Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser CX 300 - co do tego kupić?

Piwman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Nie wiem czy na dobre forum trafiłem ze swoimi pytaniami ale już nie chce mi się czytać wypowiedzi w stylu "kup iPoda bo za..iscie wyglada albo kup iRivera bo bas dobrze napier..ala"

Do rzeczy, kupiłem dokanałówki CX 300 (oryginalne) bo stare mx500 już przeszly na emeryture. Konkluzja: Super słuchawki ale chyba można do nich kupic coś bardziej godnego niż iRiver ifp780, co odkryłem podłączając je na chwile do pianocrafta E-600 z dobrym interkonektem.

Pytanie brzmi, jaki player kupić do tych słuchawek aby całość zagrała lepiej niż z iriver ipf780, chociaż tragedii nie ma, który z flashowych iRiverów charakteryzuje się najwyższa jakością dźwieku?. Pamięć nie więcej niż 4GB, nawet 1 GB wystarczy.

Pozdrawiam

Piotr

no cóż nie napsze, że kup iPoda bo fajnie wyglada (choc wyglada fajnie hihi), ale może jednak iPod albo jakis Creative Zen? iPod video i Creative ZenVision maja mnóstwo wartych uwagi funkcjonaloności, duuużą pojemność.... a jak życie uczy nie ma twardego dysku, ktorego nie daloby się zapchać.... Creative może odtwarzac filmy divx, zabierasz go na wakacje, plus kabelki i z nudow odpalasz filmik na telewizorze ;-)

no właśnie nie chodzi o to, żeby móć oglądać filmy, na tym mi w ogóle nie zależy, za dużej pojemności również nie chcę, 1-2 GB to optimum, ja słucham muzyke partiami, zgrywam sobie Keith Jarret, Smolika, Gotan project i słucham na okrągło potem przychodzi zmiana warty i już jest Jethro Tull, Pearl Jam.. mniejsza z tym, to niestotne:) Proszę o porady bardziej konkretne:) Miałem przez tydzień iPoda nano 2GB 2 generacji i słuchać tego się nie dało, sennheisery mx500 grały gorzej niż te białe pierdziawki, w ogóle bas pierdział:) bardzo piskliwy dźwięk ale design playera itp było wspaniałe!! szkoda tylko, że to modny gadzet a nie dobry grajek (chyba ze mialem felerny egzempalrz)

Piwman,

U mnie przenośnym źródłem jest IFP799 na układzie craft2 - chyba tym samym co twój. Niedawno kupiłem dziewczynie T10 w wersji 2GB, nie spodziewając się przy tym cudów, jako że nowe serie są już budowane na przetwornikach Samsunga.

Słuchałem tego krótko, ale zaskoczenie było pełne. Ta zapalniczka naprawdę dobrze zagrała - szeroko, szczegółowo, bez drażniących przebarwień, ale i wyraźnie żywiej od ifp (na sennheiserach PX100, bez EQ).

Tak więc model wart odsłuchania. O ile seria ifp wyznacza pewien uznawany benchmark co do tego, jak powinien brzmieć flashowy player, to mam wrażenie że T10 stawia poprzeczkę jeszcze trochę wyżej.

Nie wierz w to, że T10 gra lepiej do serii ifp. To właśnie ifp gra znacznie szerzej, przyjemniej, przestrzennie. T10 gra z dalsza wąsko, nieco jaśniej i bez tej pełnej, słodkiej barwy średnicy. O ile wgranie na ifp-799 mp3 320kb/s daje tę dodatkową słodycz, o tyle T10 już tego nie przekaże. ifp są na chipie Philipsa PNX0102, a T10, T20 i T30 na jednoukładowym chipie Samsunga, z wbudowanym kodekiem na licencji Wolfsona. Najnowsze irivery - T50 i T60 mają dyskretny kodek Wolfson WM7850S, i dzięki temu, że kodek jest osobno i oryginalny, grają lepiej od starej serii T.

Co do słuchawek - zamiast CX300, to lepiej kupić Crossroads MylarOne X3. Jedyne źródło ich to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Trzeba mieś konto na PayPalu lub kartę kredytową i wolne 57$. ;) Wysyłka gratis, a koleś deklaruje wartość 5$, więc cło nie grozi. Chce ktoś kupić CX300? :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JA mam obecnie t10 2GB i zastanawiam się nad przesiadką na s10-tygo ze względów gabarytowych.

Z tego co wiem brzmienie to samo a i HI-FI oceniło pozytywnie a konkretnie "czapki z głów"

Jedyne rzetelne źródło informacji o mp3 playerach to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja cx 300 kupilem jak tylko sie ukazaly i cos bardzo dziwnego maja w swoim dzwieku. Niby slaba gora ale jakis rezononas musial byc bo strasznie ostro potrafily zagrac, ogolnie nie moja szkola brzmienia. Potem px 200 tu duzo lepiej ale ciezko je dobrze na uszach ulozyc i basem tez nie grzesza. Teraz na zewnatrz uzywam tylko px 100 i nie zamienilbym ich bo graja super jak za ta kase. Basu sporo i lekko przygaszona gora wiec krwi z uszu nie ma sie co obawiac. W moim odczuciu graja najlepiej z calej trojki i poza tym ze maja wiecej basu to chyba najblizej im do mx 500.

Ipody graja anorektycznym dzwiekiem [wyjatek - Shuffle] i do tego nie maja EQ co w przypadku sluchawek takich jak cx300 jest dosc istotne wiec raczej bym ich nie polecal.

Natomiast radze przesluchac iAudio u3 lub f2 - mnie sie ich dzwiek podobal znacznie bardziej niz iriverow t10 i h10.

Z IFP nie mialem nigdy doczynienia ale rzeczywiscie uznawane sa za najlepiej grajace irivery, wiec jesli ifp to dla ciebie malo to raczej nic lepszego ze stajni irivera nie kupisz.

Z iRiverów na prawdę z klasą gra jeszcze clix2. Szkoda, że sknocili w nim obsługę ogg, zresztą w Cowonie D2 jest taka sama kaszana, bo ten sam SoC Telechipsa w nich siedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.