Skocz do zawartości
IGNORED

Co za kolumny....?

luxzi

Rekomendowane odpowiedzi

>Czy jeszcze istnieją ludzie ery Gomułkowsko-Gierkowskiej ?

Kolega ma problem, a nie jest głuchy. Nagłośnić zabawę (organizuje 18ki jak pisze) to tym można i chyba nikt więcej po 18ce nie wymaga. To nie jest audiofilski problem, ale można koledze doradzić dopięcie lepszych wzmacniaczy. Na 8 kolumn (bo jeszcze 2 Midtony) to 2 wzmaki przy pełnych obrotach - mało cuś, a pewnie jeszcze dokłada basu haha :)

Witam

Jak kolega chce zmniejszyc ilośc worzonego sprzętu to proponuje DIY na Precision Devices

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetne głośniki do robienia łomotu :) Ale żeby potem to napędzic to elektrownie będziesz musiał wydzierżawic ;)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

luxzi

W tych okolicach cenowych możesz spróbować takie coś jeszcze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

luxzi... a powiedz mi... jak Twój zestaw gra cicho ??

;)))))))

Nie, ale tak na serio to tutaj obok wyskoczyła reklama google z czymś takim:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chociaż to chyba tylko jedna sztuka...

Ale tutaj jest tego więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za wpisy.

Iceman

No dosyć fajne są!

JFSebastian

Dzięki za propozycje szczerze mówiąc to trochę drogo mi się wydaje.

Ja chciałbym jeszcze dodać, że nie gram tylko na 18stkach ale na innych imprezach i właśnie dokładnie wczoraj dostałem propozycje zagrania na festynie i mam obawy co do tego czy moje altusy sprawdzą się na wolnym powietrzu. Jak myślicie?

Może ta końcówka mocy Ci wystarczy na początek o ile jej nie zajeździsz - staraj się na nią uważać, bo za dużo czadu jak dasz to może nie wytrzymać. A z czasem do tych kolumn estradowych koniecznie jakaś estradowa końcówka lub powermixer i będzie już w miarę dobrze.

Do napędzenia nawet dużej imprezy wystarczą 2 estradówki i dobry wzmacniacz.

Jak Ty sobie nie możesz dać rady z ileś tam kolumnami to albo kolumny masz do dupy albo wzmak/wzmaki masz do dupy albo to i to masz do dupy albo coś Ci nie wychodzi w prowadzeniu imprez. Taka prawda...

Na Twoim miejscu sprzedałbym to wszystko i kupił odpowiedni sprzęt...

Bo imprezy chyba umiesz prowadzić?

sebol81

Chodzą mi tę kolumny dobrze ale po co mam tyle tego wozić jak mogę to zastąpić właśnie dwiema estradówkami.

A co do prowadzenia imprez nie wiem, według mnie dobrze prowadzę świadczyć może o tym fakt że mam tyle zamówień.

Wzmacniacze zmień obowiązkowo i w razie czego to zostaw sobie najlepiej tylko Altusy 140. Reszta na otwarte powietrze może być za mała i za słaba. Pioneer i Sony do mocarzy nie należą niestety i to uwzględnij.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Właśnie luxzi czyli problem z umiejętnością prowadzenia imprez mamy z głowy :)

Pozostaje sprzęt... Tak jak podpowiada Dreamer_1 sprzedaj wszystko prócz tych Altusów 140 i kup odpowiedni sprzęt...

Dobra robie jak radzicie.

Więc mogę kupić te kolumny co dałem linka na samym początku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Na razie podłączył bym je pod końcówek mocy: SHARP SX-8800 a potem ewentualnie bym sobie kupił jakiś fajny powermixer.

Chyba że taki zestaw bym zaczął licytować:

Ukryta Zawartość

ale coś nie pewny sprzedawca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten omnitronic wygląda na syf nie wart złotówki.

Druga propozycja to chyba może być zbyt mała moc. Najwyżej do średnich pomieszczeń zamkniętych. Wymaga 3x2 końcówek mocy (w komplecie aktywna zwrotnica).

Pewnie coś w stylu Zeusów byłoby właśnie w sam raz (wysoka moc + wysoka efektywność).

Przy jeszcze większych mocach potrzebny jest już raczej zestaw bas + nadstawki średnio- i wysokotonowe z osobnymi wzmacniaczami i zwrotnicą aktywną 3-drożną.

Nie wiem dokładnie o jaką wielkość ci chodzi to znaczy czy chodzi ci oto ile ludzi czy w jakim miejscu? Jeżeli chodzi o ludzi to nie wiem ile będzie w tam tym roku było dość sporo, natomiast będzie on prawdopodobnie na boisku do piłki ręcznej na wolnym powietrzu oczywiście.

Wiesz co Iceman tak szczerze mówiąc nie chce jakiegoś fulwypasionego sprzętu jakie mi tu proponowali koledzy, co nie znaczy że nie doceniam ich porad, ja chciałbym coś w miarę dobrego i na moje możliwości (kasa). I tak się zastanawiam albo sprzedać 4 kolumny altusy które mam, albo kopic większe auto :) i doszyłem do wniosku że sprzedam altusy i kupie dwie estradówki myślę że dobrze zorbie.

Dzięki za wpisy i pozdrawiam >>>>>>>luxzi

Molibden

Paczyłeś na te kolumny co zamieściłem link do nich powyżej?

Ukryta Zawartość

Mają wszystko to co napisałeś tylko nie wiem co to jest ten "grill"?

Ukryta Zawartość

Na papierze wszystko pięknie ładnie ale jak przyjdzie co do czego to zagrają gorzej niż Twoje Altusy...

Gril to jest ta osłona ma froncie kolumny.

Według mnie tutaj 20kg to powinien ważyć ale sam głośnik niskotonowy, a nie cała kolumna...

Zacząłem mierzyć wyżej i doszłam do wniosku że złoże się z kolegą i kupimy już coś lepszego znalazłem coś takiego, jak myślicie będzie to wymiatać? Coś mi się wydaje że trochę to tanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.