Skocz do zawartości
IGNORED

GRAMOFON dla początkującego

zawi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja posiadam Duala CS 5000 i uwazam, ze jest to bardzo porzadny gramofon i grajacy niezwykle muzykalnie.

Jego jedyna wada jest to, ze chyba niezbyt nadaje sie do MC z racji lekkiego ramienia (8,5 g)

Poza tym jest bardzo wygodny w uzytkowaniu i po prostu piekny - szczegolnie wersja w okleinie orzechowej.

Jak otrzymam drugi headshell to zamontuje wkladke Pro-Ject K6 i bede mial to co lubie - cieplo i muzykalnie.

I jeszcze slowo a propos CS 7000. Z tego co wiem to jedyna roznica pomiedzy modelami 5000 i 7000 jest zloty kolor wykonczenia.

>lenin dual cs-7000 czyli slawny "dual gold" wspolny identyczny z cs-5000 ma mechanizm, natomiast zewnetrznie a takze z powodu ramienia to inny gramofon, w sieci lata sporo ogolnikowych informacji ze to to samo, jesli chodzi o mc to jest to wlasnie gramofon przystosowany do takich wkladek. Dla poczatkujacego moze to byc swietny sprzet bo zostanie juz na zawsze, ale za 500zl jak niedawno lecial, a nie za 1200 jak teraz chca go wcisnac. Ale i tak cieszy mnie ze jest do kupienia bo byle gowna dualowego jest naprawde sporo na rynku - trzeba to talatajstwo gonic bo glownie przez to i mentalnosc ludzi nie ma w polsce dostepu do dobrego analogu.

ps. lenin smarowanie oski w dualu i instalacja wkladki w oryginalnej glowce oraz wykrecanie ow glowki cie nie wscieka? (no tak ale jak sam stwierdzilem oba sie roznia ramieniem, doswiadczenie praktyczne mam z 7000)

Piotr_

>ps. lenin smarowanie oski w dualu i instalacja wkladki w oryginalnej glowce oraz wykrecanie ow

>glowki cie nie wscieka? (no tak ale jak sam stwierdzilem oba sie roznia ramieniem, doswiadczenie

>praktyczne mam z 7000)

Oski jeszcze nie smarowalem.

Co do headshella to sam demontaz jest banalny. Odkrecam pierscien i wyciagam heashell (podobnie jak w mocowaniach typu SME) Gorzej ze zmiana wkladki, gdyz jest to waski headshell, a moj posiada doatkowo pokretlo do regulacji VTA i trzeba kombinowac. Ja zamowilem sobie drugi headshell i bede mogl spokojnie manewrowac wkladkami.

lenin - jesli sie nie myle elementy ramienia w 5000 masz aluminiowe? niestety w 7000 zbabrali by bylo jeszcze mniej niepowolanych drgan i faktycznie jest mniej tylko gwint sie spieka i sa prolemy z wymienianiem glowki po 20 latach na wszelki wypadek spraw sobie jeszcze jedna zapasowa jakbym sie mylil i byly to dokladnie te same komponenty co w 7000.

• 4 lata później...

A co powieci mi o tym gramofonie czy warto go kupic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub moze Dual 704 ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.