Skocz do zawartości
IGNORED

Poradnik ściemniacza (senicza)

Brencik

Rekomendowane odpowiedzi

popatrzylem se na symasyma. No schemacik z lat 70 ubieglego woeku. I grac to nie moze. Chco df ma napewno duzy bo wzmocnienie calosci duze i gleboka petla. Ale taki uklad nie moze dobrze gra. DF pokazuje ze z faza w nim nie jest najlepeij pokazuje to spadek df na wysokich i to bardzo duzy. Wiec aby ustabilizowac tego wzm zastosowno kondensatory w tak zlych miejscach jak bazy sterujacych i dalej tez dodali jakies kondzie. W ogole sporo tych c. Ja robie odwrotnie nie pozwalam na wykrecenie sie fazy i stosuje bardzo szybkie trany. Nawet 1Ghz. Napewno symek gra kiepsko. Choc mi juz doniesiono ze do d. Podobno najlepeij - wrecz kultowo - gra ten ukladzik na tda2030. Ciekawe?

Seniczu drogi,

przeczytaj mój wpis jeszcze raz i spróbuj po kolei odpowiedzieć. Dzielę go na kawałki w celu łatwiejszego zrozumienia. Kropki będ± oznaczać koniec my¶li.

Senicz jestes klasycznym przykładem prawa inż Mamonia: " Ludzie lubia to co znaja".

No i prawa Greena: "wszystko jest możliwe, pod warunkiem, ze nie wiesz o czym mówisz."

Czas zapisać się do tej szkoły dzwięku na jakis baaaaardzo intensywny kurs osłuchowy i nadrobić braki w poznawaniu przyzwoitego sprzętu z ostatnich 30 lat.

Witort, Feszczuk, Radioamator, ogólnodostępne schematy z netu, Marantz CD40, kolumienki Hitachi (które nigdy też nie zrobiło dobrej kolumny) i parę przypadkowych odsłuchów w salonach, to nie sa wystarczajace doswiadczenia, by kandydować do tytułu Hifi Mannitou.

A takie wrażenie pojawia się po przeczytaniu ilus Twoich wpisów. Jeżeli nie mam racji, popraw mnie i wielkie sorry.

Fascynacje, które ujawniasz na forum wskazuja raczej na sam poczatek drogi praktycznej (nie ujmujac nic Twojej wiedzy teoretycznej) i nieodpacie kojarza mi się z Radioelektronikiem z lat osiemdziesiatych

......

Gdy chwaliłes się kiedys tymi głosnikami M. na forum, ja i kilku kolegów próbowało cię delikatnie poinformować, że marantz nie zrobił nigdy dobrego głosnika sredniotonowego. Również MFB Philipsowskie, którymi się delektujesz, to takie popierdółki (no może poza tymi na 30cm).

......

Lubię Cię czytać w niewielkich ilosciach. Ale traktujac text wyłacznie w kategoriach audiofilskiego folkloru. Powyżej kilku wpisów jestes już małostrawny, bo permanentnie powtarzasz ta sama, epatujaca samozadowoleniem frazę.

......

Powiedz, jakiego modelu kolumn Marantza używasz?.

Jakie kolumny M. słuchałes (bo z wpisów wynika, że je bardzo cenisz)?

A co sadzisz o dzwięku Imperial 9 albo 7? Zgadzasz sie, jako ekspert od M, z ocena Bena Blisha tych skrzynek?

Z jakiej kolumny M. pochodzi, uważany przez Ciebie za bezkonkurencyjny, sredniotonowy?

Jakie fabryczne kolumny na MFB słuchałe¶?

Jako specjalista od MFB (i posiadacz jak mówiłe¶ P) jak oceniasz linie RH Philipsa. Na które kolumny P. by¶ wskazał i co by¶ w nich poprawił?

Poznajmy w koncu Twój układ odniesienia

......

Może za czwart± próba odpowiedzi się uda.

P.S.Jeżeli uważasz, ze tymi pytaniami naruszam twoj± prywatnosc, uszanuje Twoja wole. Ale, na Boga, nie p...l bez sensu omijaj±c temat, tylko powiedz: Nie Powiem.

To zaczyna być interesujące... Odpowiedzi, które dotychczas udzielił senicz

jak mjuz pisalem wiele glosnikow wycofano z produkcji gdyz zbyt dobrze odtwarzaly thd wzmacniaczy. Jednak zasilenie takiego glosnika prze wzm wysokiej klasy daje mozliwosc bardzo wiernego reprodukowania dwieku. Problem w tym ze takich wzm jest malo i producenci nie beda sie bawic w produkcje dla samej produkcji. Wiekszosc z was podlaczajac taka kolumne pod gc czy inne badziewie wina za skrzeczenie obarcza natychmiast glosnik. Nigdy wam nie przejdzie przez mysl ze to wina wzm a glosnik jest dobrej a nawet wybitnej jalosci. Technika robienia zjwiska wycinania brudow z dzwieku jest dosc prosta. Robi sie to przez zbyt duza mase cewki sredniaka zbyt dluga cewke sredniaka dosc duza mase klejenia karkasu do membrany wyprofilowanie takie aby gubic informacje w membranie...... moglbym duzo ale co tam zachwycajcie sie tym syfem ktory macie. Spraparowane glosniczki specjalnie po to aby nie draznic sluchacza thd od wzm. A perelki jak te sredniaki marantz juz nie beda produkowane. Zreszta to nie sa produkcji maratz a pewnie kupione w tonsilu?

Starych kolumn nie cenie. Jedyny wyjatek to te glosniki marantz. Ale tylko te sredniaki bo basowce to ? no wlasnie nietypowe tez. Bo 25cm polipoli i chyba zrobione tak - tu wykorzystano zjawisko tlumienia a drgan wew. membrany - ze nie barwi srednicy. Wieksze chyba nie wytrzymaly by juz tak wysokiego podzialu bo 700-800hz dla 25cm jest juz zbyt wysoko. Dla normalnego glosnika. Nie pamietam jaki symbol maja ale gdzies tam juz pisalem na ich temat. A co do hitachi to kupilem jedla bardzo ciekawego zawieszenia gormego basowca. Nie gladki a zabkowny zawieszen gorny. bardzo ciekawa konstrukcja. A jak gra? niezle. Naprawde dobrze. Moze obudowa zbyt mala i lekko dudni ale calosc jest ok. Wydaje sie ze warto odkupic je ode mnie i zrobic super monitory wsadzajac je do wiekszej obudowy. A co do PCB to zastanawia mnie dlaczego weszacy za jakoscia kablarze nie wyweszyli plastiku z miedzia. I to nie jakas tam krystaliczna a zwykla. Nawet nie wymagaja zlocen na pcb. No i te elementy takie ale i ...... a tranzystory? dlzcego nie wymaga sie przewodnikowych tranzystorow a toleruje sie jakies polsrodki czyli polprzewodnikowe tranzystory?

Stefano poruszyl temat mfb. he he mfb. Panie Stefanie chyba pan nie ma zielonego pojecia o mfb a wypowiadasz sie na ten temat. To jest typowe zachowanie audiofila. Gledzi cos nie maja pojecia na temat. Stare jak nowsze rozwiazania mfb maja wade plytkiego sprzezenia. Firmy nie daja rady opracowac czegos ciekawego. Czesto sa to raczej proby ukladu bez spejalnego wplywu na dzwiek a ze mfb kojarzy sie najwyzsza jakoscia wiec np. suby z takim ukladem sa lepeij sprzedawane od zwyklych.

To ja stawiam pytanie dlaczego koledzy toleruja polprzewodniki?

Moje rzeczywiscie maja symbo 250 i sa mniejsze od tych bykow. Wymienilem wysokie gdyz jeden z tych wsteg byl spalony. Jednak 19mm polipoli tez dobrze garaja bo sa ciete od 7-8k wiec prawie wszystko bedzie gralo dobrze. jakosc mfb zalezy w znacznym stopniu od jaskosci wzm. Wiele firm padlo na tym ze uzywali przecietnych wzm. Tak np. stalo sie z B&M. I podbnie bylo z philipsami z mfb. Graja fatalnie z powodu slabusienkich wzm. Na Alegro jest kolumna B&M z cudacznym sensorem na mikrofonie. He he ale jaja i taka firma miala przetrwac? Ja w szkole dzwieku pokaze wam jak powinno sie sluchac muzyki. Najwazniejsze to wygodny fotel, panienka masujaca palce u nog i smaczny drinek w dloni. A reszta he he ...... dobry mikrofon najwazniejszy......

Moja przygoda z df zaczela sie niewinnie. Ot takie zwykle pomiary. Ale zaciekawila mnie zaleznosc miedzy jakoscia grania a df. Im lepeij graly wzm tym df mialay lepszy. A co do tych marantz to skurczybyki tak wylapuja thd toru ze strach. Wlasciwie to nie moglem zrozumiec dlaczego moje i cudze wzm tak kiepsko na nich graja. Juz chcialem je wywalic ale polubilem je za bedudnienie na basie. I pod tym wzgledem te glosniki sa wyjatkowe. Dlaczego one nie dudnia nawet bez slomy? powinien wymienic w nich cewke od sredniaka bo jest na ferrycie ale mi sie nie chce. Trudno, beda w szkole dzwieku jako wzorzec kolumn biernych. Niech chlopcy przywoza swoje paczki cwicza sie w sztuce dobrego brzmienia.

popatrzylem se na symasyma. No schemacik z lat 70 ubieglego woeku. I grac to nie moze. Chco df ma napewno duzy bo wzmocnienie calosci duze i gleboka petla. Ale taki uklad nie moze dobrze gra. DF pokazuje ze z faza w nim nie jest najlepeij pokazuje to spadek df na wysokich i to bardzo duzy. Wiec aby ustabilizowac tego wzm zastosowno kondensatory w tak zlych miejscach jak bazy sterujacych i dalej tez dodali jakies kondzie. W ogole sporo tych c. Ja robie odwrotnie nie pozwalam na wykrecenie sie fazy i stosuje bardzo szybkie trany. Nawet 1Ghz. Napewno symek gra kiepsko. Choc mi juz doniesiono ze do d. Podobno najlepeij - wrecz kultowo - gra ten ukladzik na tda2030. Ciekawe?

StefanB --senicz do udzielania odpowiedzi używa generatora własnej konstrukcji .

Musisz używać złej składnii lub jest zbyt dużo pytań w pytaniach stąd kłopoty

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Więc jeszcze raz

Seniczu drogi,

przeczytaj mój wpis jeszcze raz i spróbuj po kolei odpowiedzieć. Dzielę go na kawałki w celu łatwiejszego zrozumienia. Kropki będ± oznaczać koniec my¶li.

Senicz jestes klasycznym przykładem prawa inż Mamonia: " Ludzie lubia to co znaja".

No i prawa Greena: "wszystko jest możliwe, pod warunkiem, ze nie wiesz o czym mówisz."

Czas zapisać się do tej szkoły dzwięku na jakis baaaaardzo intensywny kurs osłuchowy i nadrobić braki w poznawaniu przyzwoitego sprzętu z ostatnich 30 lat.

Witort, Feszczuk, Radioamator, ogólnodostępne schematy z netu, Marantz CD40, kolumienki Hitachi (które nigdy też nie zrobiło dobrej kolumny) i parę przypadkowych odsłuchów w salonach, to nie sa wystarczajace doswiadczenia, by kandydować do tytułu Hifi Mannitou.

A takie wrażenie pojawia się po przeczytaniu ilus Twoich wpisów. Jeżeli nie mam racji, popraw mnie i wielkie sorry.

Fascynacje, które ujawniasz na forum wskazuja raczej na sam poczatek drogi praktycznej (nie ujmujac nic Twojej wiedzy teoretycznej) i nieodpacie kojarza mi się z Radioelektronikiem z lat osiemdziesiatych

......

Gdy chwaliłes się kiedys tymi głosnikami M. na forum, ja i kilku kolegów próbowało cię delikatnie poinformować, że marantz nie zrobił nigdy dobrego głosnika sredniotonowego. Również MFB Philipsowskie, którymi się delektujesz, to takie popierdółki (no może poza tymi na 30cm).

......

Lubię Cię czytać w niewielkich ilosciach. Ale traktujac text wyłacznie w kategoriach audiofilskiego folkloru. Powyżej kilku wpisów jestes już małostrawny, bo permanentnie powtarzasz ta sama, epatujaca samozadowoleniem frazę.

......

Jakie kolumny M. słuchałes (bo z wpisów wynika, że je bardzo cenisz)?

A co sadzisz o dzwięku Imperial 9 albo 7? Zgadzasz sie, jako ekspert od M, z ocena Bena Blisha tych skrzynek?

Z jakiej kolumny M. pochodzi, uważany przez Ciebie za bezkonkurencyjny, sredniotonowy?

Jakie fabryczne kolumny na MFB słuchałes

Jako specjalista od MFB (i posiadacz jak mówiłes P) jak oceniasz linie RH Philipsa. Na które kolumny P. bys wskazał i co bys w nich poprawił?

Poznajmy w koncu Twój układ odniesienia

......

Już wiemy jakie kolumny ma senicz

P.S.Jeżeli uważasz, ze tymi pytaniami naruszam twoa prywatnosc, uszanuje Twoja wole. Ale, na Boga, nie p...l bez sensu omijajac temat, tylko powiedz: Nie Powiem.

HiFi Vinnetou, już nie bede Ci przeszkadzal gaworzyc.

Serdecznie Cie pozdrawiam i życze DF 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

osiągnietego na kolumnach MDF z najlepszym na swiecie sredniotonowym Marantza

>StefanieB.

Przecież senicz to pseudo mistrz plagiatu.

Gość sobie robi jaja ze wszystkiego i wszystkich.

Ale już od dawna przegina , i szuka wrażeń , wcale mnie to nie zdziwi jak trawi na kogoś z mniejszym od nas poczuciem humoru.

Odważny jest.

Czasem sobie wchodzę na forum i czasem się śmieję a czasem mi nie dobrze.

Szkoda że mimo ogromnej ilości wpisów senicz nie pogrążył swoją wiedzą i doświadczeniem miłośników D.I.Y.

Jak ciekawego układu nie było tak i nie ma.

Super.

>dogon

Nie zabieraj nam zabawy. Czekam na przewodnikowe tranzystory (no chyba, że uznać za takie el. kluczujące sterowane z jakiegoś procka typu Ice Power, Tripath...) Nawet gdyby udało się zrobić tak szybkie elementy przełączające nie-półprzewodnikowe, to dużo z rez. styków poniżej Ron dobrego feta nie zejdziemy - no może zyskamy trochę szybkości przez eliminację dużej pojemności złącza takiego feciaka, ale czy o to w tej zabawie chodzi???

Ja tam poczekam, aż senicz przedstawi układ z pasmem 100000THz (w otwartej pętli) zamknie to sprzężeniem 10000dB i uzyska super liniowość do 1MHz i df na poziomie 1M. Wszystko opakuje w obudowę grubości kartki papieru i zasili z sieci średniego napięcia. Do tego podklei akcelerometr o czułości 0,000000000001g do swojego topowego układu MFB i jazda ;)

Przecież senicz to pseudo mistrz plagiatu.

Go¶ć sobie robi jaja ze wszystkiego i wszystkich.

Ale już od dawna przegina , i szuka wrażeń , wcale mnie to nie zdziwi jak trawi na kogo¶ z mniejszym od nas poczuciem humoru.

Odważny jest.

Czasem sobie wchodzę na forum i czasem się ¶mieję a czasem mi nie dobrze.

Szkoda że mimo ogromnej ilo¶ci wpisów senicz nie pogr±żył swoj± wiedz± i do¶wiadczeniem miło¶ników D.I.Y.

Jak ciekawego układu nie było tak i nie ma.

Super.

Mistrz plagiatu jest już tylko żenującym autoplagiatem, którego czytać sie nie chce. Zatrzymał sie w miejscu, rozmienił na drobne i żongluje banałami.

Czas na zmiane nicka i zaczecie zabawy od poczatku,

Pochlebiam sobie, ze pierwszy nazwałem go HiFi Vinnetou. Miałem nadzieje na niezły happening, na który tylko on sie odwazył (czego mu w duszy zazdrosciłem). Czułem w powietrzu jakas niesamowita teorie, żonglerke wiedza i cudowna zabawe. Zostały nudy...

....a wystarczyło przesunąc dyskusje na wyższy poziom merytoryczny i nieprzygotowani teoretycznie oponenci znikneliby z rozdziawionymi gebami, a on brylował by jak król.

Sadziłem, ze sprowokowany wyciagnie pazury, pokaze klase na jaka go stać. A jego wywód o magnetyzmie membran z MDF-u zaprze dech w piersiach.

Sorry senicz. Byłem Twoim wielkim fanem, ale uważam , że zmarnowałeś genialny pomysł na intelektualne wydymanie nadmuchanych autorytetow. Pozostając z wielkim szacunkiem. S.

Chyba bede musial zrobic swoje glosniki sredniotonowe. Nie ma rynku dobrych. Choc mi o takie co by chodzily w pasmie 200-3-4k i klops. Musze chyab sie zawziasc i zrobic. Odkopalem ostatnio jeden probnyu i bije na glowe reszte ale musze zrobic go odnowa bo pekla membrana w nim w jakims pudle. A mnie cieszy upadek wielu firm zachodniej europy. Chcialo sie socjalizmu to teraz maja .

Seniczu, no niestety będziesz musial znów wszystkich zalatwic dźwiekiem swojego zestawu.

I jak tu byc chrzescijaninem, skoro człowiek ma tylko dwa policzki ? Podziwiam Twoja cierpliwość.

I za 100 lat sie nie połapią, ze z jednej strony jaja sobie robisz, a z drugiej zrobisz ten system marzeń :)

Trzymam kciuki za hybrydka i nowe kolumny.

Na AS wode mineralna wypijemy ?

Pozdrawiam

Mam wrażenie że i za 100 lat się nie da bo trzeba odpisywać na te dręczące ataki i ciągle przesiadywać na forum,a jak tu co zrobic ?żeby nie skończyło się jakimś prawdziwym atakiem,np. tym cardiologicznym czego nikomu nie życzę!Może dośc panowie?

4823 wpisy przez 676 dni. Jeszcze tylko kilku kolegów pisze na taki akord. Ale oni umieszczaja głównie małomerytoryczne wpisy, wiec jest im łatwiej utrzymać równy poziom.

seniczu, może faktycznie warto zaszyc sie na 2-3 dni w swojej warowni, polutować arcydzieło i zacząc udzielać audiencji....?

machnij do końca jakis projekt i podjedx chocby do KAiM...nawet ponury naleśnik będzie świetny na początek - a tego to chyba masz pod ręką ?

Pozdrawiam

No chyba podjade z nalesnikiem z jego pre i z panasem z nowym buforem. Ale tak na golasa bez konkurencji? usiac i sluchac nalesnika? niezla frajde bym mial rozwalajac jakis znamienity wzm. Mam przerwe w pracach nad sprzetem aby dokonczyc przygotowanie do sprzedazy swoich lamp na ebay. W koncu trzeba z czegos zyc i miec kase na szkole dzwieku. jak juz pisalem moge miec klopoty z wystawa na as2007 bo byc moze najtanszy sprzecik na polskich glosnikach zagra najlepeij na wystawie. Oczywiscie z wystawy nie skorzystam do celow komercyjnych, ot taki zart z nadetych audiofili.

Mam tylko duzo e88cc do hybrydka ale wole je sprzedac na ebay niz sie uzerac z produkcja. A z duzej liczby dobiore super pary/4. Oczywiscie sprawdze wiele parametrow nie mierzonych prze facetow od lamp. Np. wzm napieciowe lampy - kazdej polowki. W handlu lampami dochodzi do duzych oszustw i naduzyc. Jako siem phips i tel sa podstawiane tesle ew. ruskie. Pomiar thd wyklucza oszustwo gdyz stare orginaly maja duzo mniejsze thd od podrobek.

Potrzebuje do pomiarow i selekcji najlepsze lampy z rodziny 6dj8/6922/E88CC. Jesli kos ma jakies lampy z tej rodziny to bardzo prosze o przeslanie ich na moj adres celem pomierzenia ich pametrow. Z tego co pamietam najlepsze sa lampy duzych firm zachodnich. Takich jak Siemens Philips Telefunken i mniejszych wytworni. Tesle sa sporo gorsze. Oczywiscie pod wzgledem thd. Wynika to prawdopodobnie z czystosci prozni w lampach lub niedokladnosci mechanicznej elementow lamp. Mialem kiedys przygode z e88cc tesli - oberwala sie w niej siatka. Niezle lupnelo w glosnikach. Naszczescie byla to hybryda ale z izolacja kondensatorowa.

stefanB>>>>jest to zrozumiała gorycz "oszukanego" kibica.Ale nikt nie mówił że w drużynie nie ma przekupstwa.Senicz jest drożdżem wywołującym fermentacje i po to jest.Nie sądzę żęby był gorszy od setki innych opowiadających kawałki w koło macieju ,oparte na reklamach ,porównaniach cen,porównaniach gazetowych i tp dudach.Przynajmniej zaopatrzył sie w sprzęt za niezły grosz i cosik grzebie.Jesli naskoczy na was, na te ogólnie znane powietrza i zaokrąglone średnice- to też zrobićie mu manto? Jak senicza nie będzie ,to co będą serie porównań skrzynki A ze skrzynką B.Jeszcze sto lat.A tak na marginesie- te schematy z radioelektonika nie odbiegają tak wiele od nadętych firm audifilskich, a w pewnych dziedzinach -wcale.A że czasami cos promuje swojego, bo chce sprzedać.Dodam żę nieudolnie ,za co go lubiem.To jest niczem,w porównaniu do tego, co tu się generalnie dzieje.Ale rozumiem twój żąl.Tylko żę to forum to nie jest kompendium wiedzy merotorycznej( z małymi wyjatkami), a więc nie ma co szat rwać.Czy jest może jakąś przeciwwaga do SENICZA? obecnie.

Brecik, z racji masy, bylby dobra przeciwwaga. Ale sie nie udziela. Mam kilka lat praktyki w dlubaniu wiec moge z duzym dystansem oceniac rozne glupoty np. dotyczace kabli. Ale chyba moje wysmiewanie sie z kablarzy odnioslo skutek. I chyba wszyscy kupili ta scieme o tym ze to nie kable graja a wplywaja na wzmacniacze mocy. jesli koledzy nie opra sie na wynikach badan to beda sie nadal szamotac w poszukiwania sw. Grala wzm. A jesli opra sie o wyniki moich prac to bedzie im latwiej zyc. jeszcze raz przypomne ze wzm musi miec male thd ogolne i male thd na niskich sygnalach i dotyczy to glownie 20khz i bardzo wysoki df. Te parametry sa trudne do osiagniecia. I wzm ktory spelnia te kryteria chyba nie ma ? napewno nie ma fabrycznych bo np. Hlacro ma super male thd ale slaby df i duzr thd na malych sygnalach. Podobnie z Burmestere. Wazna informacja to df w funkcji F. Pokazuje ten parametr jakie jest rzeczywiste pasmo przenoszenia i czy uklady kompensacji wew kastruja dzwiek. Ale co to pisze na ten temata to tak jakby walic perly przed wieprze. Czy ktos cos rozumie z tego co pisze? watpie. Bo koledzy sa na bardzo niskim poziomie wiedzy fachowej. prawda?

senicz, 16 Maj 2007, 07:41

>Brecik, z racji masy, bylby dobra przeciwwaga. Ale sie nie udziela. Mam kilka lat praktyki w

>dlubaniu wiec moge z duzym dystansem oceniac rozne glupoty np. dotyczace kabli. Ale chyba moje

>wysmiewanie sie z kablarzy odnioslo skutek. I chyba wszyscy kupili ta scieme o tym ze to nie kable...

senicz - obudz sie czlowieku, moze pare naiwniakow lyka twoje sciemy ale wiekszosc ludzi patrzy na twoj belkot i zastanawia sie po co ten koles zasmieca watki. piszesz jak grafoman wszedzie gdzie sie da swoje pierdoly i chyba sie potem nad tym ......(z grzecznosci wyciete ale ty wiesz o co chodzi;)...)

GC nigdy dobrze nie zagra - nigdy nie bedzie mial malych thd na malych poziomach - powodem jest uklad stopnia wyjsciowego. Asymetryczny stopien wyjsciowy to nie jest dobre rozwiazanie. A w tych LM pracuja tylko pary npn. Dzieki ogromnie duzemu sprzezeniu zwrotnemu thd scalaka sa ograniczane do minimu ale pewne cechy scalakowate pozostaja. Ludzie maja pretensje do GC ze slabo przestrzen odtwarza i slabo wokale. I maja racje. Nie ma tego wybrzienia i wykonczenia dzwieku. Gra dosc czysto ale bez tego klangu i krystalicznosci.

Czeka mnie niezla gradka. Kolega z Poznania wysle mi gc do porownan. Szkoda ze wyslalem do Mistrza Waldemata swojego gc z dopala. Ale moze zrobie szybko cos takiego. A wtedy porownam gc orginal z GCD i nalesnika. Prawopodobna kolejnosc to nal/gcd/gc a moze hybrydka wlacze do porownan? a moze i damfaka z krzaka wyciagne? a? bedzie chwila przyjemnosci. No dobra koniec przyjemnosci zegnamy gosci.

Re: senicz, 16 Maj 2007, 08:38

>GC nigdy dobrze nie zagra - nigdy nie bedzie mial malych thd na malych poziomach - powodem jest

>uklad stopnia wyjsciowego...

nie wiem co mówi teoria ani jak skonstruowany taki LM

ale tu są pomiary zniekształceń nieliniowych+N dla GC także dla bardzo małych poziomów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zawartość zniekształceń jak i ich widmo wydają się być bardzo korzystne, nie sądzisz?

pzdr.

graaf

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.