Skocz do zawartości
IGNORED

Andrzej Gołota - powrót w wielkim stylu?

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzalem te 6 runde na youtube i jezeli to byla ta lepsza runda, to nie robta sobie jaj, Golota niestety juz nie jest w stanie rownorzednie walczyc o pas z "prawidlowym" jego posiadaczem, moze byc dobry ze sredniakami (oile nie beda szybcy i przynajmniej srednio myslacy), ale z porzadnymi mistrzami nie. Jeszcze ciagle w glowie ma prawdziwa bokserska technike, kombinacje, wyniesione z dawnej polskiej szkoly boksu, ktorymi moglby duzo zamieszac jezeli potrafilby ich ciagle uzywac (czego tez go w koncu oduczaja ostatnimi laty), ale nie ma juz szybkosci, obrona na bardzo slabym poziomie. Tak ja to widze.

Patrzac na Foremana sprzed kilku lat, kiedy jako juz bokserski emeryt walczyl sobie z mlodymi i niezle dawal rade, dlatego, ze wiedzial co to boks, ale tez potrafil przyjac sporo ciosow nie dajac sie powalic.

Nijaki, 7 Paź 2007, 15:16

>Obejrzalem te 6 runde na youtube i jezeli to byla ta lepsza runda, to nie robta sobie jaj, Golota

>niestety juz nie jest w stanie rownorzednie walczyc o pas...

To nie była "ta lepsza runda", tylko kończąca. Poza tym wymagać cyrkowych akrobacji od zawodników wagi ciężkiej w szóstej rundzie pojedynku, to chyba lekka przesada, a pragnę nieśmiało zauważyć, że przeciwnik Gołoty jednym strzałem zakończył karierę Mikea Tysona, któremu większość współczesnych mistrzów może co najwyżej szmatką kurz z pucharów wycierać i nie zesrać się przy tym ze strachu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No przyznam, przyznam. W końcu nie można być w szczytowej formie przez ponad dwadzieścia lat, ale to dalej Tyson i jeszcze nie jednemu papierowemu mistrzowi skutecznie wybiłby z głowy pomysły o karierze zawodowego boksera, gdyby któryś z tych szmaciarzy miał dość odwagi, żeby z Bestią w ogóle wyjść do ringu. Jakiś tam Kliczko czy Walujew na przykład. Wielcy mistrzowie. Cała ich kariera od początku do końca opiera się na "ruskim" nazwisku i szemranych interesach promotorów, którzy sobie zakładają prywatne federeacje i produkują taśmowo kolejnych mistrzów czegoś tam. Niech który z tych pizdusiowatych lalusiów wyjdzie na deski z Tysonem, Lewisem, Brigsem, Hollyfieldem czy jakimkolwiek innym prawdziwym bokserem i pokażą co naprawdę potrafią poza wdzięczeniem buziek w kolorowych gazetkach i unikaniem pojedynków z ringowymi wymiataczami, to wtedy mogą się nabijać z Gołoty. Pod warunkiem, że wyjdą z tego żywi buhaha!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

arekgrabowski, 7 Paź 2007, 15:24

>jaki nick taki wpis..nic dodac nic ujac...

No twoj wpis nicku arekgrabowski rzeczywiscie wniosl duzo do dyskusji, a na zdjeciu wyglada, ze dorosles juz do prowadzenia rzeczowej dyskusj ;).

parantulla

> że przeciwnik Gołoty jednym strzałem zakończył karierę Mikea Tysona

Ale nie tego Tysona z dobrych lat. Samo nazwisko nie walczy.

> Tysonem, Lewisem, Brigsem, Hollyfieldem

Brigsa??, a jaki z niego bokser haha, nie mieszaj mistrzow ze zwyklymi sredniakami.

Nijaki, 8 Paź 2007, 10:32

>arekgrabowski, 7 Paź 2007, 15:24

>>jaki nick taki wpis..nic dodac nic ujac...

>No twoj wpis nicku arekgrabowski rzeczywiscie wniosl duzo do dyskusji, a na zdjeciu wyglada, ze

>dorosles juz do prowadzenia rzeczowej dyskusj ;).

Kolego o jakiej rzeczowej dyskusji mowisz skoro widziales jedna runde....????

Golota niestety juz nie jest w stanie rownorzednie walczyc o pas z "prawidlowym" jego posiadaczem, moze byc dobry ze sredniakami (oile nie beda szybcy i przynajmniej srednio myslacy), ale z porzadnymi mistrzami nie.

Z jakimi "prawidłowymi" mistrzami chcesz wystawiac Gołotę? Bo z tego co wiem w tej federacji jest "mistrz" o tytule tymczasowym!!! Nie ma w tej chwili (w tej wadze) niekwestionowanych mistrzow...wiec z kim chcesz go wystawic? Tysonem, Lewisem, Brigsem, Hollyfieldem??? a moze z Ali a moze kur... z Piłsudskim? Mowmy o terazniejszych realiach a nie o symulacjach komputerowych!!!!! McBride nie nazwal bym sredniakiem....moze i Tyson nie byl juz tym Tysonem jak dostal manko od McBrida ale na slabeusza to on napewno nie wygladal:)

Wg mnie w tej chwili ma spore szanse i jest w niezlej formie... mam nadzieje ze wkrotce bedzie mial mozliwosc walczenia o tytuł!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

arekgrabowski

>Kolego o jakiej rzeczowej dyskusji mowisz skoro widziales jedna runde....????

No, w koncu zaczales uzywac rzeczowych argumentow w dyskusji.

> Z jakimi "prawidłowymi" mistrzami chcesz wystawiac Gołotę? Bo z tego co wiem w tej federacji jest

"mistrz" o tytule tymczasowym!!!

z zadnym go nei chce wystawiac, co juz zasugerowalem miedzy wierszami wyzej. I nie pisalem o mistrzu federacji, bo to tylko pieniadze i polityka, ale o mistrzu bokserskim, czyli takim, ktory umie sie boksowac i moglby byc na topie w kazdej federacji.

>a moze z Ali a moze kur... z Piłsudskim? Mowmy o terazniejszych realiach a nie o symulacjach komputerowych!!!!!

Odnosze wrazenie,z e jestes przemeczony, bo chrzanisz jakies glupoty wywleczone z niecheci zrozumeinia zdania mojego, ktora mam nadzieje nie wywodzi sie z tego, ze mam inne niz ty.

Waga ciężka w ostatnich czasach jest daleka od uczciwej rywalizacji, jak pokazują choćby werdykty sędziów w walkach Gołoty z Byrdem i Ruizem. Zakłady na duże sumy, wpływy z TV itd...

Tak czy siak facet który spierniczał z ringu przed naćpanym Tysonem (którego później zlał choćby McBride a Lewis bawił się z nim jak z dzieckiem) jako mistrz to porażka na całej linii - i dlatego telewizja postawiła weto jego walce o pas a i wcześniej podobne argumenty mogły zaważyć na decyzjach sędziów.

No dobra moze jestem przemeczony.....moze faktycznie Golota jest kiepski..moze faktycznie przegral ostatni pojedynek.... trzeba sie zainteresowac innymi polskimi mistrzami boksu wagi ciezkiej...hmmmm...moze sosnowski albert? chyba jest mistrzem jakiegos miasta w RPA? hmmm.... Saleta? hmmmm ....

No coz, problem, ze nawet jakby udalo sie znalezc chlopaka z dusza i glowa do boksu (co w Polsce jest problemem, bo przeciez klubow brak, ...), to potem trzeba go nauczyc boksu (w tych 'kilku' dobrych klubach, zanim ten przerzuci sie na kase (czyt. zawodowstwo), a potem trzeba kierowac jego kariera inaczej niz czterdziesci wygranych walk z jakimis (nieobrazajac ich) amatorami.

Popatrzta na Michalczewskiego, wyjechal do niemcowizny tma sie uczyc, chociaz w teorii w tamtych czasach dostep do treningu byl lepszy niz teraz w tym kraju (czy to wystarczajaco zaczepna teza? ;) ).

No oczyweiscie z Saleta to żart...taki z niego bokser jak ze mnie meteorolog....ja przynajmniej wiem kiedy pada a kiedy swieci slonce.... jak mowi nijaki nie mamy czym sie popisac..ale we mnie jest chec widziec pozytywy..Golota byl dobry, bardzo dobry i tak to widze....i niech urywa glowy ile wlezie!!! To dobry moment...na "rynku" nie ma zadnego mordercy...jest szansa powalczyc o pas. Pozdrawiam wierząc w intencje czytej walki a nie ukladanek papierowych!!!

Nijaki, 8 Paź 2007, 15:16

>Popatrzta na Michalczewskiego, wyjechal do niemcowizny tma sie uczyc, chociaz w teorii w tamtych

>czasach dostep do treningu byl lepszy niz teraz w tym kraju (czy to wystarczajaco zaczepna teza? ;)

Wystarczająca w zupełności, bo gdyby Michalczewski nazywał się Schmidt a nie Michalczewski i gdyby urodził się w Niemczech anie uciekł z komunistycznej Polski, to prawdopodobnie nigdy byśmy o nim nie usłyszeli, a on sam mógłby sobie tylko w snach pomarzyć o karierze i wielkiej górze szmalu. Michalczewski "uciekinier z bloku wschodniego" był magnesem przyciągającym widzów i głównie na tym polegała cała jego sztucznie napompowana kariera, a rekordy nabijał na głowach jakichś cieniasów w drugorzędnych federacjach bogatych playboyów, gdzie mafia i układy kreują mistrzów, a z boksem przez duże "B" ma to raczej niewiele wspólnego.

golota nie ma zadnych szans ze sredniej klasy bokserem, ten mcbride prawie go rozniosl w 1ej rundzie, dobrze ze poszedl mu luk brwiowy bo moze juz bysmy endrju pochowali, abstrahujac od tego, ze obaj kondycyjnie wytrzymali pierwsze 2-3 rundy pozniej bylo tylko gorzej...

jest u endrju kilka rzeczy , ktore sprawiaja , ze profi moze go zabic jesli nie zdazy uciec z ringu, sa to: strach usztywniajacy i paralizujacy ruchy, brak wiary w swoje sily i zwyciestwo, opuszczona lewa reka , w wiekszym stresie wogole nie trzyma gardy i to go dyskwalifikuje ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Warto obejrzeć - wcześniej tego początku nie widziałem. Gołota prawie zakończył walkę w 1 rundzie. W 2-giej to zupełnie inny gość. Nadal mam jednak trochę wrażenie, że Gołota się czegoś boi...

Ukryta Zawartość

parantulla, 8 Paź 2007, 18:33

>Michalczewski "uciekinier z bloku wschodniego" był magnesem przyciągającym widzów i głównie na tym

>polegała cała jego sztucznie napompowana kariera, a rekordy nabijał na głowach jakichś cieniasów w

>drugorzędnych federacjach bogatych playboyów, gdzie mafia i układy kreują mistrzów, a z boksem przez

>duże "B" ma to raczej niewiele wspólnego.

Niezaleznie od tego czy jakies jego walki byly ustawione, to jednak on byl duzo lepszym bokserem niz Golota. On wygral (i wygral bo walczycl i to widac) z prawie wszystkimi najwazniejszymi w swojej kategorii wagowej (i to wtedy kiedy oni byli u sil, a nie podstarzalymi, sflaczalymi dziadkami, jak w przykladzie kogos wyzej, ze Mcbride pokonal Tysona, no ale nie mial by szans z Tysonem z dobrych lat ;) ).

arekgrabowski, 8 Paź 2007, 23:23

>no właśnie..prawie..hehe

Dlaczego w ogole zabierasz glos skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia. Skoro taki wymowny jestes to napisz no z iloma wielkimi w swojej kategorii, bedacymi w dobrej formie wygral Golota.

I skoncz w koncu blazenade, udajac (bo zapewne tylko udajesz), ze nie masz pojecia o temacie, o ktorym tu dyskutujemy.

po pierwsze nie rozkazuj mi..bo nie bede sluchal kogos kogo fascynuje zz top i robin - syn Herna..:)

a tak na serio to nudzilo mi sie dzis znacznie... a lubie ww chwilach znużenia takie akcje : patrz

Ukryta Zawartość

pozdrawiam i juz nie mecze:)

Ukryta Zawartość

Nijaki, 8 Paź 2007, 23:43

>...napisz no z iloma wielkimi w swojej kategorii, bedacymi w dobrej formie wygral Golota...

"Gołota to nieukoronowany czempion. Walki z Byrdem i Ruizem o mistrzostwo wygrał, ale sędziowie go oszukali...."

Cytat pochodzi z wywiadu z Ziggym Rozalskim, który co jak co, ale na boksie akurat, to chyba trochę się zna.

co by nie mowic w boksie oprocz Goloty i Michalczewskiego ktory do konca ukrywal sie przed Royem Jonesem Jr nikt za wiele nie zdzialal..i chwala mu za to...a to ze wiekszosc potrafi tylko krytykowac..no coz..są ludzie i ludziska...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.