Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do domowego studia do 700zl

braciak

Rekomendowane odpowiedzi

polecam forum Estrada i Studio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tam zdecydowanie lepiej poradzą

słuchawki audiofilskie a słuchawki do pracy to raczej różne sytuacje

jako audiofil osobiście chętnie bym coś polecił, ale nie mam takich doświadczeń

z obecnie produkowanych i półotwartych do 700 zł to ze względu na neutralność tylko Fostexy T50 RP przychodzą mi do głowy, ale wymagają modyfikacji

ze starszych AKG K240 Monitor, ale tylko second hand, bo juz nie produkują

obie słuchawki to wg mojej ograniczonej wiedzy tzw. "klasyki" używane studiach, ale co powiedzą o nich na forum EiS?

nie wiem

wszystko zalezy do czego konkretnie mają służyć słuchawki itd., w studio to przecież narzędzie pomocnicze

pozdrawiam!

graaf

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli do "studia", czyli na poważnie (nawet domowego) to tylko słuchawki zamknięte. AKG K271S - neutralne, superczyste i bardzo wygodne, spokojnie kilka godzin można mieć na głowie. Używam ich od 4 lat i nadal wysoko je cenie. Cena trochę ponad 500 zł.

ani te ani te nie są półotwarte

z zamkniętych poza AKG 271 Studio powinieneś wziąć pod uwagę Beyery DT150

770 to raczej słuchawki "dla perkusistów"

ale przede wszystkim - zapytaj na forum EiS

słuchawki "do studia" to dość nieprecyzyjne określenie, wszystko zależy od tego, do jakich zastosowań mają służyć... jeśli dla wokalisty czy ogólnie jako "podsłuch" to proponuję beyery dt-770 pro, jeśli pomocniczo do masteringu to napewno beyery dt-150, lepszych do tego celu i przede wszystkim tańszych nie znajdziesz (na allegro bywają za niecałe 600 zł), jeśli pomocniczo do robienia mixu to... no właśnie, tutaj jest kłopot, bo sam chętnie znalazłbym te "najlepsze" w tej cenie :) niektórzy cenią akg k240 w wersji monitor, mniej cenione są nowe k240 studio, obydwa modele są półotwarte, za to akg k271 studio to model zamnięty i już tu o nich wspominano - niestety ja dłużej k271 studio nie testowałem, ale są pewnie zbliżone dźwiękowo do k240. idąc dalej, takie np. akg k240 monitor są bardziej neutralne od przykładowo beyerów dt-770 pro, ale tu wszystko zależy od tego, co chcesz usłyszeć. niektórzy pracują i uwielbiają ns-10 yamahy, bo są "płaskie" i wszystko na nich brzmi dennie ;) podobnie jak na k240 monitor, a inni wolą poznać brzmienie na czymś mniej "płaskim" i bardziej efektownym i wybierają zupełnie inaczej brzmiące monitory czy w tym przypadku słuchawki - jak np. beyery dt-700pro. a i tak najważniejsze potem, żeby dobrze poznać swój sprzęt i nauczyć się go.

pozdrawiam,

>graaf, 23 Cze 2007, 11:29

>z zamkniętych poza AKG 271 Studio powinieneś wziąć pod uwagę Beyery DT150

>770 to raczej słuchawki "dla perkusistów"

graaf dla perkusistów faktycznie jest wersja DT-770 z literką M bodajże i z gąbkami obciągniętymi skórą dla lepszego tłumienia, DT-770 bez oznaczeń to wersja "hi-fi", natomiast DT-770 Pro to wersja dla profesjonalistów z nausznikami welurowymi (pomijając jeszcze fakt, że istnieje wersja 80 ohm i 250 ohm dt-770 pro).

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.