Skocz do zawartości
IGNORED

jbl E90 i altusy 300??

matt007

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchaj kolumny Altus 300 są idealne do takiej muzyki zdecydowanie polecam Ci Altus 300 i wzmacniacz Pioneer

A-757!! Wiem co mówię sam posiadam A300 i taki bass daje że normalnie chatą trzęsie idź na odsłuch A300 przy wzmaku z 2x120 Głośnikami GDN 2x30cm zapewnią ci taki bass że Subwoofer nie będzie Ci potrzebny!! Altus 300 napewno zrobią Ci większe ciśnienie w pokoju nuż te JBL i są po prostu niedrogie.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Florek. :) niestety tak nie jest. E80 sa potężniejsze od altuska :)) (w pomieszczeniach), a już na pewno jeżeli chodzi o bas. Altuski jednak są na tyle fajne, że dowalą z każdym wzmakiem, nawet słabiutkim. Jednak do E80 dobierz porządny piec, a dowiesz się o czym mówię :))) .Cenowo jbl droższa zabawa. A o E90 i E100 to nawet nie wspominam bo to wg mnie nie są już kolumny. A sub E250 to zagłuszy nawet średnie i wysokie z altusów hehehehehehe!

Z zeusami też ten sub dokonale daje radę, a tam są 2x30cm i 96dB !!!

ehh master no i zobacz sam co te JBL Ci zrobiły ze słuchem :P

fizycznie 2x15cm nie jest w stanie zapewnic takiego ciśnienia jak 1x 30 cm (no chyba że to specjalne "subwooferowe" głośniki), a jeśli porównujesz Zeusy do JBL e80 to przyznam że żart Ci się udał :D

w jednym się zgodzę - w małym pomieszczeniu na pewno te JBL potrafią przywalic tak że ciężko wytrzymać

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

:) Altuski to i na dworzu fajnie pieją :) - słuchałem ich z jakąś estradową padaką, 60kg pieca, paskudnie to grało.

I bardzo trza było uważać coby dym z tych padaczek nie poleciał :D

Masterofdeath6 nie porównał e80 do Zeusów!!! Mówił, że subwoofer JBL e250 dobrze daje radę z tymi potworami, ten sub generuje 124dB max spl, tak przy okazji :) Serio JBL e80 potrafia lepiej przywalić niż altusy???

widze ze jednym padło cos na słuch:) a drugim na oczy:) panowie rozmawiamy tu na temat E90 a nie E80, moze co dla niektorych to to samo ale dla mnie nie. Wiekszosc z nas mialo kiedys do czynienia z Altusami i na pewno były to znakomite kolumny na tamte czasy i potrzeby i z pewnoscia dzwiek zadowoli nie jednego słuchacza dzis, jednak postep w doskonaleniu jakosci odtwarzanego dzwieku poszedł nieco do przodu. Jesli zalezy Wam bardziej na glosnym waleniu "oby bardziej szyby sie trzesły" to Altusiki beda super i do tego za smieszne pieniadze.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

wojeknachmej - wracamy do tematu. E90 też mi są dobrze znane. Bezpośrednio porównywałem je z Zeusami w 160m2 na HK675, HK970, NAD352 i denonie 700AE. Ico się okazało. Ilość basu w tych warunkach z E90 (również E100 wtedy wymęczyłem) była niesamowita. Te wzmaki sa za cienkie do tych kolumn. Zeus mając 96dB zagrał dużo głośniej z tą elektroniką. E90 i E100 wieją samym basem. Cała muzyka jest nim zdominowana. W dodatku z byle jakim wzmakiem np HK970 gra to co najmniej słabo. Bas buczy, dudni, jest płytki i nierozciągnięty.

mając lat 19 chyba jakoś tak(CZYLI 5LAT TEMU ), słuchaliśmy u znajomego a300 + amplituner kina domowego Sony(wtedy kosztowal 1000zl model raczej podstawowy) w stereo miał chyba 2X 90w grało to głośno ale jak dla mnie bez rewelacji, fakt bas był niemiłosierny nawet bardzo niski , jedyne co pamiętam to średnie tony i tylko to spodobało nam sie wtedy z tego dzwięku! dla wtajemniczonych słuchaliśmy ostrego techno z TRESORA tu dzież z UNDERGROUND RESISTANCE. moje wnioski na tą chwile kupowałbym raczej JBL-e, choc w tym momencie odchodzę od dzwieków techno i przesiadam sie na inny rodzaj muzyki( jazz , ambient, soul , rock, electro jednak nadal pozostanie w moim sercu) i szukałbym zupełnie innego rozwiązania niż jbl E90 czy altusy 300

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.