Skocz do zawartości
IGNORED

Kto zna niemiecki i ma wolne2 minuty ?

dudivan

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ nie znam kompletnie j. niemieckiego (poza raus, weg, donnerweter i dali, dali!) a muszę przeprowadzić wymianę maili z osobą z Niemiec, która nie zna z kolei ani rosyjskiego ani angielskiego chciałbym poprosić kogoś z was o przetłumaczenie dla mnie poniższego tekstu.

Poprzednio napisałem po angielsku, ponieważ niestety nie znam niemieckiego. W swojej wypowiedzi na forum wspomniałeś o [obudowie do głośników] nazywającej się [GW-box]. Jaki to rodzaj obudowy? Czy jest to [bass reflex] czy [obudowa otwarta]? Z nieudolnego tłumaczenia na angielski za pomocą automatycznego translatora wynika że ma ona coś wspólnego ze skrzynką starego, lampowego radia. Czy mógłbyś mi przesłać jakiś rysunek - tak chyba najłatwiej będzie się zorientować co to takiego? Pozdrowienia".

Ewentualny tłumacz fragmenty w nawiasach kwadratowych może pominąć. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/34520-kto-zna-niemiecki-i-ma-wolne2-minuty/

tłumaczy pojedyncze zdania lub strony i to na tyle skutecznie, że całość jest do zrozumienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nowy, właśnie za pomocą rybki tłumaczyłem z niemieckiego na angielski (wspominam o tym powyżej) ale trochę wstyd przemawiać do człowieka takim niemieckim. To się nadaje do red. Orłosia z Teleekspresu!

dudi,

mój niemiecki trochę zardzewiał, ale chyba oddałem o co chodziło:

Ich habe früher in Englisch geschrieben, weil ich unglücklicherweise Deutsch nicht kenne. In deiner aussage auf dem Forum hast du etwas über ein Lautsprecher Box gesagt mit der Name GW-Box. Was ist das für eine Box? Ist es Bass-Reflex oder eine offene Box? Vom nicht richtig gelungene Übersetzung durch einen automatischen Übersetzer ins Englisch sieht es aus das es etwas zu tun hat mit einer alten Rohren-Radio Box. Kannst du mich irgendeine Zeichnung davon schicken – vielleicht ermöglicht das die Orientierung um was es geht? Herzliche Grüße!

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Dziękuję, kris! Wyślę Niemcowi twoje tłumaczenie, mam nadzieję że nie ma tam dla draki ukrytych obelg, świńskich wyrazów czy jakiejś śmieszno-strasznej nowomowy ("podgardle dziecięce"). :)

> didivan

Kris_k przetłumaczył to znakomicie. Jego niemiecki wcale nie rdzewieje.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Mala korekta:

Ich habe früher auf Englisch geschrieben da ich unglücklicherweise kein Deutsch spreche. In deiner Aussage auf dem Forum hast du etwas über einem Lautsprecher mit dem Namen GW-Box geschrieben. Was ist

das für eine Konstruktion? Ist es ein Bass-Reflex Gehäuse oder eher eine offene Schallwand? Aus einer nicht richtig gelungenen Übersetzung

durch einen automatischen Übersetzer ins Englisch, sieht es aus, als hätte es sich um etwas ähnliches wie ein altes Röhrenradio gehandelt. Kannst du mir eventuell eine Zeichnung davon schicken? Das würde mir bestimmt Einiges klären.

Danke im Voraus und einen schönen Gruß

Witam!

A może jest ktoś kto nie tylko zna niemiecki ale i ma czas? Poszukuje osoby dobrze znającej ten język celem przetłumaczenia pewnej ilości tekstu. Tekst przesłany zostałby w wersji elektronicznej, dlatego można nad nim pracować u siebie w domu.

Jeśli są takie osoby (może ich być więcej niż jedna) proszę o PW.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.