Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawianie obudowy w Armelu

cudak10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam zamiar zamówić obudowe w firmie ARMEL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czytałem wiele opinii że nie jest to solidna firma (zdarzają się odpryski, wgniecenia, braki części) Jako że jestem z Zabrza pojade sobie odebrać osobiście jeżeli ktoś jest zaintersowany obudową z Armela to moge zakupić i wysłać taką przesyłką jak ktoś sobie zażyczy. Na forum jestem nowy ale na Allegro mam 249pkt mój nick Cudak10. Może przy większym zamówieniu uda się wywalczyć jakieś zniżki. Podaje cennik ze strony Armela ponieważ żeby zobaczyć ceny należy się zalogować (napewno nie każdemu się będzie chciało)

post-15435-100002982 1204114362_thumb.jpg

post-15435-100002983 1178002333_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33193-zamawianie-obudowy-w-armelu/

Najlepiej pojedż tam najpierw i pooglądaj sobie te obudowy, rozrzut jakości jest spory, zawsze mają kilka modeli z półki. Pytałem kiedyś o wersje całą z AL ... ale wyszło na to ze nie ma zapotrzebowania na rynku na takie obudowy.... Najlepszą obudowę jaką kupiłem pochodziła z firmy Rduch (producent nagłośnienia , przeważnie kościelnego ) była super spasowana, bardzo sztywna na ramie z profili AL, boki i front z AL , można było zdemontować bez problemu dół, górę , przód ... od biedy nawet radiator z tyłu, bardzo dobrze pomalowana ... trzeba ich tylko trochę pomęczyć aby sprzedali samą obudowę

Witam,

Zajrzałem na stronę Armelu, chcąc kupić obudowę do preampa (OUP 150x88x200) czy ktoś mógł by mi wytłumaczyć dlaczego przesyłka kosztuje 42 pln ???

Czy to jest kurier ??

Czy można zamówić jakiś inny sposób przesłania paczki np poczta polska ???

Pozdrawiam,

Artur

Cudak10:

A mozesz mi wkleic ceny obudowy typu "OUR".

I druga sprawa:

Moze ty bedziesz wiedzial - panele czolowe w tych wszystkich obudowach sa rowniez z blachy czarnej cynkowanej i lakierowanej czy mozna np. dobrac z aluminium cos jak w radmorze 5102 ?

Bo ja bym w sumie sie skusil na 2 szt tylko jeszcze nie wiem, na ktora i musze miec wiecej szczegolow.

dzieki z gory i pozdrawiam

te OUR rzeczywiście niezłe.

Dodatkowe pytanie - czy w zakładzie są w stanie wyciąć otwór pod wyświetlacz na przednim panelu? Będę potrzebował budę pod PVC i XONO.

Otwory pod gniazda to sobie można wywiercić w domu, ale pod wyświetlacz LED już ładnie będzie ciężko.

Nie widze na ich stronie obudów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam OUC1570 (foty w wątku 2955). Ładna obudowa, szczególnie ten front ze szczotkowanego aluminium (neistety nie zabezpieczony lakierem) do mniejszych i średnich urządzeń (DAC, wzm. słuchawkowy itp). Wysyłają chyba firmą kurierską Siódemką. Też ich męczyłem o przesyłkę poczta , ela taką maja umowę. Za przesyłkę płaciłem chyba ok. 35zł. bo ta kwota na stronie jest źle podana. Pytałem o wycenę wycięcia otworu, wysłałem nawet rysunek ale w końcu nie odpowiedzieli - musiałem się męczyć sam :-|

Przy wpłacie proszę zapytać na które konto wpłacać - ja wpłacałem na to z jedynka na końcu i potem musiałem dzownić bo się okazało ze to nie to konto - kurier mi nie chciał wydać obudowy bo jak nie było wpłayt na to konto to szło za pobraniem. Najlepiej specjalne żyzcenia załatwiać przez telef bo przez maqila czasami ta komunikacja idze tak sobie (ale na ogół OK, nie mam większych zastrzeżeń poza tym rysunkiem - nie potrafili mi wycenić to zrezygnowałem z wycinania).

Co do obudowy Rduch to miałem kiedyś zawodowo kontakt z ta firmą, zapytałem przypadkiem o obudowe pod wzmacniacz - czy nie podadzą mi jakiegoś sprawdzonego "źródła" - okazało się że wzasadzie składają je sami i mogą mi sprzedać tylko że w grę wchodził odbiór osobisty - mam do nich około 80km - pojechałem nie widząc jej wcześniej - kupiłem i byłem naprawdę mile zaskoczony jakością (obudowa była gotowa pod jakiś ich wzmacniacz - obecnie nie widze go na stronie , ale front był bardzo ubogo powiercony pod typowy wzmacniacz nagłosnieowy stereo)

Profile na jakich wykonana była obudowa znalazłem w katalogu Fischera - wzmacniacz który do niej wpakowałem był regularnie poprawiany i modyfikowany przez 2 lata, bardzo bardzo często odkręcalem górę,spód lub tył zeby wygodnie wprowadzać zmiany i wszystkie śruby i połaczenia wytrzymały do końca ....

Poniżej fotka (kiepska bo HP120 1mpx) obudowy firmy Rduch z moim wzmacniaczem (już go nie mam) (to białe coś przyklejone do konstrukcji obudowy to miękka guma...taki jakiś tuning mechaniczny ... i wygodniej ściagało sie górną pokrywe)

Ukryta Zawartość

post-3798-100002925 1178039945_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla porównania DAC w obudowie rack z Armelu (tez stare fotki) - ta akurat była ok tylko z górną pokrywą trzeba było sie troche gimnastykować

Ukryta Zawartość

post-3798-100002918 1178041339_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

OUR - Obudowy z płytą czołową w systemie RACK 19"

Ukryta Zawartość

post-15435-100002908 1178044872_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.