Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tryb surround do sportu?

malinf1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie jakiego trybu Surround powinno używać się do relacji sportowych? np mecz piłkarski, wyścig F1, itp Cinema? Music? Movie? Game? Czym wogóle różni się np Neo6 od D PL IIx ?? może mi ktoś pomóc? który lepszy i do czego? Jaka jest różnica w odbiorze? Mój ampli to Onkyo 603

Jeszcze jedno pytanko oglądam teraz F1 na RTL i jest do wyboru dźwięk AC3 i Stereo. Rozumiem że AC3 to jakiś dzwięk przestrzenny w jakimś standardzie? Z jakim dekoderem najlepiej go słuchać i używać?

https://www.audiostereo.pl/topic/34052-jaki-tryb-surround-do-sportu/

do malinf1

>Czym wogóle różni się np Neo6 od D PL IIx ??

>może mi ktoś pomóc? który lepszy i do czego? Jaka jest różnica w odbiorze?

inaczej mówiąc mam przyjechać do ciebie posłuchać i powiedziec jaka jest różnica w odbiorze ? jesteś niedosłyszący i nie potrafisz sam tego ocenić ? to po co ci system wielokanałowy ?

AC3 jest innym oznaczeniem systemu Dolby Digital. Czy będzie przestrzenny, to zależy od nadawcy. Nie zawsze Dolby Digital oznacza przesył 5.1. Można też przesyłać zwykłe stereo.

Jeśli chodzi o DTS Neo i Dolby ProLogic II, są to systemy mające to samo zastosowanie: uprzestrzenniają dźwięk stereo. Który będzie Ci bardziej odpowiadał, zależy od Ciebie. Np. w moim Denonie Neo sprawdzał się na początku lepiej, ale okazało się, że po zmianie parametrów Dolby Prologic zagrał porównywalnie. Tak więc popróbuj i wybierz sam.

Do transmisji sportowych najlepszy będzie tryb Arena. Przynajmniej tak być powinno.

ArtS :)

Bardzo lubie takie tematy.... zawsze nasuwa mi sie pytanie czy w muzyce nie chodzi o to zeby sluchac tego co sie nam podoba, a nie tego co sie podoba innym? Lata mi kolo pędzla to jakiego trybu "trzeba" uzywac do tego, a jakiego do owego. Slucham na tym na ktorym mi sie najbardziej podoba i basta.

Swoja droga ciekawi mnie czy jesli ktos by ci polecil taki tryb ktory by ci wybitnie nie lezal to czy bys sie nim katowal czy jednak uzyl mozgu...;)

pzdr

Interesowało mnie jakich Wy trybów używacie i tyle... Dziękuję wszystkim za rady :) do muzyki czy filmów wiadomo co i jak natomiast ze sportem już tak prosto nie jest a tak wogóle wydaje mi się że każdy tryb inaczej rodziela też siłę głosu np w Movie dużo więcej idzie na głośnik centralny itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.