Skocz do zawartości
IGNORED

NAD T743 vs NAD 320BEE/325BEE

f7318

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie czy ktoś porównywał oba tytułowe klocki pod kątem gry w stereo - czego można się spodziewać. Chodzi o temat stary jak świat "chcę mieć kino w domu ale i w miarę porządne stereo". Zastanawiam się też co lepsze NAD T743/T744 czy Cambridge Audio 540 R V2. A może zacisnąć pasa i kupić Cambridge Audio 640 R ??? Ostatnia sprawa to instrukcja po polsku do NAD'a T743 są miejsca w sieci gdzie można pobrać albo na allegro ktoś widział coś takiego do kupienia...

https://www.audiostereo.pl/topic/34949-nad-t743-vs-nad-320bee325bee/

najlepiej:

wzmak stereo napedza przody

kupujesz ampli do kina domowego

ampli napedza centralny, tyły i sub

ampli koniecznie z pre-out (wyjścia pre-out front podłączasz pod wejście video we wzmaku)

I masz: stereo do stereo a kino do kina. I ten stary jak świat dylemat znika :)) mam dokładnie takie rozwiązanie i jestem bardzo zadowolony.

w aspekcie dźwięku t 743 jest niezły , porównując z nad 3240 pe. Jest jednak jeszcze kwestia niezawodności. Ampli nad-a moim zdaniem przerosły ich możliwości obsługi takiej ilości elektroniki opartej na tech. cyfrowej. Tu wygrywa Yamacha ale ta z kolei będzie grała "po japońsku" czyli ostrzej u góry bardziej agresywnie. Najlepszy kompromis to : nad do stereo czyli 320 bee, do kina jednak japończyk ( chyba że kwestia kasy ) wtedy albo dźwięk :nad ,albo niezawodność: coś japońskiego.

pozdrawiam stogdan

Porównywałem Nada C320 z T742, 320 była dynamiczniejsza, twardsza na basie, miała żywszą średnicę i wysokie tony, grała soczyściej, Amplituner w stereo był cieplutki i mułowaty, brakowało mu kopa. Co innego w kinie, tam T742 pokazał klasę. T742 ma bdb sekcję tunera, fajnie słucha się RAM, Trójki.

No tak ale różnica między T 742 a T 743 jest podobno niemała tak konstrukcyjnie jak i brzmieniowo oczywiście na korzyść 743. Rozmawiałem z gościem który miał 742 i 743 i tak właśnie stwierdził. Zresztą ludzie jadą po 742 jak mogą - musi być w tym trochę prawdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.