Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sub za około 1500 zł ?

orkan

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie macie racje. Ciekawe do czego mnieliscie porównanie.

Akurat w MM jest kilkanascie subow do wyboru. Ciekawe czemu facet ktory jest odpowiedzialny za ten dział RTV i codziennie prezentuje rozne subwoofery roznycm klientom podoba sie najbardziej JBL E150.

Mi akurat zresztą tez sie spodobal w MM JBL.

W domu było troche inaczej bo porownywalem do KODY Sw850 i roznica w kinie była średnio-dobrze. Ale nie bardzo dobrze.

Wybór jest ciezki. W sklepie inaczej gra. W domu inaczej gra. Podłaczymy do czegos innego tez inaczej. Ciagle inaczej. Czasami forum czy prasa pomoze. Ale tez nie zawsze. Wiec jaki jest wniosek? chyba zaden.

Pozostanie pisanie i czytanie forum.

Zeby nie robic balaganu podepne pytanie pod temat. Americano pisze, ze ma podpiete dwa suba - piekna sprawa. Moje pytanie brzmi jak najlepiej podlaczyc dwa suby, jesli ampli nie ma podwojnego wyjscia LFE. Czy zastosowanie porzadnie zrobionego kabla subwooferowego typu "Y" zalatwi sprawe? Moze macie jakies inne patenty?

Powiem wam Panowie, że co do estetyki Mirage do zgoda, nie jest współczesna, tzn. czarna foremna skrzynia z głośnikiem i tyle, jeżeli chodzi natomiast o fakt, że jedno się sprzedaje a drugie nie to już jest zupełnie inna sprawa. Obawiam się, że gdyby Mirage też był w każdym markecie, do tego co druga strona w piśmie audio mówiła by o niskosuperdyfrakcyjnoultrapolyplasowoflowportowych debizmach to pewnie sprzedwałby się bardzo dobrze nawet za ponad 2000zł, gdyż ta cena ok. 800zł to raczej jest przeszkodą w sprzedaży takiego urządzenia niż zachętą...jest to paradoksalne, ale prawdziwe. Ja zbieram się i może nawet dziś pojadę po drugiego Miarage FRX S 10, bo mimo tego, że w moich 25m2 jeden ma zapas, to jednak drugi powinien powodować lepsze efekty przestrzenne oraz wrażenie większej swobody. S8 miałem w 23 m2 i miałem wrażenie, że radzi sobie bardzo dobrze.

• 3 tygodnie później...

To może ja podłączę się do wątku.

Posiadam kolumny Wharfedale Diamond 9.5, 9.1, 9CS i zastanawiam sie teraz nad zakupem subwoofera.

Muzyka 90% - kino 10%. Pomieszczenie około 25 m2

Czytałem, iż powinienem dokupić suba Wharfedale 9 SW-150 do uzupełnienia zestawu (trochę brakuje mi basu):

Parametry Wharfedale SW-150

Głośniki: - niskotonowy: 1 x 10 cali

Moc wbudowanego wzmacniacza: 150W

Ekranowanie magnetyczne: brak

Wejście liniowe / Skuteczność : 200 mV/75W

Zakres częstotliwości: 35Hz - 110Hz

Częstotliwości zwrotnicy: 35Hz-85Hz

Wymiary (WxSxG) mm: 330 x 330 x 370

Czy według Was Mirage FRx-S 10 byłby lepszy (cena obu podobna):

Mirage FRx-S 10:

Rodzaj wykończenia / kolor czarny

Wymiary ( W x S x G w mm ) 395 x 395 x 384

Moc znamionowa / wzmacniacza ( W ) 100

Pasmo przenoszenia ( Hz ) 25 - 100

Wielkość ( mm ) / materiał głośnika niskotonowego 254

Czekam na opinię i dziękuję

Wojtek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.