Skocz do zawartości
IGNORED

Kłopoty z Worshopem

krisb_68

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich!

Jak w temacie, problem w uruchomieniu JIG-a, polegające na tym, że sygnały prawego i lewego kanału sa do bani. Obwiednia mocno nie przypomina sinusoidy, niestety!!!

Próbowałem podlutować kable bezpośrednio do karty muzycznej (SB- Live) i dalej to samo!

Czy może Ktoś z Was miał podobne pierepałki?

Zmontowałem klony Sttaf-a i Mite, i dalej ze strojeniem BR-kupa!

Proszę o sugestie, bo już mnie się pomysły kończą!

Kable dobre, test JIG-a ok, to ki diabeł......

Pozdrawiam All.

Kris

https://www.audiostereo.pl/topic/33338-k%C5%82opoty-z-worshopem/

Sprawdź, ja miałem taki problem że jak lutowałem przełączniki to niby krótko grzałem ale sie zepsuły i mimo przełączania były cały czas zwarte na jedna pozycje. Druga sprawa spróbuj na innych kablach, trzecia choć nie podejrzewam ale np. mając sblive regulujesz suwaczkami z windowsa, czasem człowiek zapomni ze w surround mixer programiku od creative ma poustawiane 5,1 i jakies efekty np. pogłosu czy coś lub podbite bass czy soprany.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

A i najważniejsze jak włączysz suwaczki ten od nagrywania line in to w całej reszcie oprócz tego master i wav wszystko zaznacz wycisz, bo sie takie cyrki dzieją. W zaawansowanych włącz widok wszystkich suwaków i wszystkie wycisz oprócz tych głównych z reguły dwóch.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

.... wymieniłem przełaczniki z niebieskich na lepsze, kolor ecrue :), sprawdzałem, daja radę i grzałem krótko, kabli używalem różnych, mixerka sprawdzałem, wszystkie zakłócacze wyłączone, już straciłem wątek....

Może sterowniki do bani? Ale oryginalne z płyty....

cholercia, kruca bomba, trudna sprawa.....:).

Dzięki za odzew!

Kris

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.