Skocz do zawartości
IGNORED

Dekoder kwadrofoniczny systemu SQ

Glurak

Rekomendowane odpowiedzi

Mam troche plyt nagranych w systemie SQ, mam tez Amplituner Sony z wejsciem 5.1 Brakuje mi tylko dekodera SQ. Dekodery byly budowane przewaznie na ukladach Motoroli MC1312P, MC1314P i MC1315P i takie schematy tez mam. Niestety te scalaki nie sa produkowane juz od lat, chetnie bym je kupil, lub caly dekoder, tylko gdzie ? A moze ktos ma schemat dekodera SQ na tranzystorach lub dostepnych obecnie ukladach ? Czy tez moze ktos pomoze zaprojektowac taki uklad ?

Pozdrawiam

Glurak

https://www.audiostereo.pl/topic/33065-dekoder-kwadrofoniczny-systemu-sq/

Witam tu mozesz kupić ten dekoder

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem kiedyś MC1314 i 1315 - nie wiedziałem co to jest (kupiłem w Bomisie w Legnicy), wylądowały w piwnicy - nie gwarantuję, że jeszcze tam są (a jak są to nie wiem w jakim pudle) - jak znajdę to mogę wysłać (bezkosztowo oczywiście) - ale nie mogę określić terminu - pewnie przy okazji porządków w piwnicy za jakiś miesiąc-dwa.

Byloby super... naturalnie pokryje wszelkie koszta. Prawde mowiac szukam tych scalakow juz przeszlo rok, teraz wpadlem na pomysl ze moze da sie to zrobic na tranzystorach. Ale oczywiscie na ukladach serii MC131X bedzie o wiele latwiej zbudowac taki dekoder. Dzieki !

Jeszcze nie ma za co - najpierw musze przypomniec sobie d ktorego pudla moglem je wrzucic a potem dogrzebac sie do tego pudla - i wcale nie jestem pewien, ze nie powedrowaly "w miedzyczasie" na smietnik (sorry, zjadlo mi ogonki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.