Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z podłączeniem dźwięku.

IceBreaker

Rekomendowane odpowiedzi

Postaram sie to napisac jak najjasniej.A wiec od poczatku:

Mam kartę dźwiękową 7.1 ale z trzema wejsciami. Specjalne glosniki 7.1 maja 3 kable a wiec pasuja do karty, i dająsobie rade z rozdzieleniem sygnalu. Ja mam głośniki 5.1 i wieze stereo.

Zastanawiam sie jak to obejsc. Glosniki 5.1 maja tez trzy wtyczki natmiast nic tam nie jest rozdzielane. Ja chcialbym zrobic taki "trik" zeby moc odtwarzac dzwiek 7.1 za pomoca glosnikow 5.1 i dodatkowo wiezy stereo jako dodatkowe 2 kanaly.

Nie wiem skad dokad ma isc dzwiek natomiast chcialbym aby oba zrodla dzwieku mogly grac jednoczesnie i odtwarzac dzwiek 7.1

Nie wiem czy napisalem to jasno ale moze da to jako taki poglad.

Pozdrawiam.

IceBreaker

Ktoś tu kogoś chyba zrobił w konia. Jak karta na 8 głośników może mieć 6 wyjść? Chyba, że wzmacniacz głośników zajmuje się obróbką sygnału? Czy na tej karcie jest wyjście cyfrowe? Jeśli jest i jeśli głośniki akceptują sygnał cyfrowy, zostałoby Ci tylko znaleźć wyjście odpowiadające za głośniki tylne i tu podłączyć się ze wzmacniaczem - tyle, że niektóre karty po uaktywnieniu spdif wyłączają zdaje się wyjścia analogowe. A może tak jak u mnie jedno - czwarte - wyjście odpowiada albo za słuchawki, albo za głośniki tylne i przegapiłeś ten fakt?

Pomyliłeś forum, tutaj to magia- ale spoko. Odpal płytke od SBAudigy (chyba o taka karte chodzi) i pogap sie na demo. Z powodu małej ilosci miejsca na sledziu wyjscia są kombinowane, więc oglądaj uważnie. Jesli to taka karta jak myslę to ma THX więc postaraj sie o dobre kolumny aktywne i wszystko odpal w/g instrukcji bo inaczej będziesz następnym krytykantem audio z kompa.

pozdrawiam

Gość IceB

(Konto usunięte)

Przykro mi Andrzeju ale twoje rady na nic sie zdały. Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. W demo o SB Audigy 2 zs jest co prawda pokazane jak podłączyć głośniki ale standardowe 5.1 czy też 7.1. Nie ma za to mowy o podłączaniu 2-ch zrodel t.j. glosnikow 5.1 wraz z wieza stereo. Jak jest rozdzielany sygnal w audigy to ja wiem, natomiast nie wiem jak to podlaczyć. Masz jakis pomysl?

Pozdrawiam. IceB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.