Skocz do zawartości
IGNORED

Zobaczcie za ile poszedł dcd 3560

SebaeL

Rekomendowane odpowiedzi

senicz, 10 Lip 2007, 15:46

Nie testowałem żadnej z tych konstrukcji.

Jeśli jednak słuchasz na niedoskonałym torze z dużymi ograniczeniami (ale za to ładnie grającym) to nie odsłuchasz nigdy prawdziwych możliwości tych urządzeń.

wojciech:

Mi z kolei zastosowanie PD-95 dało skutek uboczny w postaci obnażenia jakości nagranych płyt. Jak wół wychodzą tendencje w masteringu nowych płyt - np podkreślona góra. Mogę z tego tylko rozumieć, że poprzednie źródła wprowadzały ograniczenia i nie byłem w stanie odsłuchać prawdziwych możliwości mojego toru.

Kal

Kal

Miałem w latach '93-'95 Pioneera PDS-801.

Posiadał wyżej opisywaną przez Ciebie wadę, cechę.

Znakomicie zrealizowane płyty grał bardzo dobrze.

Posiadał tendencję do eksponowania wad nagrań.

Taką samą zresztą przypadłość posiada wiele wzmacniaczy choć w mniejszym stopniu się to objawia.

Nie sądzę by Twoja diagnoza była słuszna. Zbyt wiele czynników tu zachodzi.

Mój obecny system radzi sobie znakomicie z tymi podkręconymi, nabuzowanymi nowymi nagraniami.

Nie mam z tym żadnego problemu. Żadnego dyskomfortu w słuchaniu.

Nie mogę tego samego powiedzieć o poprzednich moich, a uznaych konstrukcjach.

=>kal800, 10 Lip 2007, 16:26

>Jak wół wychodzą tendencje w masteringu nowych płyt- np podkreślona góra

Słuchałem dziś Paula Anki z nieśmiertelną Dajaną perkusja tam była słyszalna ale nic nie syczało czyli to była dobra szkoła realizatorska,poza tym sporo kaset n.p.Maxell miało tendencję do podbijania wysokich tonów i dla tego były cenione na słabszym sprzęcie-czytaj większą liczbę osób .Osobiście lubiłem BASF-a bo odtwarzał liniowo ale kto tak lubi jak jest tak płasko w całym paśmie ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.