Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt warty rekomendacji.

Gość Kinomaniak2005

Rekomendowane odpowiedzi

A ja proponuję, by kolega przejrzał archiwum tego forum oraz pl.rec.kino-domowe dostępne na www.google.pl :-) Pisano już o tym, że dvd yamahy są dość awaryjne, oraz że Onkyo robi najlepsze amplitunery.

Poza tym, każda pliszka swój ogonek chwali, nieprawdaż? Mało kto przyzna się, że kupił bubla (i tym samym, że źle wybrał).

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość Kinomaniak2005

(Konto usunięte)

Jesko - na palcach jednej ręki można policzyć opinie dotyczące sprzętu do kina domowego więc mi nie mów, że od tego są opinie. Może tutaj ludzie będą bardziej śmiele opisywać swoje doświadczenia ze sprzętem.

prosze bardzo niech wpisują. Zaroi się tu od pozytywnych opini sprzętu który recenzeńci posiadają. Przecież to oczywiste że jeżeli ktoś np. kupił amplit. yamahy to będzie go chwalił. Te opinie będą się miały nijak do rzeczywistości, bo wątpie żeby ludzie patrzeli na swoje klocki obiektywnie ?! a może się myle. Inną sprawą jest to że jest tutaj dużo osób które nic poza swoim (klockiem, kolumnami) nie słyszało, a wtedy takowa pozytywna opinia nie będzie miała najmiejszego sensu, bo skąd może wiedzieć czy jego sprzęt gra tak jak powinien?!

pozdro

mi się wydaje że od takich spraw to są fachowe czasopisma a nie indywidualni użytkownicy, bo recenzenci fachowych czasopism mają z tym doswiadczenie, nie testują swego sprzętu i pużniej go chwalą ale ten sprzęt co im każą testować .

OK PIERWSZY

Yamaha dvd530 plus 640, glosniki przod Tannoy 605, central Tannoy RC, tyl Monitor Audio Babyboomer satelite. brak suba. Interconekty DPA i KOLUMNOWY CAMBRIDGE AUDIO.

Zestaw KD zastapil zestaw stereo pioneer a400x i Micromega stage 1.

Zewstaw KD gra bardzo selektywnie i delikatnie gora i brak mu tej dynamiki basu co systemowi stereo czego przyczyna jest pewnie kiepski DVD. Glosniki Tannoya pracuja delikatnie bez sklonnosci do wyostrzen i mimo ze to podstwkowce slychac w nich 30 Hz. Centralny walczy dzielnie i nie straszna mu zadna sciana dzwieku wszystko podane jest selektywnie i bez kompresji (Dialogi na PEARL HARBOR w czasie startu samolotow - inne centralne po prostu wymiekaly.

Chetnie wymienilbym przody na cos z serii Revelation i na Suba z tej serii ale niestety juz nie jest produkowana, a dvd na 830

Inna ciekawa alternatywa jest seria VIVACE warszawskiej ESA - gra to cudnie jasno i nisko bez tepego dudnienia i wybacza gorszym klockom

kinomaniak

no i prosze marcin07 dał ci przykład na to że wpisywanie tu takich opini jest bez sensu (mam nadzieje marcin że zrobiłeś tylko dla przykładu). Ta opinia nie ma charakteru rekomendacji poszczególnych części, dowiedziałem się raczej jaki kolega ma system i (w małym stopniu) jak brzmi.

Ale może to jest jakiś pomysł żeby opisywać nie poszczególne elementy tylko całe systemy???

pozdro

mysle ze nie jestesmy w stanie napisac wielkiego poematu z opinia o 10 klockach bo nikt nigdy nie mial szans na test takich urzadzen. Mozna napisac jedynie pozytywna opinie o tym co sie ma lub porownac z czyms co bylo i tez nie wiadomo czy do konca poprawnie brzmialo. latwiej by bylo gdyby ktos pisal co mu nie pasuje w systemie ktory ma

Gość Kinomaniak2004

(Konto usunięte)

Jeżeli takie wpisy nie mają sensu to po co jest to forum? Każdy zadaje jakieś pytanie np: " Co lepiej kupić yamahę, denona czy onkyo" I wtym momencie znajduje się 15 osób wpisujących różne opinie. jeden pisze, że Sony drugi że pioonera a trzeci JVC. Więc i tak za bardzo nie będzie można wto wierzyć. A apropos fachowych pism - jestem ciekawy czy tak zupełnie obiektywnie są przeprowadzane tam testy. A może dany redaktor w zamian za prezent np. od firmy JVC (jakiś amlituner w prezencie) ma opisać jak najlepiej dany model i co wtedy? Uwierzycie mu?

takie wpisy absolutnie nie są bezsensu to ten wątek taki jest .Powtórze- do wyrażania opini jest tu specjalne miejsce jeżeli ktoś umie je pisać to powinien to zrobić właśnie tam. A tak po za tym to wyobraz sobie, że po pewnym czasie będzie tu np. 100 wpisów, za każdym razem będziesz je wertował żeby znalezć ten który cię interesuje???troche głupie, nie?!!!

na tym zakończe

pozdro

Do Marcina07. No, może jakis pozytek przy okazji tego wątku (przynajmniej dla mnie...). Piszesz, że miałeś A400x i przeszedłes na kino. Bolało? Bo ja mam cykora. Gram A400x z Dali 505 i da sie słuchać. Myslę o zmianie na pełne kino z kompletnym Dali i Yamaha (440 lub ta co Ty masz). Jak to u Ciebie gra w stereo (nie zrezygnuje z odtwarzacza cd do muzyki i tak podłączę muzę - filmy to wiadomo pójda sobie z dvd i poradza sobie, ale co z muzyka w porównaniu do poprzedniego dźwięku. Duża strata, a może cos lepiej? Zalezy mi na Twojej opinii bo słuchałes z tego co ja czyli z A400X, który ma sporo zalet - no i troche wad...). Daj znac prosze i pozdrawiam. Maciek

Dzieki Marcin07! Ja gram na starym ale jarym Cambridge'u z "prosiaczkiem" Musical Fidelity X10D i jest OK. Czyli z tego co piszesz wynika że poboli ale chyba przestanie. Oczywiście wczesniej poslucham. A co myslisz o "słynnej" Yamaha 440? Tyle tego wszedzie że az strach pomysleć co to za cudo!!! Pozdrawiam. Maciek

Dobór jakiego kolwiek audio video jest żeczą indywidualną To sie ma podobać mnie a nie komuś. Przykładem jestem ja sam. W ciągu dwóch lat wymieniłem osiem amplitunerów, trzy dvd, cztery zestawy kolumn i sześć tv. Tyle wymian dokonałem tylko po to żeby dopasować system dla swojego ucha i oka i na dzień dziejszy jestem usatysfakcjonowany. Dodam tylko, sprzęt który posiadam można zaliczyć do półki średniej. Życzę udanego zakupu systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.