Skocz do zawartości
IGNORED

Jolida 1501 RC - coś jest nie tak :( ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

coś się dzieje z moją Jolidą chyba ..niedobrego :/

Dwie rzeczy:

1. Z tyłu jest włącznik do trybu stand by - potem należy ja włączyć przyciskiem power z przodu - jest 5 sekund miękkiego startu (czy jak to się tam nazywa) - cyk i ..gramy... i teraz : jak naciskam ręcznie power z przodu to wchodzi w "miękki start" od razu ... jak z pilota - to ZAWSZE za drugim razem - za pierwszym jest takie cyknięcie (coś jakby auto nie mogło odpalić ;) )

2. Od paru dni mam taki dziwny efekt, że po włączeniu trochę charczy ....i po paru sekundach wraca do normy - nie było tego... co się może dziać ?

pozdr. i dzięki za pomoc...

ps. może bagnet się odezwie ;) masz jeszcze Jolidę ?

https://www.audiostereo.pl/topic/33671-jolida-1501-rc-co%C5%9B-jest-nie-tak/

>Ad1

>Ten typ tak ma, w dodatku u mnie czasami przy odpalaniu z pilota bezpiecznik siada.

A to by się zgadzało. Ja mam co prawda J1501S, ale objaw też występuje. Co dziwne nic nie dzieje się przy włączaniu ręcznym :O.

ad1) mam tak samo

ad2) może jakiś kondensatorek

Miałem małą przygodę z Jolą; zsunęła się jedna osłonka z jednej lampy. Już naprawione ;-)

A propos, Jolidy jakie kolumny polecacie?

>A propos, Jolidy jakie kolumny polecacie?

Ja ciągle szukam. Niestety Wrocław niby duże miasto ale w ofercie sprzętu to dziura. Nie mogą nigdzie posłuchać Uscherów i Dynaudio (o Akkusie i Akustyku nie wspomnę)

hahaha ;) Primare, ciekawe za ile znowu audiofreakizm zaatakuje ;))) już mi to minęło raczej bo nie mam na to czasu...ale o ile pamiętam to primare taki pozytywnie nijaki jest co? pozdro i powodzenia w poszukiwaniu dźwięku ;)

LTJ Sonic, 23 Maj 2007, 00:03

>A propos, Jolidy jakie kolumny polecacie?

Hę no więc takie, które nie są zbyt efektywne.

U mnie na Hiperionach III trochę za szybko rośnie poziom głośności - trochę to przeszkadza w ustawieniu poziomu głosności z pilota - jest trochę za mało czuły. Pokój około 18 m2.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Wpadł mi w ręce miernik poboru energii i sprawdziłem ile mój sprzęt ciągnie zwłaszcza że pamiętałem dyskusję tutejszą na ten temat.

Jolka mnie zaskoczyła in plus.

W trybie stand-by pobiera 1,8 W, podczas pracy z ustawioną głośnością na godz. 9 – ok. 38 W

Gorzej wypadł CD-ek NAD-a.

W stand-by pożera 9W!!!, w czasie pracy 15W.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.