Skocz do zawartości
IGNORED

prosba do posiadaczy AE AEGIS EVO 1.

Gość bizmut

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bizmut

(Konto usunięte)

Czy moglibyście napisac jak zachowują sie w/w głośniczki po ustawieniu ich w bliskim sąsiedztwei tylnej scany. Co z głębia sceny, co basem? Mam ochotę je zakupić do NADa350 i a niestety mój mały (12m2) pokój wymusza ustawienie ich bardzo blisko sciany.

https://www.audiostereo.pl/topic/3496-prosba-do-posiadaczy-ae-aegis-evo-1/

Z ustawieniem blisko tylnej ściany nie jest tak źle, chociaz niepowiem bas potrafi zabuczeć a to bardzo boli myślę, że mogłoby tu pomóc wyklejenie tej ściany kawałkiem korka lub innej "substancji" tłumiącej chociaż korek jest w miarę estetyczny, gorzej natomiast z ustawieniem blisko ściany bocznej scena jest po prostu ucięta tak jakby ktoś obok muzyka postawił ścianę. Ja słucham swoich w 1o,5 m2 i generalnie jestem zadowolony chociaż wiem, że gdyby dostały więcej przestrzeni to dopiero pokazałyby co potrafią przynajmniej w zakresie basu w końcu miałby miejsce żeby się rozpędzić. A tak poza tym to fantastyczne kolumny przynajmniej za ta cenę tony wysoki na 5 ( a to tylko vifa? ) chyba jedyne kolumny w tej cenie gdzie "cyki" grają a nie właśnie cykają, no i naturalnie ta przestrzeń przy dobrze zrealizowanych nagraniach potrafią całkowicie zniknąć, szkoda, że nie mogę wykorzystać ich w pełni ( znikoma przestrzeń odsłuchowa i reszta systemu tzn CA ).

Pozdr.

• 6 lat później...

Telefon do firmy. potem wiadomość i po sprawie. Ja dostałem pocztą płatne przy odbiorze. Faktem jest że musiałem się przypomnieć ze 3 razy w 2 tygodnie. Głosniki bardzo dobrze się rozkreca na obudowie magnesu jest napisany rodzaj głośnika.Być może jest to ten sam co średniotonowy z evo 3 kosztował mnie ok 180 zł z przesyłką

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.