Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o pomoc HARMAN/KARDON PM-645

bestia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem malo obeznany w takich tematach wiec porszę o pomoc dobór monitorków do Harman/Kardon PM645.

Mam mały pokój , i Mało pieniędzy ;) 400zl max za podstawkowe wyszukałem na razie dwie aukcje proszę spojrzeć:

1-KBR-X 130 (350zł)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2-QUADRAL QLX100 (300zł)

Ukryta Zawartość

P.S- Czy dobrze zrobiłem kupując ten wzmacniacz ,dałem 330zł? Będzie to mój pierwszy wzmak ,myślałem nad Technics’em SU-A700 albo mk2 ale czytając niektóre wypowiedzi skutecznie się zniechęciłem do Technics’ów.

Muzyki słucham: Carlos Santana, Eric Clapton, John Lee Hooker, Jerry Lee Lewis, Dzem , i Iron Maiden .

Lubie tez obejrzeć filmy

post-14381-100003582 1177236458_thumb.jpg

post-14381-100003583 1177236458_thumb.jpg

post-14381-100003584 1177236458_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33036-prosze-o-pomoc-harmankardon-pm-645/

Witam!Wzmak godny lepszych kolumn,ja z Harmana mam tylko tuner,ale to gra na dobrym poziomie,zwłaszcza duzo mięsa w dżwięku,myślę że charakter wzmaka jest podobny i postawiony na takie brzmienie.Pozdrawiam,pisze ponieważ jakoś wymarło troche nasze forum i ktos musi go reanimować.

wzmacniacz kupiles doskonały. troszke moze drogo, ale tez jeszcze w granicach rozsądku.

u mnie taki harman pędził kiedys najwyzszy model HECO professional650, 1980 rok, 4 ohm, 120 watt. duze monitory.

ładni to grało. jak za 400zł to pomysl nad jakimis starszymi b&w, nad HECO (starymi), nad jakimis boxami grundiga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

quadrlae słyszałem, polecam. wafle słyszałem, z harmanem powinno byc miło, kefów z tej serii nie, HPM tez nie, ale te ponad 25 letnie kolumny słyną z jakosci brzmienia. nady miał kiedys znajomy, podobniez całkiem przyzwoite monitorki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Marten

(Konto usunięte)

bestia ja Ci odradzam KBRX..... ;| jedna z najgorszych firm z jaką miałem doczyniania....

Miałem kolumny nie pamiętam modelu ale... przez nie wysrały mi się dwa różne wzmacniacze....

Kefy coda grały u mnie z pioneer 229 i bardzo miło wspominam to zestawienie. Dają radę nawet z ostrym rockiem, bas schodzi dośc nisko jak na takie maleństwa, do tego ładna srednica i łagodna góra.

Ja natomiast odradzam monitory Kef Coda. Słuchałem tych kolumn z Harmanem HK 6300, jeśli chodzi o dźwiek był w miarę zrównoważony i czytelny, można powiedzieć dobry, ale wykonanie tych monitorów pozostawia wiele do życzenia front i tył jest zrobiony z tworzywa sztucznego i przynajmniej w egzemplarzu, który ja miałem w posiadaniu zaczynał trzeszczeć przy wyższej głośności na utworach z obszernym basem. Pozatym reszta to wiórówka o grubości 1 cm może sie czepiam ale ja bym ich nie kupił nawet pomimo przystępnej ceny! Jeśli chodzi o wzmacniacz to jak najbardziej trafny wybór technicsa rozkłada na łopatki według mnie oczywiście. Pozdrawiam.

Witam zamowilem te QUADRAL MERIN MK II czekam na paczke ;) wzmacniacz doszedl wyglada 3-4 x lepiej niz na zdjeciu jest naprawde czarny i ma b. malo rysek czy czego tam. Czekam te QUADRAL'e narazie nie ma na czym sluchac ;)

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.