Skocz do zawartości
IGNORED

pieniądze na poczcie - problem!

pawcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po krótce opiszę mój problem. Może ktoś się już z tym zetknął.

Wpłaciłem koledze pieniądze na konto, wypełniając druczek na poczcie.

Standard - adres odbiorcy i nr konta, adres nadawcy, czyli mój.

kasa oczywiście wpłynęła na konto kolegi lecz nie miał towaru, który miał mi wysłać za rzeczoną wpłatę więc chciał zwrócić mi pieniądze i przelał je na konto, które mu się wyświetliło. Niestety nie wiedział, że wpłacałem na poczcie i podane konto nie jest moje.

Gdzie szukać kasy? Na poczcie nic qrwa nie wiedzą! Według nich to niemożliwe.

Po numerze rachunku widzę, że to bank pocztowy (59132000190099041520000398) jutro zadzwonię.

https://www.audiostereo.pl/topic/33113-pieni%C4%85dze-na-poczcie-problem/

tak na 99% jest to numer rachunku jednostki Poczty, która przyjeła wpłatę i dokonała przelewwu. Bank Pocztowy jest jedynym narzędziem Poczty do rozliczeń bezgotówkowych.

Kolega powinien zgłosić do swojego banku (tam gdzie składał polecenie przelewu) i złożyć reklamację, w której poprosi swój bank o wystąpienie do banku odbiorcy o zwrot mylnie wysłanego przelewu. W ciągu kilku dni zwrot powinien byc na rachunku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.