... czy warto, plusy i minusy...

Z gory dzieki za zainteresowanie

https://www.audiostereo.pl/topic/33019-konfiguracja-rekonfiguracja/

Zanim zakupiłem Majik'a CD, posiadałem Classika. Gra bardzo dobrze, muzykanie, bardzo naturalny dźwięk. Teraz wiem, że może być jescze lepiej, przy prawie identycznym charakterze brzmienia. Nowy cedek potrafi pokazać pazur.

Classik według Stereophile to "prawdziwy high-endowy system", co może jest twierdzeniem lekko na wyrost, ale to fajny klocek. Jedna z najlepszych rzeczy w tym urządzeniu to bardzo dobry wzmacniacz, spadki do 2 omów mu niestraszne. Nie wiem jak zagra z B&W, ale z Spendorem wypadł rewelacyjnie...

• 2 tygodnie później...

Tak to jeśli chodzi o wyższą klasę i przyszłość, natomaist co jeśli chodzi o klocek (cd) do tej konfiguracji którą podałem jako podstawową??

Czyli co sądzicie i CA 540 lub 640 (v2 oba) ??

Czy faktycznie może NAD C542??

Jestem zmieszany troszkę... proszę o Waszą pomoc...

P.S. powiedzcie proszę, ile może zmienić CDka czy potrafi on diametralnie zmienić dźwięk?? (osobiście sądzę że tak, ale czekam na wasze opinie)

miałem w domu dwa miesiące ten starszy odtwarzacz i uszom nie wierzyłem

dzwiek w każdym aspekcie lepszy od znanych grundigów 303 ;7550; dobrze tuningowanego kenwooda 880

zbliżał się bardzo niebezpiecznie do świetnie grającego sony sacd 940XB qs.

Ogromny dobrze prowadzony bas, scena stadion, szczegółowy ale nie agresywny w górze.

aby kupić coś lepszego w salonie szykuj ponad 3000zł.

tu ryzykujesz 150 a może i nie, a naprawdę nic nie ryzykujesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

możesz śmiało kupić i cieszyć się że zostało ci dudków w kieszeni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.