Skocz do zawartości
IGNORED

zepsute ramie?

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

Było tak, że dopokąd miałem w domy Perfecty z Tonsilu to zawsze wydawało mi się, że gra bardziej na jeden kanał. Po zrobieniu kolumn na Seasie i Perlesie przez pewien czas tez tak było, ale po doprowadzeniu do wyrównania charakterystyki praktycznie ze wszystkich źródeł gra dobrze. Po podłączeniu wkładki Ortofon 510mkII zaczęło mi dalej tak grać, ale tylko z gramofonu. Najlepsze jest t, że na słuchawkach jest to mniej słyszalne jak na kolumny, czyżby to było zależne od fal rozchodzących się po pokoju? Kilka razy wzmacniacz był diagnozowany i zawsze mówiono mi, że gra dobrze tym bardziej, że gdy go zabierałem do znajomych to grał dobrze. Poprawiłem również kable połączeniowe do wkładki ponieważ okazało się, że masa jednego z kanałów była zamieniona z kablem sygnałowym. Po tym zabiegu trochę się poprawiło. Na razie nie zamieniałem wkładek bo mi czasu nie starczyło i na razie się nie zanosi. Dopiero po niedzieli dam radę to zrobić bo muszę pożyczyć wkładkę, a nie zawsze ktoś ma wolną.

Pozdrawiam

Dziękuję za zainteresowanie. Znalazłem! okazało się, że ślepy nie powinien się brać za podłączanie wkładki, albo kable są zamienione w głowicy bo po zmianie masy z sygnałem zrobiło się równo.

Pozdrawiam i lecę słuchać!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.