Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer DV 668 czy Panasonic S97

tomek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nosze sie z zamiarem kupna DVD i zastanawiam sie nad Pioneerem i Panasonicem. Odtwarzacze roznia sie znacznie cena Pioneera mozna juz kupic za okolo 3700 a Panasonica za 1400 i teraz powstaje pytanie, czy ta roznica w cenie odzwierciedla rowniez roznice w jakosci. Jesli ktos widzial w "akcji" te dwa odtwarzacze to prosilbym o opinie.

Zastanawiam sie tez nad Panasonicem S99, ale niewiele o nim napisano - mozna go juz kupic za 1099.

https://www.audiostereo.pl/topic/33239-pioneer-dv-668-czy-panasonic-s97/

Za cenę 3700 kupisz HD Toshiba HD-XE1, która z płyt DVD daje obraz lepszy niż odtwarzacze w granicach 4-5tysiaków skalując go do 1080p. Panas słynie z tego że ma dobry obraz (kilka sobie miałem- moim zdaniem obraz the best, ostry i klarowny), natomiast na tle konkurencji wypadał gorzej z fonią po analogu, ja teko nie odczuwałem. Wszystko więc zależy od tego do czego ma ci służyć. Na Panasie nie posłuchasz SACD. Jeśli zależy ci na obrazie poszedłbym w Panasa, a jeśli bardzo chcesz wydać te 3700 to Toshiba i masz spokój na kilka lat. Wydawanie takiej kwoty na DVD moim zdaniem jest przesadzone, bo jeśli zależy ci na dźwięku to kup sobie Panasa a za resztę dobru playera CD. Acha Panas S99 12bit a S97 11bit w obrazie.

Jeśli rozchodzi się o sam obraz, to Panasonic S97 ma obraz taki sam jak Pioneer DV 668 o ile nie lepszy. Tak ja to oceniam. Jeśli miałbym dylemat przy wyborze to zastanawiałbym się nad S97 i S99 i tyle. Inaczej sytuacja wyglądałaby gdybym miał projektor o rozdzielczości wyższej lub równej 1280x720, bo wtedy mając 3700 do wydania szukałbym w HD DVD. Napisz na czym będziesz zapodawał obraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.