Skocz do zawartości
IGNORED

Fornir a fornir modyfikowany?

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie czym się jeden od drugiego tak naprawdę rożnie do tej pory miałem fornir buk 30 cm a widzę ze modyfikowany ma 60cm - szerokość płata. Czytałem ze to jest coś prasowane i wzór odbijany a jak to wygląda na żywo, w obróbce i wyglądzie. Czy są różnice czy tak samo ładnie wygląda?

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/33156-fornir-a-fornir-modyfikowany/

Forniry modyfikowane są tak samo pełnowartościowym jak i również excluzywnym wykończeniem obudów głośnikowych , a w niektórych sytuacjach bardziej wygodne w użyciu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje za odpowiedz bo nie wiem czy jak teraz nie będę robił monitorów to nie lepiej kupić ten buk 65 cm jak kleić dwa płaty zawsze ryzyko szpary itp.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Fornir modyfikowany jest faktycznie łatwiejszy w uzyciu jeżeli potrzebujemy szerokiego liścia i nie chcemy miec składania , co w fornirach naturalnych jest czasem nie uniknione.

Niestety do natury daleko , modyfikacje to po prostu cięte , prasowane i barwione drzewo. To tylko imitacje , którym daleko do orginału , zwłaszcza jeżeli mówimy o fornirach egzotycznych.

Np. mahoń modyfikowany ma się nijak do naturalnego , nie ma takiej różnorodności , kontrastów , brak tych refleksów światła w słojach. Spróbujcie sobie wyobrazić bubinge modyfikowaną , mahoń piramide, anegre , klona itp...

Jeżeli miałbym fornirować nie dużą obudowe to na pewno nie pomysłał bym o fornirze modyfikowanym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.