Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do mp3 - co?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Street! po przesłuchaniu wyżej wymienionych sluchawek

i innych pchełek

, dostalem e3c. Na tych słuchawkach skończyło sie szukanie a zaczęło słuchanie muzyki na iRiver. Nie napisze ci wiec nic o innych słuchawkach kanałowych bo takich nie słuchałem. Pozdrawiam

Jak się dobierze dobrze końcówki i poprawnie założy słuchawki, to E3C są całkiem sympatyczne. Mają swój urok, zwłaszcza w średnicy. W Shure denerwuje mnie jednak ten gruby i sztywny kabel, a także sam sposób ich zakładania. No i moje uszy nie są aż tak gościnne, żeby bez bólu i zasysania wpuszczać regularnie słuchawki aż tak głęboko. Lepiej przymierzyć przed zakupem.

Gwarancja

miesięczna gwarancja rozruchowa

STREET, 10 Paź 2007, 21:57

>Co do tych AKG K324P to też mam dylemat bo na allegro rozpietość cenowa jest comajmniej dziwna i

>podejrzana...ten sam model kosztuje od 89 zł do 185 zł....czyżby pojawiły się imitacje??w sklepie

>nie wiem jaka cena więc może ktoś rozjaśni me obawy....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gwarancja

miesięczna gwarancja rozruchowa

Zawartość opakowania (wersja bulkware)

Para słuchawek AKG k324p,

futeral ochronny.

Może tu tkwi cena inne mają 24 miesiące gwarancji :)

na e-bayu też ja się rozglądałem to PX100 kosztowały albo 10 Funtów albo 17 w zwyż tylko że w tych za 10 Funtów było magiczne słówko "REFURBISHED" czyli leżak magazynowy ( co się żadko zdarza ) lub ekspozycja lub najczęściej naprawiane !

do mp3 - iGrado - lepszych sluchawek do mp3ki nie slyszalem. PX100 dla mnie sa bardziej wyrownane, KPP maja wiecej wyzszego basu nadajacego rytm ale bywa buczacego - niemniej to tez fajne sluchawki. AKG k26p daruj sobie, k81dj sa 1/3 drozsze a o wiele wiele lepsze (jesli interesuja Cie zamkniete).

Z dokanalowek mam AKG K324 wersje Ebay tak jak Majkel i graja ok, wyrazniej od EP-630.

Hmm dziwie sie pojawianiu sie tu sluchawek typu PX200, k26p - przecie to nie gra...

To ja już nic QRWA nie wiem bo....tutaj TAK !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ja sie akurat z ta opinia Nimnula dotyczaca dzwieku nie bardzo zgadzam - dla mnie iGrado wsrod slcuhawek przenosnych sa klasa sama dla siebie.

Komfort tez bez przesady po uzyciu i dopasowaniu do uszow dobrze sie ich slucha,

Oczywiscie pierwsza opinia tez jest znacznie przesadzona - do sprzetu domowego tez sa ok ale na tym poprzestane bo juz takie sr60 sa tu lepsze nie mowiac o DT990Pro , niemniej jednak w swoim przedziale cenowym i do zastosowan na powietrze sa genialne . iGrado+IFP - rewelacja.

Potwierdzam, iGrado wykonane jest lipnie, ale gra świetnie na prawdę rasowym dźwiękiem. Z drugiej strony bez przesady! Te punkty z niemieckiej gazetki są totalnie z dupy... Nie wiem, może to znów "test" przeprowadzany na iPodzie jak któryś zamieszczany w innym wątku.

pewno wlasnie jakosc/cena - tu bym sie zgodzil ale w tym wypadku zawsze fore maja tansze sluchawy. CO nie znaczy ze komus iGrado nie mogly sie bardziej podobac od AKG K701 na przyklad...

• 1 rok później...

W grudniu 2006r. nabyłem córce mp4.

Dokładnie to model: "MP4 Player 512MB, Wave 9680 #222".

Gra toto naprawdę fajnie, ma sporawy kolorowy wyświetlacz, w ogóle urządzenie jest sprytne, małe i córka NIE narzeka, że akumulatorek krótko trzyma...

EMPIRE AUDUO SOUND SYSTEMS; Dzierżoniów, ul. Staszica 24.

www.empire.com.pl

Ukryta Zawartość

(Robi wrażenie też jakość fotek na wyświetlaczu.)

No i wczoraj przyszła pora na nowe słuchawki :)

Ofc. przeczytałem wczoraj wszystko co znalazłem nt. "słuchawki do mp3" na tym forum /i nie tylko na tym forum, bo prasę fachową też przejrzałem/.

Nastawiłem się na ok. 3x > większy wydatek niż poniosłem :)

Miały być małe, nie douszne, wygodne. Jeśli z pałąkiem do takim na szyję.

W MM były m.in. "Senki", SONY, Philipsy i in.

Córka wybrała:

"Philips Earclip headphones, model SHS4700".

/Cena ok. 60zł./

* * *

Słuchałem w nich bez znudzenia i zmęczenia (a z przyjemnością) przez ok. pół h muzyki.

Dźwięk przyjemny, b. poprawny, trudno mi się do czegoś przyczepić. Mnie... ;)

I chociaż generalnie nie lubię słuchawek, te są muszę przyznać całkiem ok.

Od razu powiem, że powiem, że NIE są w mo typie KOSS Porta Pro, bo IMO dają agresywny dźwięk i sa chyba pomyślane dla przygłuchych lub na warunki dużego hałasu zewnętrznego.

Może i kiedyś były hitem ale chyba już nie teraz /dość ciężkie, niezbyt wygodny, IMO, pałąk.)

POLECAM zatem Philips SHS4700 jako wygodne, przyjemnie brzmiące i mało zajmujące miejsca słuchawki do mp3/mp4.

Niestety nie mają etui, ani sprytnego patentu do uwieszenia ich do odtwarzacza mp3.

Po prostu "mp3" jakby wisi na wtyku. /Najrozsądniej chyba schować ją w kieszeń, a kabel słuchawek poprowadzić pod ubraniem./

Parametry słuchawek Philips SHS4700:

1,2m kabla, 12-24 000Hz, 115dB, moc wejściowa: 100mW.

Uważam, że są to udane słuchawki, w nie wygórowanej /czyt.: "nie audiofilskiej"/ cenie.

Znaczny komfort użytkowania.

A w ogóle to sporo było różnych innych słuchawek jak: TDK, Panasonic i in., w cenie od ok. 30zł.

Ukryta Zawartość

Z dousznych warto zainteresowac sie firma Ultimate Ears - mocna konkurencja dla Shure, przy okazji troche tansze. Firma robi profesjonalne douszne sluchawki do monitoringu, co odbija sie w charakterystyce nawet tanszych modeli - i nie kazdemu to odpowiada - cos jak monitory studyjne w zastosowaniu domowym. Jakosc wykonania jest fantastyczna. acha - jednym z zalozycieli firmy jest Van Halen:>

Ukryta Zawartość

Slyszal ktos z forumowiczow produkty firmy Etymotic Research? Ostatnio coraz czesciej ta marka obija mi sie o uszy ale niestety nie mialem okazji ich jeszcze posluchac:/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.