Skocz do zawartości
IGNORED

do posiadaczy Creek'ów

okno

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z Creekiem A50iR i ptyam Was, moze mi pomozecie:

kiedy wzmacniacz jest wlaczony, w glosnikach slychac ciche, niskie buczenie. Pojawia sie ono z chwila wlaczenia wzmacniacza i wystepuje niezaleznie czy leci jakas muzyka czy nie, czy jest podlaczony CD czy nie. Poza tym, kiedy dotykam gałki glosnosci to pojawia sie dodatkowe buczenie, tym razem wyzsze. Natomiast gdy dotkne druga reka obudowy, wtedy buczenie pochodzace od galki znika, ale nadal jest to nizsze.

Czy spotkaliscie sie z czyms takim w swich wzmacniaczach? Moze nie zwracaliscie na to uwagi?

https://www.audiostereo.pl/topic/3428-do-posiadaczy-creek%C3%B3w/

Wtaj, u mnie buczenie nie występuje, tzn jest cisza w głośnikach, chyba że porządnie rozkręcę potencjometr to słychać cichy syk ale to normalne. A powiedz czy te buczenie jest od nowości i czy wzrasta ze zmianą poziomu głośności.

Pozdrawiam.

ja: tak jak napisal yanoosh: W starym bloku raczej nie ma oddzielnej żyły dla uziemienia, ale może być zerowanie, tzn. żyła zerowa jest podłączona do bolca. To też raczej powinno wystarczyć. I w moim mieszkaniu tak wlasnie jest. Podlaczylem do takiego gniazdka z bolcem, uzywajac jeszcze listwy przeciwprzepieciowej i dalej to samo....

Okno,

do właściciela Twojej nory nie masz co uderzać z pytaniami, bo o uziemieniu na pewno nic nie wie, a tylko przypomnisz o swoim istnieniu i zażyczy sobie czynsz za następny miesiąc. Jeśli jesteś z spoza stolicy do czem prędzej udaj się na dworzec PKP (póki kolej nie strajkuje) i szybko do serwisu na ul Waliców 20. Jesli jesteś z Wawy, to sprawa prosta. Masz sprzęt na gwarancji - jeśli dobrze z nimi zagadasz to wzmacniacz wymienią Ci od ręki (jeśli mają go fizycznie).

Buczenie to kwestia wzmacniacza - czasami się tak zdarza: masy, pętle, itp. Uziemienie na pewno nie zaszkodzi - lepiej, aby sprzęt był uziemiony, ale nie koniecznie pomoże. Ot co. Creek dość często miewa takie wpadki, ale to normalna sprawa, i to nie tylko w tej firmie. Creek to maleńka firma rodzinna, której produkty powstają w przysłowiowym garażu, tak więc wszystko może się zdarzyć. Czesem wystarczy mocniej poskręcać urządzenie, jego trafo, a niekiedy pomaga wymiana np. potencjometra.

Tak więc niczym się nie przejmuj, może panowie naprawią Ci sprzęt "od ręki".

Otrzyj łzy i do serwis, pozdrawiam

delta:dzieki stary :)

do wlasciciela dzwonilem i mi wyjasnil bo sam zakladal gniazdka, a co do niego, to jest miekki i gietki jak plastelina :)

Co do serwisu:kupilem ten wzmak u typka, ktory ma wlasna firme (AskMe) i on jutro u mnie bedzie, sciagnal mi pembroki. U niego dalem o 500PLN mniej niz w sklepie ale mam karte gwarancyjna audiosystemu i jego pieczatke itp. Mam nadzieje, ze nie bedzie lipy.

PZDR

Sprobuj podlaczyc wzmacniacz do innego gniazdka. Mialem kiedys sytuacje, ze wzmacniacz, nie Creek, buczal, ale gdy podlaczylem do inngo gniazdka to przestal. Rozkrecilem i skrecilem buczace gniazdko i przestalo buczec, chociaz nie znalazlem powodu dlaczego buczalo.

Parsec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.