Skocz do zawartości
IGNORED

jaki głośny sprzęt audio do 500zł?

eden13

Rekomendowane odpowiedzi

Na wakacje myśle ze coś zarobie i chce kupić sprzęt audio żeby był głośny . Generalnie lubie słuchać muzyki z jakiegoś kina domowego albo zestawu 2.1 , ma fajny bas i czysty dźwięk nawet w tych mało znanych firmach .Może się myle ale ja odnosze takie wrażenie . Większość ludzi pewnie powie że lepiej kupić jakiś wzmacniacz i głośniki . Ale jak się spytam jaki wzmacniacz i głośniki kupić to powiedzą żebym dołożył .Ale ja więcej niż 500 zł nie zamierzam wydać .Do sprzętu który mi polecali inni czyli jakiś wzmacniacz i głośniki Altusy 140 to mi sie nie podoba . Nie ma az takiego fajnego basu i strasznie czeszczą gwizdki .

Obecnie posiadam głośniki tonsil ZG30C114 do naprawy zawieszenie i jakieś głośniki universum LB847 . Mogą być wykorzystane do mojego sprzętu ale moge tez je sprzedać . Zależy jak mi doradzicie i jak to bedzie sie miało do mojego sprzętu . Jaki wzmacniacz kupić i głośniki ?? Albo coś innego ?? Co polecacie a czego nie ?? Zależy mi na bardzo głośnym graniu , głośnym basie i wyraźnym brzmieniu a jakość muzyki odwarzanej taka jak w kinach domowych . Chce czuć drgania na sobie . Głośniki przydadzą sie na jakieś imprezy . Myślałem coś o STX (słyszałem ze dobre) i koncówce mocy sharp 7700 ale nie wiem jak to działa . Muze puszczam z kompa .

Pozdro dla wszystkich

Muza z kompa i mocny wzmak?

Albo faktycznie prowokacja, albo kolega poprostu nie wie co to znaczy sluchac muzyki.

Pewnie chodzi mu o sprzet do glosnego sluchania pseudomuzyki typu umc umc.

Idz do komisu z instrumentami muzycznymi, popros o jakis piec i wielkie paczki obite materialem z raczkami i najlepiej druciana siatka przed membranami i masz glosny sprzet na imprezy. Potem poszukaj w punktach wywozu elektroniki jakie ostatnio otwarli jakiegos wyrzuconego spalonego wzmacniacza i sklec sobie ze sklejki atrapy kolumn. Zestaw estradowy odpal na imprezie, zestaw atrape postaw przy dzwiach w widocznym miejscu by wezwane przez sasiadow gliny mialy co rekwiroac. Pamietaj o piwie w plastikowych korkowanych butelkach z rozlewni tej samej co piwo volt i vat - ma najlepsza proporcje imprezowa do ceny. Wbrew pozora ja nie zartuje jak reszta bo wiem ze nikt sie w mej okolicy ostatnio nie wporawdzal :)

np:

Kolumny Diora Polaris 120

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz:

Sony

Ukryta Zawartość

lub Diora 502

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czy ten wzmacniacz sony jest dość wytrzymały ?? Chodzi o to czy się nie spali jak długo będzie grał na full ?? Czy ten wzmacniacz wyłączy się jak będzie się przegrzewał ??

będzie grał i grał, także na full, nie ma co się martwić :), o ile oczywiście będziesz go w tym fullu trzymał przed granicą zniekształceń, co usłyszysz na pewno, gdy za mocno odkręcisz gałkę we wzmaku, po drugie to nie wiem, czy to do wytryzmania będzie :)

Jak ma być głośno, to tylko sprzęt estradowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do domowej imprezy wystarczy. Współczuję sąsiadom... pamiętaj że w razie czego znają numer na policję ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Co to wogóle za firma MC Fun ?? Pewnie jakieś badziewie . Jak widze nowe produkty tak tanio to daje se odrazu spokój . Biore tego soniaka i bedzie git . Dzięki za odpowiedzi .

Te propozycje estradowe dałem oczywiście trochę złośliwie... tak naprawdę Twoje pytania są zaprzeczeniem tego co większość ludzi ceni na tym forum, czyli dźwięk wysokiej klasy przy niezbyt wysokim poziomie głośności. W cenie 500zł jest kilka ciekawych propozycji dobrze grających, ale ich podawanie mija się z celem bo i tak nie docenisz ich walorów... jak nabędziesz trochę doświadczenia, możesz zapytać ponownie, wtedy pojawią się bardziej sensowne propozycje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ale skoro ja praktycznie widze bardzo małą różnicy pomiędzy audiofilskimi głośnikami a głośnikami grającymi pseudobasem to po co przepłacać . Ja widze tylko taką różnice że audiofilskie bardziej czeszczą i mają nie taki fajny bas jak te drugie. Jeżeli lubie słuchać muzyki na tanim sprzęcie to nawet dobrze bo oszczędze. Jak amsz jakieś propozycje inne to prosze podaj mi .

trzęsienie ziemi w chałupie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ok, to już bardziej serio do 200zł możesz kupić takie kolumny, będziesz miał bas i to przyzwoitej jakości, a i normalnej muzyki da się posłuchać:

Ukryta Zawartość

Do tego wzmacniacz może być ten sony powyżej albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za podobną kwotę.

Można i inne jak np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te grundigi to obudowy zamknięte, będzie krótki i mocny bas i moc dość duża jak na podstawkowce. Są ciężkie! Zaletą jest dość wyrównane pasmo, całkiem dobrze jak na tą cenę. Ustaw je niezbyt wysoko, najlepiej na regale około 50cm wysokości, możesz lekko odchylić do tyłu. Z tych wymienionych wzmaków najlepsza jest integra Onkyo, pewnie cena przekroczy 200zł, ale do 300 warto go licytować. Do tego kup sobie w MM kabelki głośnikowe Vivanco 2,5 mm2 (miedź lub posrebrzane), na allegro interkonekt Prolink i już będzie to całkiem fajnie grało, a w Onkyo możesz sobie podbijać bas ile dusza zapragnie, będziesz czuł go na klacie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.