Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o ONKYO A-9711 lub A-8850 ?

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM.

Miałem kiedyś przez rok 8850. To dobry wzmak ,mocny, spokojnie dawał radę moim Epsilonom a one troche prądu potrzebują. Brzmieniowo raczej po jasnej stronie, nie ostro ale ciepła za dużo w nim nie ma. Może to też wina moich kolumn więc najlepiej sprawdzić na swoim systemie. Jedyną wadą jest słaba jakość przełączników Direkt i selektora zródeł.

Znam A-9511 - nie jest zły, wydajny prądowo, dynamiczny, barwa nieco ciemna, pasuje do jaśniejszych kolumn

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Pojęcia nie mam, na ile różni się brzmienie 8850 i 8650...

Ten ostatni przez sporo czasu gościł w moim systemie - ogólnie poprawny... niemniej moich Dynaudio, jak się okazało po zmanie wzmacniacza nie uciągnął! Szczególnie dól pasma był, patrząc z perspektywy czasu, nijaki. Brakowało rozciągnięcia i "kopa". Na duży plus - stereofonia!

Pozdrawiam!

Miałem i 9711 i 8850.

9711 jest rozlazły, zmulony i spowolniony, bez kopa. Nie polecam.

8850 jest dynamiczny, ma obfity, ale i kontrolowany bas, przyzwoitą stereofonię i całkiem poprawną równowagę tonalną. Generalnie jest to dość wartościowy wzmacniacz. Na pewno o niebo lepszy od nowszego 9711.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.