Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do conrad KD 261

luck_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Chcę sobie sprezentować słuchawki do w/w wzmacniacza i reszta jak w moim profilu. Nie chcę drażnić moją muzyką mojej żony i właśnie zastanawiam się nad kupnem słuchawek mam na to budżet zarezerwowany do 200zł. Czytałem wzasadzie chyba wszystkie wpisy na ten temat na tym forum i zastanawiam sią nad tymihttp://allegro.pl/item212742985_sennheiser_hd_477_nowe_gwarancja.html . Czy są one znośne czy może macie coś godnego polecenia do 200zł. Bardzo proszę o poradę.

https://www.audiostereo.pl/topic/34671-s%C5%82uchawki-do-conrad-kd-261/

polecam te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zdecydowanie najlepsze do tej kwoty,naprawde polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja sie bede upieral ze do 200zl tonsil sd426 i nic innego, dopiero od 300zl warto a raczej trzeba zainterresowac sie pionerami se-a1000, te daja przestrzen prawie jak w glosnikach-ale grzeja sie conajmniej 200h

A nie wiecie koledzy jaka jest długość kabla w tych tonsilach. Jest akurat oferta na allegro za 190zł ale nie ma podanej długości kabla. Potrzebuję tak ok 3m. Jeszcze jedno czy jeżeli kabelek jest za krótki to mogę śmiało jego zmienić na dłuższy i czy długość kabla wpływa na jakość dźwięku?

mozesz go zmienic jezeli bardzo chesz i nie powinno to miec wplywu na dzwiek.

nie wiem tylko jak ciezko sie go w tym modelu wymenia, robilem to w sd524, w tych za bardzo nie wiem ale i tak pewnie trzeba by je troszke zdemontowac wiec bylbym za tym by narazie kupic albo zrobic przedluzacz. Za jakis czas je bede rozbieral by wymienic kabel i jak to zrobie dam ci znac, nie chcialbym zebys musial psuc nowe nauszniki.

sd426 to sluchawki wg mnie bardzo wywazone. Jak dla mnie maja tyle basu ile trzeba, gora jest nie meczaca co jest bardzo wazne przy dluugich oosluchach

ps

nie przejmuj sie jak beda ci koledzy pisac ze to szmelc, co prawda jakosc wykonania nie jest powalajaca za to driverek po rozgrzaniu bedzie cie zachwycal nie skrepowanym dzwiekiem.

mam troche sluchawek wiec obiektywnie do nich podchodze, poza tym jak przyjdzie czas bedziesz wiedzial czemu chcesz je wymienic i w ktora strone isc w sluchawkowym swiecie.

Zanim zmienisz zdanie o sd426 na podstawie przesluchania innych powiedzmy senkow , nie zachwycaj sie ich pseudoczystoscia (innych sluchawek)w porownaiu do sd426, bo tak nie jest, poprostu sd426 graja rowno, natomiast tanie sprzety z pod znaku filipa i senek to poprostu podbite skraje pasma.

nastepnym zakupem powinny byc pionieery bo w tej kategorii cenowej nie ma poprostu nic lepszego az do pulapu 800-1000zl, jest to moja ocena na podstawie tego co mam w domu

pozdrawiam i zycze wielu godzin sluchania

szakunec - niestety ale masz rację, co ja cholera teraz zrobię. hymmm chyba niestety będę musiał obejść się bez słuchawek.

Dziękuje wszystkim za wpisy, mi już raczej się nie przydadzą ale może komuś w podobnej sytuacji niż mojej się przyda. Pozdrawiam wszystkich.

Koledzy a co powiecie żeby podłączyć te słuchawki do czegoś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> kolego luck_ --- a mam podłączone do odtwarzacza CD. Wzmacniacz Conrad KD-261 nie ma wyścia słuchawkowego i nie wiem jakim cudem chcecie dokonać podłączenia do niego słuchawek.

Zanim zastanowić się albo zadać takie pytanie zakładającemu wątek - od razu zasypujecie go gradem propozycji - typu : do 200 zł najlepsze będą słuchawki ...

>luck_, 9 Lip 2007, 10:18

można podłączyć do czegoś takiego, tylko miej na uwadze, że ta aukcja to była aukcja prywatna i cena tego wzmaka napewno nie oscylowała wokół 49 zł tylko więcej... też miałem kd-261 i miałem po prostu wpięty między źródło, a wzmacniacz mały mikser, który miał międzyjnymi gniazdo słuchawkowe. jak nie chcesz nic wpinać między źródło (cd) a wzmacniacz, to wzmacniacz słuchawkowy zapewne da się też podpiąć pod tape-out w conradzie, tylko że wtedy sygnał będzie niepotrzebnie przechodził przez kd-261, czy może się mylę?

pozdrawiam,

Więc może jeszcze mój pomysł ze słuchawkami nie jest do końca spalony:) Główne są mi słuchawki do słuchania z gramofony tylkoże mój przedwzmacniacz gramofonowy nie ma wyjścia słuchawkowego i nie wiem czy w ogóle jest jakiś taki przedwzmacniacz z takim wyjściem dlatego myślę że jednym rozwiązaniem będzie podłączenie wzmacniacza słuchawkowego (chyba że są jeszcze jakieś rozwiazania - a czy można wstawić do conrada wejście słuchawkowe jeżeli tak to ile z tym roboty i ile mniej więcej by kosztowało może ktoś się orietuje) tylko teraz zachodzi pytanie jaki wzmacniacz może macie jakieś propozycje.

Proszę o pomoc. Czy w przypadku mojej konfiguracji sprzętowej podłączenie słuchawek przez wzmacniacz słuchawkowy jest dobrym rozwiązaniem, jeżeli tak proszę podajcie jakieś propozycje co do wzmacniacza (czy do 100 zł coś znajdę)

>luck_, 10 Lip 2007, 20:48

>Proszę o pomoc. Czy w przypadku mojej konfiguracji sprzętowej podłączenie słuchawek przez

>wzmacniacz słuchawkowy jest dobrym rozwiązaniem, jeżeli tak proszę podajcie jakieś propozycje co do

>wzmacniacza (czy do 100 zł coś znajdę).

Zawsze ma sens podłączenie przez wzmacniacz słuchawkowy, niestety w cenie 100 zł raczej nic gotowego nie kupisz, pozostaje łapanie za lutownicę (ew. poproszenie znajomego elektronika) i klecenie prostego samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.