Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Denona 1500?

man06

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ogólnie te francuzkie kolumieny: jm lab, triangle i cabasse to lubią się z lampami. Francuzi preferują lampy nie tranzystory. Nie są to też trudne do napędzenia kolumieny, a mając wysoką efektywność aż się proszą o lampkę :)

witam po przerwie, udalo mi sie posluchac troche kolumn, chyba nastapily male zmiany w typowaniu, pojawil sie nowy faworyt Epos M.22, po prostu zagraly chyba najlepiej, swiezo, otwartym czytelnym swobodnym dzwiekiem, bez niedostatkow czy przejaskrawien, zywo i dynamicznie, zastanawiam sie tylko czy wystarcza na 27m2 otwartych na przedpokoj i kuchnie, i tez zastanawiam sie czy dosc wyrazna gora nie bedzie przy dluzszych odsluchach meczaca, bas byl mocny ale raczej krotki i dynamiczny z wykopem, troche to nie zgadza sie z moimi planami co do kolumn (mialy byc spokojne i cieple), ale po prostu zrobily na mnie najwieksze wrazenie zarowno pod wzgledem brzmienia jak i wygladu (zaakceptowane przez zone za wzgledu na drewienko, oczywiscie na drugim miejscu po VA Mozart Grand- wisnia). Wspomniane VA Mozart Grand zdecydowanie najladniejsze zagraly duzym basem, ale reszta pasma wydawala mi sie lekko wycofana za kolumny, i tez nie wiem jak by sie spisaly w duzym pomieszczeniu, oprocz tego chyba malo uniwersalne, do rockowej muzyki nie bardzo chyba. Moj poprzedni typ Triangle Antal troche mniej mi juz sie podobal z wygladu ze wzgledu na okleine niezbyt piekna, choc dzwiek moze bylby najpewniejszy, duzy dzwiek duzy bas ale wszystko spokojne i cieple (choc zona odebrala go jako metaliczny z duza iloscia sopranow, ja tego nie slyszalem co dziwne). Po wygrzaniu na pewno byloby duzo lepiej, ale ten wyglad niestety tez jest wazny. Sluchalem jeszcze pare kolumn ale nie zrobily wrazenia. Pozostalo juz tylko podjac decyzje co jest najtrudniejsze, licze na pomoc. Glownie zastanawiam sie czy dzwiek z eposow bedzie dostatecznie duzy w ok. 27m2. Moze ktos ma te kolumny i w jakim pomieszczeniu sie sprawdzaja i czy sa ok? Co bedzie najlepszym wyborem? Pozdrawiam i pomocy w podjeciu decyzji.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

To bardzo fajnie grające kolumny o doskonałej stereofonii i scenie. U mnie się niestety niesprawdziły chociaż bardzo się na nie napaliłem :) na 27m2 raczej bym nie zaryzykował :/ jeżeli chodzi o poziom głośności (basu).

Musiałbyś posłuchać u siebie i stwierdzić czy ci odpowiada. Innej rady nie ma :/

• 2 tygodnie później...

sa epos m22, po wyjeciu z kartonow i po podlaczeniu zagraly rewelacyjnie, wszystko na miejscu, przede wszystkim przestrzennosc swoboda i czystosc dzwieku niesamowite, a i solidny bas, poki co slucham i nie mam zastrzezen, no i wyglad ok, ladne drewienko, ciekaw jestem czy potrzebuja wygrzania i czy zagraja jeszcze lepiej, mimo stosunkowo niewielkich rozmiarow mysle ze sa wystarczajace na 27m2, potrafia dac czadu, no i zdecydowanie sa uniwersalne, do kazdego rodzaju muzyki, wszystko brzmi bardzo dobrze, nawet slabe nagrania nie rażą, pozdrawiam i dziekuje za pomoc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.